Barcelona eski başkanı Rosell'in davası başladı

25.02.2019 - 21:45 | Son Güncellenme: 25.02.2019 - 21:45

İspanya Ulusal Mahkemesi eski Barselona başkanı Sandro Rosell'in bugün Madrid'de kara para aklama suçundan yargılandığı dava başladı.

Rosell, eşi ve diğer dört kişi, Brezilya’daki televizyon hakları ve sponsorluğuyla ilgili 2006’dan bu yana en az 19, 9 milyon avroluk  "büyük çapta kara para aklama" ile suçlanıyor.

Mahkeme usule ilişkin konuları incelediği için hâlâ açıklama yapılmadı. Eski Barca patronunun 11 yıl hapse mahkum edilmesine ve 59 milyon avroluk para cezasına çarptırılma talebinde bulundu.

Mayıs 2017'den bu yana  gözaltı sürecinde bulunan Rosell, daha önce iş bağlantıları kurduğu Brezilya'da yaşadı ve çalıştı.

Dava, Brezilya'da ki maçların yayın hakları ile ilgileniyor.

Rosell ve eşinin, anlaşmanın bir parçası olarak hesaplarında 15 milyon avroya yakın para olduğu iddia edildi.


Rosell'in ayrıca, Nike'nin Brezilya takımı ile yaptığı sponsorluk anlaşmasının bir parçası olarak yasadışı bir şekilde yaklaşık 5 milyon euro aldığından şüpheleniliyor.

Ayrıca karısı ve diğer dört kişiyle birlikte bir "suç örgütü" kurmakla suçlanıyor.

Brezilya'dan Neymar'ı Santos'tan Barcelona'ya getiren karanlık transfer anlaşmaları suçlamalarından sonra 2014 yılında Barcelona başkanlığından istifa etti.

Daha sonra, savcılarla yapılan bir anlaşmayı takiben devirle ilgili olarak iddia edilen bir vergi dolandırıcılık davasıyla ilgili tüm suçlamalardan kurtuldu.

Senin için hazırladığımız haberler