Barış Kanbak: "Galatasaray'ın oyundan düşeceğini biliyorduk"

28.09.2024 - 21:53 | Son Güncellenme: 28.09.2024 - 23:04

Kasımpaşa'nın, 3-0 yenik duruma düştüğü mücadelede RAMS Park’ta Galatasaray ile berabere kaldığı maç sonrası teknik sorumlu Barış Kanbak açıklamalar yaptı.

Barış Kanbak: "Galatasaray'ın oyundan düşeceğini biliyorduk"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Kasımpaşa, 3-0 yenik duruma düştüğü mücadelede RAMS Park’ta Galatasaray ile 3-3 berabere kaldı.

Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Barış Kanbak, karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

"Adam paylaşımlarında problem yaşadık"

Kanbak, "Oyunu iki şekilde değerlendirmeliyiz. İlk yarı rakibi karşılama konusunda istediğimiz planı uygulayamadık. Adam paylaşımlarında problem yaşadık. Etkili pasları yedik. Önde de bu kadar net iki bitirici olunca goller kaçınılmaz oldu. Basit goller oldu. Daha sonra ikinci yarıda rakipte değişiklikler oldu. Galatasaray'da görmeye alışık olduğumuz formasyona geçtiler.

"Her geçen dakika rakibin oyundan düşeceğini biliyorduk"

Artık risk almamız gerekiyordu. Skoru yakalamalıydık. Her geçen dakika rakibin oyundan düşeceğini biliyorduk. İlk yarıda yapamadığımız yüksek tempoyu ikinci yarıda gösterebildik. İlk yarıdaki son dakika bulduğumuz golde aslında maçı yakalamamız için umut oldu.

"Penaltı pozisyonu var"

Bu umudun peşinden koştuk ve karşılığını aldık. Penaltı pozisyonu var, belki bir penaltı daha kullansaydık, ikinci yarıda oynadığımız oyunu ilk yarıda da oynasaydık 3 puanla da ayrılabilirdik. Bizim için bu geri dönüşler önemli.

"İyi oyunumuz vardı. Skor bulamıyorduk"

Hele ki Galatasaray deplasmanında çok daha anlamlı oluyor. İyi oyunumuz vardı. Skor bulamıyorduk. Galatasaray deplasmanında 3 gol atmak bunun olumlu şekilde başladığını bize gösteriyor" dedi.

"Bugün hakemlik çok da bir şey olduğunu düşünmüyorum"

Maçın hakemi Oğuzhan Çakır'ın performansının sorulması üzerine ise Kanbak, "Bugün hakemlik çok da bir şey olduğunu düşünmüyorum. Olabiliyor, biz bile hata yaptık. Bariz hata hatırlamıyorum. Belki verilmeyen penaltı pozisyonunda ben nizamı olarak değerlendirmedim" diye cevap verdi.

Müsabakanın ardından basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Yardımcı Antrenörü Barış Kanbak, "Oyunu iki bölümde değerlendirmek istiyorum. İlk yarıda hem defansif, hem de ofansif oyun planımızı sahaya istediğimiz gibi gerçekleştiremedik. Bunda rakibin iki santrforla oyuna başlaması da etkili oldu. Stoperlerimiz birebir oynamak zorunda kaldı. Soyunma odasına bizim yüksek şiddetli oyunu sahada göstermemiz gerektiğini konuştuk.

"Mertens'in oyuna girişi güçlü olmamıza neden oldu"

Oyunu tempolu, uzun süre yukarıda tutmamız gerektiğini söyledik. Mertens'in oyuna girişi bizim de defansif anlamda daha güçlü olmamıza neden oldu. Defansif oyunumuzu güçlü kılmak istiyorduk, Gökhan'ı aldık. İlk yarıda gol bulup içeriye girmek, bize umut oldu. Bu umudun peşinden gittik. Oyunu son ana kadar tempolu tuttuk. İkinci yarıda oynadığımız oyunu, ilk yarıda oynayabilseydik belki 3 puanla da ayrılabilirdik" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler