Başakşehir - Beşiktaş maçıyla ilgili canlı yayında flaş sözler!

18.03.2018 - 20:59 | Son Güncellenme: 18.03.2018 - 20:59

Başakşehir - Beşiktaş maçıyla ilgili canlı yayında flaş sözler!

Spor Toto Süper Lig'in 26.haftasında Medipol Başakşehir evinde Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Şampiyonluk yarışındaki bu mücadeleyi yayıncı kuruluş beIN Sports'un yorumcuları Metin Tekin, Önder Özen, Bülent Korkmaz ve Tuncay Şanlı değerlendirdi.

İşte Güntekin Onay'ın moderatörlüğünde ekranlara gelen programdan Ajansspor.com'un derlediği o sözler; 

Önder Özen'e göre Beşiktaş neden kaybetti?

İki takım da kendi oyununu sahaya yansıtmak istedi. Başakşehir kendi oyununu dikte ederken, rakibi de oynatmamak istedi. Bütün takımın savunma planları vardır. Hem hücum hem de savunma planı olan tek takım Başakşehir’dir. Birbirleriyle bağlantılılar. Aldırmadılar, aldıklarında döndürmediler, döndürdüklerinde kullandırmadılar. Beşiktaşlı oyuncular sıkmadı, performansı yetersizdi denilerek açıklanamaz. Beşiktaş’ın kafasındaki şey; alırım, dönerim, oynarım. Ama bu olmadı.

Önder Özen'den Şenol Güneş'e eleştiri

Şenol Güneş ağabeyimiz. Fakat; bence maç içerisinde bence değişikliklerde geç kaldı. Oyun planına müdahale etmedi. Mesela; Adebayor orta saha ile birleşiyor. Başakşehir bunu talep ediyor. 

"Beşiktaş eski golcülerini arıyor"

Beşiktaş, Demba Ba’yı da Gomez’i de Cenk’i arıyor. Negredo ve Vagner Love beklentileri karşılayamadı. Golden önce Elia’nın Tolgay’a yaptığı bir faul var. Sol ayağıyla faul yapıyor.

Beşiktaş ve Fenerbahçe eleştirisi

Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin santraforları kim? Galatasaray’ın Gomis, Trabzonspor’un Burak. Şu anda Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin şu anki santraforları net değil.

Başakşehir'in maçtaki performansı üzerine

Da Costa’nın oynaması sürpriz değil. Oyun planının bir parçası. Sadece Adebayor’a atmadı, ön oyuncularına defans arkasına koşular için attı. Beşiktaş git gelleri yapamadı. Başakşehir özellikle ilk yarıda oyun üstünlüğünü aldı. İkinci yarıda ise mücadele ve savaş verdiler. Rakibe göre pozisyon aldılar. Merkezden daha etkili geldiler ve kenarları boş bıraktılar.

"Bir maç nasıl alınır, bunu gösterdiler"

Abdullah Avcı, kenarları boş bırakırım dedi. Kenar ortalara hangi oyuncular vurdu Beşiktaş’tan? Vuramadılar. Abdullah Avcı ve oyuncularını kutluyorum. Bir maç nasıl alınır, bunu gösterdiler.

"Başakşehir seçenekleri düşünmeye çalışıyor"

Başakşehir iyi konsantre olmuş. Mesela Trabzonspor’da herkes Burak Yılmaz’ı düşünüyor. Ama Başakşehir’de herkes farklı seçenekleri düşünmeye çalışıyor. Elia’nın attığı golde Visca da ne kaliteli olduğunu gösterdi. 

"Beşiktaş'ın en büyük yanlışı seçtiği savunma anlayışıydı"

90 dakikada farklı işler oldu. 45 dakika başakşehir’in istediği oyun oldu. Çok iyi bir Başakşehir gördük. İki tane oyunu dikte etmek isteyen takım sahaya çıktı. Başakşehir’in istediği oldu. Herkes kendi oyununu oynadı. Savunma işi organizasyon işidir. Hücum, daha çok yaratıcılığa bağlıdır. Beşiktaş’ın seçtiği savunma anlayışı en büyük yanlışı oldu.

"Bana göre çok kritik bir hataydı"

Beşiktaş’ın savunma anlayışı çok yanlıştı. Çıkarken Başakşehir top kaybediyordu. Bunun olması için gerekenler yapılmadı. İşte bu oyunun zaafı oydu. Ama Beşiktaş’ın savunma hattı bu zaafı yaşatmadı.

"Beşiktaş'ın forvetlerinden ses çıkmıyor"

Süper Lig'de hemen hemen tüm takımların forvetleri iş yapıyor. Beşiktaş'ın santraforları iş yapmıyor. Burak atıyor, Gomis atıyor, Eto'o atıyor, Jahovic atıyor. Ama Beşiktaş'ın forvetlerinden ses çıkmıyor.

"Bağlantıyı kestiler ama..."

Bana göre çok kritik bir hataydı. Tosic oyun kursun istediler. Atiba ve Tolgay ile hücum bağlantısını kestiler. Taktik işledi mi, işledi. Bu önemliydi.

"Başakşehir 10 kişi kalmasına karşın iyi mücadele etti"

Abdullah Avcı birçok planından bahsetti. 10 kişi kalmalarına karşın da iyi mücadele ettiler. Mücadele anlamında Tosic ayakta kalan isimdi diyebiliriz. Beşiktaş, Başakşehir defansının topla oynamasına izin verseydi çok daha pozisyon bulabilirdi.

Tosic eliyle mi oynadı? Tuncay Şanlı yorumladı...

Dusko Tosic’in pozisyonunda dizine çarpıyor, sonra top yön değiştiriyor. Hızlı çekimde topun yönü çok önemli. Eğer topun yönü değişiyorsa evet penaltı. Topla oynama isteği yok Tosic’in. Bu pozisyonu görebilmek tabii kolay bir şey değil.

Rüştü Reçber'den Çanakkale mesajı

Bu vatan kolay kazanılmadı. Ne şehitler oldu. Bize emanet edilen vatanı korumamız lazım. Mekanları cennet olsun. Öyle bir mazimiz var bizim. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle analım. Başakşehir’in koreografisinde Atatürk’ü göremedim... Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak dikkatimi çekti. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları dedik, öyle değil mi? Silah arkadaşları var ama Atatürk yok.

"Başakşehir başarılı oldu"

Başakşehir’de Epureanu, Emre, Arda yoktu, Mossoro da sakatlandı çıktı. Bu takım, 3 hafta önce Fenerbahçe’yle oynadılar ve yenildiler. Abdullah Avcı, bu kez kazanmak istiyoruz dedi. Maçın başından sonuna kadar, eksik kaldıkları süre dahil başarılı oldular. Beşiktaş’ın en önemli silahlarını topla buluşturmadılar. Elia, Beşiktaş’a ya da Fenerbahçe’ye gelse oynatmazlar. Başakşehir, düşünce bakımından çok değişik.

"Tolgay gibi bir oyuncu topu öyle kaybetmemeli"

Tolgay’ın orta sahada topu o şekilde kaybetmemesi lazımdı. Sırtı dönük oynayan oyuncular topu kendi orta sahasında kaybedince sıkıntı yaratabiliyor. Golün gelişiminde pozisyonda Tolgay vardı. Böyle toplar kaybetmemeli.

"Adebayor'a daha da fazla saygı duymaya başladım"

Adebayor’a saygı duyuyordum, daha da saygı duyuyorum. Genç oyunculara da Adebayor gerçekten çok iyi bir örnek. Yaşınız kaç olursa olsun, kendinize iyi bakarsanız iyi oynayabiliyorsunuz. Geriden gelip, uzun bir depar atıp Lens’ten topu almaya çalıştığı pozisyon müthişti.

Reçber'den Adebayor yorumu

Adebayor, 70’lerde 80’lerde de metrelerce geldi ve pres yaptı. Adebayor müthiş oynadı. Saha içerisindeki hareketleri, arkadaşlarını da motive etti. Taktik anlamda Abdullah Avcı’yı tebrik etmek lazım. Caicara, atıldıktan sonra Beşiktaş’tan bir reaksiyon beklerdim. Bugün Beşiktaşlı oyuncuları çok eksik gördüm. Oynanan oyunun karşılığı Başakşehir’indi. 8 hafta kaldı, çok şey değişebilir.

Spor yazarı ve yorumcusu Rıdvan Dilmen, Başakşehir ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu. Ünlü futbol adamı dikkat çeken sözler söyledi.

"Başakşehir maçı fazlasıyla hak etti"

Öylesine bir haftaydı ki önümüzü görme açısından çok önemliydi. Ancak ligin en çok gol atan 4 takımı sadece 1 gol çıkardılar. Başakşehir maçı fazlasıyla hak etti. Daha düzgün, daha istek oynayan taraf onlardı.

Beşiktaş'a pozisyon eleştirisi

Beşiktaş gibi ligimizin en çok pozisyona giren takımlarından birinin maç boyunca bu da kaçar mı diyeceği bir pozisyonu yok. Ayrıca savunma hattında dirençleri yok. Belli bir düzenleri de yok.

"Başakşehir seyirci rekoru kırmış olabilir"

Başakşehir kulübü kurulduğundan beri en çok seyirciye ulaştığı maç bu maç olabilir. Başakşehir tekrar ben buradayım dedi. Ancak maç öncesi kamuoyuna baktığımızda herkes Beşiktaş'ı favori gösteriyordu.

"Bugünkü hakem de rezaletti"

Çok kötü bir hafta geçirdi hakemler. Bugünkü hakem de rezaletti. Kafaları baya bir karışık hakemlerin. Saçma sapan kararlar veriyorlar. Skora göre hareket ediyorlar. Pozisyonlar olmadan daha fazla detaya girmek istemiyorum.

Yarış hakkında

Fenerbahçe bugünkü skoru gördükten sonra neler kaçırdığını daha iyi farketmiştir. Ancak hala acaba olur mu diyorlardır. İlk 3'teki takımların birbirleriyle maçları olacak. Beşiktaş bütün maçlarını oynayıp 8/8 yapsa bile geçen sezon ki puanından 3 puan az toplamış olacak. Artık hiçbir maç kolay değil. Küme düşme hattındaki takımlara karşı deplasmandaki maçlar da çok zorlu olacak.

Emmanuel Adebayor'a övgü

Adebayor tam bir takım oyuncusu. Top Başakşehir'deyken 1 kişi fazlalar rakiplerinden. Hem orta saha hem forvet oyuncusu gibi. Gomis kadar olmasa da gol de atıyor ve orta sahada takımını rahatlatıyor. Avrupa'nın büyük takımlarında doymuş, gelmiş gibi değil.

Dilmen'den Beşiktaş için ilginç örnek

Beşiktaş sokakta rızkını arıyan bir sokak kedisiyken şimdi hazır lokmaya konmaya çalışıyor. Bunun örneğini bugün son dakikalarda gördük.

Eski hakem ve günümüzün spor yorumcularından Erman Toroğlu, Başakşehir - Beşiktaş maçının ardından A Spor'da değerlendirmelerde bulundu. Toroğlu, maçı 1-0 kazanan Başakşehir'in sistem takımı olduğunu ifade etti.

"Başakşehir'de saha içi disiplin var"

Zirvedeki takımlara baktım. Başakşehir'in futbol karakteri ve futbol mantığı diğer üç takımdan farklı. Saha içinde disiplinleri var. İnanılmaz keyif aldım.

"Avrupalı takım Başakşehir"

Başakşehir adına maç 10 kişi kaldıktan sonra tabii zor olur. Helal olsun bu takıma. Zirvedeki 4 takıma bakıyorum bir takım var Avrupalı o takım da Başakşehir.

"Beşiktaş, bildiğimiz Şampiyonlar Ligi'nde oynadı"

Beşiktaş'ı izliyorum maç boyunca pozisyonu yok. Bildiğimiz Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde oynadı.

Toroğlu'ndan rotasyon değerlendirmesi

Şenol Güneş Bayern Münih maçında rotasyona gitti. Bu takımı buraya getirmiş oyuncuları oynatması lazımdı. Bu maçta iyi oyuncular oynamak isterler. Şimdi gördü Bayern Münih maçında rotasyon yaptığı takımı Başakşehir karşısında.

Medipol Başakşehir'e övgü

Başakşehir sistemi oturtmuş. Sistem var eksiklerine rağmen oynuyorlar. Adebayor ve çocukları takımın özeti. Helal olsun adam spor ahlakı. Adam yorgunluktan bitti ama hala. Aldığı para sonuna kadar helal olsun.

Futbolcu olduğu dönemde Beşiktaş forması da giyen ve günümüzde spor yorumculuğu yapan Nihat Kahveci ile Beşiktaşlılığı ile tanınan spor yazarı Ali Ece, Başakşehir maçı sonrası Tivibu Spor'da değerlendirmelerde bulundu.

"Son zamanlardaki en kötü Beşiktaş'tı"

Karşılaşmanın ilk yarısı Başakşehir'in üstünlüğüyle sona erdi. Başakşehir 3-4 yapabilirdi. Belki 1 tane gol yiyebilirlerdi. Son zamanlardaki en kötü Beşiktaş'tı. İstek, arzu, hırs, top tekniği hiçbir şey yoktu. Atiba nefes alacak yer arıyordu. Lens çok kötüydü. Ben halı sahada top oynuyorum. Al- ver yapıyoruz.  Oğuzhan Özyakup'ta öyleydi. Oğuzhan, 'Neden ben oynamıyorum?' demiyecek.

Nihat Kahveci'den Adebayor'a övgü

Başakşehir'de şampiyonlağa en çok inanan oyuncu Adebayor'du. Adebayor 90. dakikada depar atıyor. Oğuzhan, sonradan oyuna girdi fakat koşmuyor. Sonra, 'neden ben oynamıyorum' demeyeceksin!

Nihat Kahveci'den Şenol Güneş eleştirisi

Şenol Hoca dersine iyi çalışmamış. Değişikliklerde çok geç kaldı. Atiba artık yorgun kahraman. Tolgay topu kaptırabilir. Ben, Beşiktaş'a döndüm kötü oynadım ve çok eleştirdim. Sağ bek oynuyordum, 'Nihat niye gol atmıyorsun?' diyorlardı. Her yerin çocuğu oldum. Bağcılar çocuğu oldum.

"Kadro maç içinde tutmadı"

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'da her zaman iyi olacaksın. Maça konsantre olamamış bir Beşiktaş vardı. Şenol Hoca da konsantre olmamıştı. Bugün mental olarak bir yorgunluk vardı. Beşiktaş'ın maça çıkan kadrosu doğruydu. Maç içerisinde tutmadı.

Arda Turan örneği

Senin çok kenar oyuncun var. Amaç; Orkan'ın kendini geliştirmesi. Arda Turan, Manisaspor'dan güçlü dönmeseydi önemli bir futbolcu olmazdı. Necip oynamadığından memnun gibi. Bu akşam skora üzülmeyen ve oynanan oyundan kahrolan bir Şenol Güneş vardı. Şenol Hoca kazandığında bile hep daha iyisini ister.

"Beşiktaş ezbere futbol oynuyor"

Emre ve Epureanu yok. Mossoro sakatlandı. Başakşehir 10 kişi kaldı. 10 kişi kalan bir takıma hava toplarından gol aramak karanlıkta iğne aramaya benziyor. Medel'e yazık değil mi? Adebayor'la kafa topuna neden çıkıyor? Beşiktaş'ın çok büyük bir santrfor sorunu var. Beşiktaş ezbere futbol oynuyor. Şenol Güneş sizin oyununuz bu değil. Orta sahada üstünlüğü ele almazsan sıkıntı. Ortada kuracağınız egemenlik çok önemli.

Ali Ece'den Şenol Güneş yorumu

Tolgay Arslan golden önce çok kolay pozisyonu kaybetti. Geri dörtlünün 3'ü kart gördü.Bu kadar kötü bir ilk yarıdan sonra, ikinci yarıya değişiklik yapılmadan başlanılması da bu karşılaşmanın kaybedilmesinin en önemli nedenlerinden biri. Şenol Güneş'ten herkes daha iyisini bekliyordu!

"Halil Umut Meler iyi bir hakem değil"

Adebayor yarın maç olsa başka takıma karşı 2 gol atar. Beşiktaş'ın eskiden orta sahada büyük bir kahraman vardı. O da Atiba'ydı. İki sezonda takımın anne - babası gibiydi takımı arkadan toparlayan bir futbolcuydu. Fakat şu anda yorgun. Adam Messi ya da Ronaldo değil.  Halil Umut Meler iyi bir hakem değil fakat liglerimizde Halil Umut Meler'den en az 10 tane kötü hakem var.

"Gökhan Töre'yi arıyor"

Bugün Beşiktaş kontra atak oynamadı ve Lens etkili olamadı. Şenol Güneş, ilk şampiyonluktaki Gökhan Töre'yi arıyor. Gökhan o şampiyonlukta kilit adamdı. Vida bekleneni veremediği için Medel'i orta sahaya çekemedi. Necip oynamıyor. Pektemek konusunda konuşmak istemiyorum. Çok talihsiz sakatlıklar yaşadı. Medel her yerde oynuyor diye her yerde oynatmazsın. En iyi oynadığı yerde oynatırsın.

"En büyük talihsizliği taraftarının olmaması"

Abdullah Avcı'nın en büyük talihsizliği Başakşehir'in taraftarın olmaması. Adebayor, Fenerbahçe'de oynasa maçı izlemek için basın tribüne giderim. Çünkü benim evime en yakın stadyum Fenerbahçe Ülker Stadyumu.

Trabzonspor ve Ankaragücü yorumu

İki takım da kazanmak için sahaya çıktı. Trabzonspor geçen hafta kazandı, Malatyaspor da rahat bir konumda. Yusuf faktörü ortaya çıktı. Hedefleri Avrupa Ligi… Moral olarak iyi bir noktaya geldiler.  Bu arada Ankaragücü – Eskişehirspor maçında Ankara’ya yakışan bir tribün vardı. Devamını getirmeleri lazım.

Türk futbolunun unutulmaz teknik adamlarından Mustafa Denizli, Süper Lig’deki yarış hakkında açıklamalarda bulundu. Denizli’nin Trt Spor’daki sözleri şu şekilde;

"Başakşehir açık ara şampiyon olurdu"

Bugün sahada siyah-beyaz tablo vardı. Bunun siyah tarafı Beşiktaş, beyaz tarafı Başakşehir'di. Trabzonspor da dahil 5 takım arasında bir play-off üzerinden maçlar yapılsa Başakşehir açık ara şampiyon olurdu.

"Şans vermiyordum ama..."

Bir takım büyük takımlara karşı bir şeyler hissedebilir mi? Başakşehir takımı bir zirve yapıyor, bir dip yapıyor. Aslında ben bu hafta Emre'siz, Epureanu'suz Başakşehir'e şans vermiyordum. Doğru dürüst Beşiktaş'ın bugün net pozisyonu yok. Başakşehir takımı oyun olarak olsun, mücadele etme olsun; birbirini tamamlayan bir Başakşehir takımı vardı.

"Atiba çok hata yaptı"

Caiçara kırmızı kart gördü, 10 kişi kalmış bir Başakşehir'e karşı Beşiktaş önemli bir avantajı değerlendiremedi. Bugün Napoleoni önemli işler yaptı. İstikrar abidesi Atiba ayağından çok top kaçırırken çok hata yaptı. Talisca ve Negredo hava toplarından üstün oyuncular ama bugün bir türlü kaleyi bulamadılar.

"Mahmut sahada bir beyin gibiydi"

Ligde en fazla top tutan oyuncu Adebayor, o da bugün sahanın en iyilerindendi. Her şeye rağmen Elia çok güven verirken, İrfan yine başarılı oynadı. Mahmut sahada bir beyin gibiydi. Da Costa da maç eksiğine rağmen iyi oynadı.

Mustafa Denizli'den Emre sözleri

Medipol Başakşehir takımın oyuncuları oldukça kaliteli ayaklar var. Lig'de en fazla asist yapan oyuncu grubu Başakşehir'de olup, Emre gibi bir orta saha virtüözüne sahipler.

Eski hakem ve Beyaz TV yorumcusu Ahmet Çakar'dan 1-0 biten Başakşehir - Beşiktaş mücadelesi sonrası çarpıcı yorumlar geldi.

Hayal kırıklığı...

Gazetemde manşetim hayal kırıklığı oldu, bugün Başakşehir takımı çok eksikti ve üstelik maç içinde önemli oyuncularını da kaybettiler.

Beşiktaş neden bu duruma geldi?

Beşiktaş'ın bu hale gelmesinin nedeni, ne Fikret Orman'dır ne de Şenol Güneş'tir! Beşiktaş'ı bu hale Sinan Engin ve Ertem Şener getirmiştir.

"Batan gemiyi önce fareler terk eder"

Beşiktaş'ı burada şişirmişlerdir, siz burada Quaresma'nın yaptığı her türlü rezilliği örtbas ettiniz. Burayı her Beşiktaş galibiyetinden sonra burada Beşiktaş marşları çaldınız heryeri tiner kokusu sardı. Batan gemiyi önce fareler terk eder derler, bugün Beşiktaş'ın klanları Sinan Engin ve Ertem Şener gemiyi terk ettiler.

"İçinden geçer bile dediler"

Beni meczup olarak kabul edin, ben vasatın altında bir adamım ama burada Ertem Şener ve Sinan Engin, Beşiktaş Bayern Münih'in içinden geçer bile dediler. Beşiktaş'ı Titanic gibi gördüler, Beşiktaş batmaz dediler kim bunlar biliyor musunuz?

"Titanic batarken keman çalıyorlardı"

Sıvacı kılıklı Ertem Şener'le, Sinan Engin ne yapıyorlardı biliyor musunuz? Titanic batarken keman çalanlar gibi, keman çalıyorlardı. Beşiktaş için sizler de aynısını yapıyorsunuz.

"İkinci olmak çok önemli"

İlk defa bu sene 2. olmak çok önemli, çünkü Galatasaray şampiyon olursa ve UEFA'dan men cezası gelirse 2. olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidebilir.

Beşiktaş Kulübü Eski Menajeri Sinan Engin, Başakşehir maçı sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Beyaz TV’deki programda konuşan Engin, yenilgi sonrası fikirlerini paylaştı.

"Beşiktaş böyle oynarsa 3.bile olamaz"

Bu maçtan sonra psikolojim bozuldu haklısınız. Bu takım böyle oynarsa değil şampiyonluk 3. bile olamaz. Böyle şey olur mu ya. Bu kadro böyle oynar mı yahu?

Vida'dan iyi oyuncular mı?

Başakşehir'in iki tane savunma oyuncusu var. Bu oyuncular Vida'dan iyi oyuncular mı? Neden oynatmıyorsun Vida'yı.

Sinan Engin'den Şenol Güneş'e eleştiri

Hayatımızda kaç defa Bayern ile oynayacağız belki de bir kere oynayacağız. Neden Bayern maçında as kadroyu çıkarmıyorsun. Dışarda hezimet yaşasan bile içerde biz kazanmalıyız. Beşiktaş Bayern Münih maçını önemsemedi. Hayatında kaç defa Bayern Münih ile oynarsın. Belki bir daha oynamayacaksın.

"Savaşmıyor, mücadele etmiyor"

Beşiktaş takımı bugün çok kötü oynamıştır. Eğer böyle oynarsa 3. bile olamaz. Savaşmıyor, mücadele etmiyor. Gençlerbirliği'ni bile yenemedi Beşiktaş. Sen kaçıncısın onlar kaçıncı.

"Başakşehir 10 kişiyle galibiyeti hak etti"

Başakşehir takımını kutluyorum, tebrik ediyorum. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Ben hatta izlerken berabere biterse bile yazık olur dedim. Adamlar çünkü 10 kişiyle mücadele etti, pozisyon vermedi.

"Bu bir kazadır"

Bu bir kazadır. Daha önce Gençlerbirliği'ne karşı bu kadar kötü oynamıştık bir de bugün. İnşallah bir daha böyle bir şey olmaz.

Senin için hazırladığımız haberler