Barcelona Yüksek Maaşlı Pique ve Alba'nın Sözleşmesini Feshedecek

27.10.2022 - 15:41 | Son Güncellenme: 27.10.2022 - 15:58

Barcelona, maaşlardan tasarruf etmek için harekete geçti. La Liga'nın dev kulübü, Gerard Pique ve Jordi Alba'nın sözleşmesini feshedecek. İşte detaylar.

Barcelona Yüksek Maaşlı Pique ve Alba'nın Sözleşmesini Feshedecek

AJANSSPOR HABER

Yeni bir yapılanma sürecine giren Barcelona, yüksek maaş yükünden kurtulmak için düğmeye bastı. Sport İspanya'nın haberine göre La Liga devi, Gerard Pique ve Jordi Alba ile yollarını ayıracak. İspanyol ekibi, Ocak ayında yeni bir kadro kurmak için harekete geçecek.

Ocak’ta her şey değişecek

Barcelona, yüksek maaşlı futbolcularıyla yollarını ayırıp hem genç hem de düşük maliyetli futbolcu grubundan oluşacak bir yapılanmaya gidecek. Dev kulüp, Ocak ayında sil baştan yeni bir kadro kurmaya hazırlanıyor.

Yüksek maaş Barcelona’nın belini büktü

Kontratlarının sonuna kadar Gerard Pique'nin 80 milyon Euro, Jordi Alba'nın ise 65 milyon Euro alması gerekiyor. Bu durumda Katalan ekibi, toplam maliyetleri 145 milyon Euro olan her iki futbolcuyla da görüşülecek. Takımın maaş limitlerinde iyileştirmeye gitmek isteyen Barcelona, anlaşma sağlayamadığı futbolcuların sözleşmelerini feshedecek.

"İsterseniz giderim" demişti, maaşını indirmedi

Barcelona’nın geleceği için bir engel teşkil etmeyeceğini ve kulüp isterse istifa edeceğini daha önce söyleyen Gerard Pique, geçtiğimiz yaz Katalan ekibi ile maaşında indirim konusu için oturduğu pazarlık masasından anlaşma sağlamadan kalmıştı.

Alba ayrılmak istemiyor

Teknik direktör Xavi Hernandez'in planları arasında yer almayan sol bek Jordi Alba, takımdan ayrılmak istemiyor. Barcelona ise Alba için ara transfer döneminde gelecek tekliflere sıcak bakıyor.

İlgini Çekebilir
Dikkat Barça alarmı! Bir Cimbom vakası daha olabilir...
Habere Git

Barça'da en yüksek maaşı Pique ve Alba alıyor

Barcelona’da Alba ve Pique'nin ayrılışları stratejik olarak görülüyor. Kadrodaki en yüksek maaşlara sahip olan iki yıldızın ayrılması durumunda yeni transferler için maaş bütçesi açılacak.

Senin için hazırladığımız haberler