Barcelona'dan Jürgen Klopp hakkında ilk açıklama!

12.02.2024 - 18:45 | Son Güncellenme: 12.02.2024 - 19:06

Liverpool'dan ayrılacağını açıklamasının ardından adı İspanyol devi Barcelona ile anılan Alman teknik direktör Jürgen Klopp hakkında Katalan ekibinden ilk açıklama geldi. İşte detaylar...

Barcelona'dan Jürgen Klopp hakkında ilk açıklama!

AJANSSPOR - HABER

Premier Lig ekibi Liverpool'a 2019-2020 sezonunda 30 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşatan Alman çalıştırıcı Jürgen Klopp, sezon sonunda İngiliz ekibinden ayrılacağını açıklamıştı. 

Klopp'un adı Barcelona ile anılıyor

La Liga devi Barcelona'da teknik direktör Xavi'nin de sezon sonunda görevinden ayrılacağının açıklamasının ardından, Jürgen Klopp'un ismi Katalan ekibiyle anılmaya başlanmıştı.

"Klopp harika bir hoca ama bence bunu konuşmak için doğru zaman değil"

Barcelona'dan Jürgen Klopp iddiaları hakkında ilk açıklama Sportif Direktör Deco'dan geldi. Portekizli futbol adamı, "Kimse hakkında konuşmak istemiyorum, sözleşmesi olan bir teknik direktör hakkında konuşmak etik değil. Klopp harika bir hoca ama bence bunu konuşmak için doğru zaman değil. Barcelona'nın yeni teknik direktörü elbette bazı şeyleri değiştirmek isteyecek ama öncelikle projelerimizi ve fikirlerimizi konuşmalıyız." dedi.

"Ne yazık ki bunun için fon sağlayamıyoruz"

Kulüp olarak ciddi mali sorunları olduğunu kaydeden Barcelona Sportif Direktörü, "Diğer milyoner kulüpler kadar kaynak üretemiyoruz ve bu da buraya kazanmak isteyerek gelen koçların motivasyonunu bozuyor. Ne yazık ki bunun için fon sağlayamıyoruz. Bu aşamada Klopp seçenekler arasında değil." ifadelerini kullandı.

Liverpool'a 5 kupa kazandırdı

2015'ten bu yana Liverpool'u çalıştıran 56 yaşındaki teknik direktör Jürgen Klopp, İngiliz ekibiyle 1'er Premier lig, Şampiyonlar Ligi, FIFA Kulüpler Kupası, UEFA Süper Kupa ve İngiltere Kupası şampiyonluğu yaşadı. Alman çalıştırıcı İngiltere'de iki kez yılın teknik direktörü seçildi.

Antrenörlük kariyerine Eintracht Frankfurt altyapısında başlayan Klopp, Mainz ve Borussia Dortmund'da teknik direktörlük yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler