Barcelona’da seçimin kozu Lionel Messi

02.03.2021 - 16:44 | Son Güncellenme: 02.03.2021 - 16:50

La Liga haberleri… Barcelona, "Barçagate" skandalı ve Messi tartışmalarının gölgesinde yeni başkanını seçmeye hazırlanıyor. Favori gösterilen eski başkan Joan Laporta’nın en önemli vaadi Arjantinli yıldızla ilgili. Detaylar haberimizde…

Barcelona’da seçimin kozu Lionel Messi

AJANSSPOR-HABER

La Liga’nın dev kulübü Barcelona, 7 Mart Pazar günü yeni başkanını seçecek. Katalanlar, "Barçagate", ekonomik kriz ve Lionel Messi'nin geleceği tartışmalarının altında tarihinin en kritik seçimine gidiyor. 2014 ile 2020 arasında başkanlık görevini yapan Josep Maria Bartomeu yönetim kurulu ile birlikte Ekim 2020'de istifa etmiş ardından Carles Tusquets geçici kulüp başkanlığı görevini üstlenmişti.

Eski başkan gözaltına alınıp şartlı bırakıldı

Barça’nın tarihindeki 47. başkanın seçileceği pazar günkü seçimde Joan Laporta, Victor Font ve Toni Freixa yarışacak. Seçim öncesi 1 yıldır yürütülen soruşturma kapsamında Bartomeu ve üç eski yönetici, görevlerini kötüye kullanma ve yolsuzluk suçlamalarıyla 1 Mart'ta gözaltına alındı. Bartomeu ve diğer 3 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından şartlı serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma dünyaca ünlü kulübün imajına darbe vurdu. 

"Messi'nin gitmesi dünyanın sonu değil"

Tam 17 yıldır Barcelona forması giyen ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek 33 yaşındaki Lionel Messi'nin geleceği başkanlık yarışında öne çıkan önemli konulardan biri oldu. Adaylar, Arjantinli yıldızın kalması gerektiğini savunsa da olası bir ayrılığın "Barcelona için dünyanın sonu olmayacağını" vurguladı.

Laporta: Diğer adaylar Messi'yi tutamaz

Üç aday arasında favori gösterilen ve 2003 ile 2010 arasında kulüp başkanı olan Laporta, Messi'nin Barcelona'nın yıllık gelirine yüzde 30 katkı sağlayan bir futbolcu olduğunun altını çizerek, "Messi'ye, ekonomik açıdan kalmasını sağlayacak bir teklif yapacağız. Messi ile iyi bir ilişkim var ve üzerinde çalışacağı bir teklif yapacağım. Eğer diğer adaylar kazanırsa Barça'da kalmayacağına eminim" diyerek bir adım öne geçti.

Mbappe ve Haaland vaatler arasında

Buna karşılık adaylar ayrıca isim vermese de  Kylian Mbappe (Paris Saint Germain) veya Erling Haaland (Borussia Dortmund) gibi ünlü isimleri Barcelona'ya getirmek için yoğun çaba göstereceklerini seçim vaatleri arasında ileri sürdü.

Barcelona'nın borcu 1.1 milyar Euro

Kovid-19 salgınından ekonomik olarak en çok etkilenen kulüplerin başında gelen Barcelona'nın toplamı 1 milyar 173 milyon Euro’yu bulan ve kısa vadede ödemesi gereken 730 milyon Euro’luk borcu bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler