Barış Özbek, Radyospor'a konuştu: "Futbolu bıraktıktan sonraki hedefim..."

13.09.2019 - 18:23 | Son Güncellenme: 13.09.2019 - 15:30

Barış Özbek, Radyospor'a konuştu: "Futbolu bıraktıktan sonraki hedefim..."

Kariyerinde daha önce Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük kulüplerde forma giyen ve şu anda TFF 1. Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük’te oynayan Barış Özbek, Radyospor’a çok özel açıklamalar yaptı. Kariyer hedefini açıklayan Özbek, ”Fiziğim iyi oldukça oynamak istiyorum. Emre Belözoğlu örneği var. Ben de mücadeleyi seviyorum. Futbolu bırakınca teknik direktörlük yapacağım” diye konuştu.

Radyospor’da Haber Aktif programında Emrah Karalinç’in canlı yayın konuğu olan Barış Özbek’in açıklamaları şu şekilde:

Barış Özbek: "9 puanı hedefledik ama 7 puan kötü değil"

İyi bir başlangıç yaptık. 7 puan topladık. Aslında 9 puanı hedeflemiştik. Bu sene hedefimiz Süper Lig’e çıkmak olacak. Bu beklentimizin belki altında kaldık ama başlangıç için fena bir görüntü çizmedik diyebilirim.

Barış Özbek: "Hatayspor maçını kazanmak istiyoruz"

Hatayspor geçen sezon da iyi mücadele ediyordu. Bu ligi tanıyorlar ve güçlü bir takım. Maçın Ankara’da oynanacak olması bizim için avantaj olabilir. İyi bir takıma karşı oynayacağımızı biliyoruz. Fakat; biz de iyi bir moralle takıma çıkacak. Güzel bir maç olacağına inanıyorum. Kazanmak istiyoruz.

"5 haftayı iyi geçiren takımlar yarışı önde götürebilir"

Tecrübeli oyuncularımız var. Çok iyi isimlerden ziyade karakter önemli. Yeni arkadaşlar da katıldı. Kaliteli bir ekibimiz var. Tabi ki uyum süreci sorunu var. Bunu en hızlı şekilde kapatmaya çalışıyoruz. İlk 5 hafta bence çok önemli. Bu 5 haftayı iyi bitiren takımlar, yarışı da önde götürebilir.

Barış Özbek: "Kariyerimde şanssız sakatlıklarım oldu"

33 yaşına giriyorum. Kariyerimde çıkış da düşüş de yakaladım. Şanssız sakatlıklarım oldu. Bu sakatlıklar beni sarstı. Galatasaray’dan sonra Trabzonspor’a transfer olmuştum ve ciddi sakatlık yaşamıştım. Uzun sakatlık sonrası geri dönmek zor oluyor. İkili mücadeleyi seviyorum. Sonradan Almanya’da da güzel bir kariyer yaşadım, şampiyonluklar yaşadım. Almanya’nın köklü kulüplerde oynamış olmak güzeldi. Almanya Ümit Milli Takımı’nda oynadım.

"Futbola hem futbolcu hem de teknik adam olarak bakabiliyorum"

Hocalık lisansımı alabilmek için uğraş verdim. Hocalık yapmak istiyorum. Futbolcu her zaman konuya futbolcu açısından bakıyor. Ben iki yönden bakabiliyorum. Önemli takımlarda oynamak benim için sevindiriciydi. Fatih Karagümrük de çok önemli bir kulüp. Çok güzel bir taraftarı var. Bir üst lige çıktık ve taraftarlarımız ciddi destek gösterdi. Deplasmanlarda yalnız bırakmadılar. Zevkli bir kulüp.

Barış Özbek: "Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapmak istiyorum"

Fiziğim iyi olduğu sürece oynamak istiyorum. Teknik adamlık çok başka bir şey. Şu an bir yıl veremem ama futbolu çok seviyorum. Gidebildiğim kadar gitmek istiyorum. Emre Belözoğlu örneği var. Sevdiğim bir ağabeyim. Mücadeleyi çok seviyor. Ben de öyleyim. Tabi ki futboldan sonraki hedefim hoca olmak. UEFA B lisansım var. Almanya’da başladım ve orada devam ettirmek istiyorum. Orada doğdum ve büyüdüm. Dili orada öğrendim. Kendimi daha iyi hissediyorum. Lisans konusunu halledeceğim ve ilerleyen dönemde hocalık yapmak istiyorum.

Senin için hazırladığımız haberler