Barcelona transferi Neymar’ı yakabilir! Futbol hayatı tehlikede

17.10.2022 - 13:05 | Son Güncellenme: 17.10.2022 - 13:10

Neymar'ın Barcelona'ya transferinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla ilgili açılan dava başladı. Neymar için 2 yıl hapis, 3 yıl futboldan men, 10 milyon Euro ceza isteniyor.

Barcelona transferi Neymar’ı yakabilir! Futbol hayatı tehlikede

AJANSSPOR HABER

Paris Saint Germain’de forma giyen Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar’ın başı 2013 yılında Barcelona’ya yaptığı transfer ile dertte.  Santos’tan Katalan devine gelen Neymar’ın transferde usülsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle açılan davada ilk duruşma yapıldı.

İlgini Çekebilir
Neymar atıyor Paris yanıyor
Habere Git

Neymar sanık sandalyesinde

Neymar'ın 21 Ekim'de sanık koltuğunda oturması, davanın 31 Ekim'de bitmesi bekleniyor. Neymar, oyuncunun babası Neymar da Silva Santos, annesi Nadine Golcalves, eski Barcelona kulüp başkanlarından Sandro Rosell ile Josep Maria Bartomeu ve Santos Kulübünün eski yöneticilerinden Odilio Rpdrigues, usülsüzlükle ilgili yargılanıyor. 

DIS: Gerçek transfer tutarı gizlendi

2009’da Neymar 17 yaşındayken DIS Grubu, futbolcunun transfer haklarının yüzde 40'ını satın aldı. Grup, 2013’te Barcelona transferinde gerçek tutarın gizlendiğini iddia ediyor. Hem Barcelona yöneticileri hem de Neymar ve ailesini transferde usülsüzlük ve yolsuzluk yapmakla suçluyor. 

Neymar, İspanya’da yargılanmak istemiyor

Neymar'ın avukatları, kendilerine atfedilen eylemlerin Brezilya'da cezalandırılmaması nedeniyle İspanyol adaletinin yargılama yapamayacağını savunuyor.

İlgini Çekebilir
Neymar'dan Messi açıklaması! "Takıma gelmesi çok zor oldu"
Habere Git

Savcılık: Neymar’ın babası ön anlaşma yaptı

Hazırlanan iddianameye göreyse, o dönem Barcelona Kulüp Başkanı olan Rossell, normal şartlarda 2014'te Santos ile sözleşmesi sona erecek olan Neymar'ı transfer etmek için 2011 yılında futbolcunun menajeri olan babası ve kulüp yöneticileriyle ön anlaşma yaptı. Savcılık, bu anlaşmanın diğer kulüplerin serbest bir şekilde Neymar'a teklif götürmelerini engellediğini ve DIS Grubu'nun transferden daha fazla kazanç elde etmesinin önüne geçtiğini ileri sürüyor.

Savcılığın istediği cezalar

İddianamede, Neymar'ın transferi döneminde Barcelona kulüp başkan yardımcısı olan Bartomeu hakkında herhangi bir suçlamada bulunmuyor. Sanıklar içinse şu cezalar isteniyor:

* Neymar: 2 yıl hapis, 3 yıl futboldan men, 10 milyon Euro.

* Neymar’ın babası Neymar da Silva Santos ve annesi Nadine Golcalves: 2 yıl hapis ve 10 milyon Euro.

Dönemin Barcelona Başkanı Rossell: 5 yıl hapis, 3 yıl sportif yöneticilikten men ve 10 milyon Euro.

Barcelona Kulübü: 8,4 milyon Euro

Santos ve Neymar'ın ailesinin sahibi olduğu N&N şirketi: 1,4 milyon Euro.  

Senin için hazırladığımız haberler