Medipol Başakşehir - Antalyaspor: 2-0 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

27.12.2022 - 18:36 | Son Güncellenme: 27.12.2022 - 19:05

Süper Lig'de Emre Belözoğlu'nun Başakşehir'i, Deniz Türüç ve Aleksic'in golleriyle Nuri Şahin'in Antalyaspor'unu 2-0 yendi. Maç sonucu ve yazılı özet.

Medipol Başakşehir - Antalyaspor: 2-0 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Dünya Kupası arasından önce Galatasaray'dan 7-0'lık ağır bir yenilgi alan Medipol Başakşehir, yeniden başlayan ligde ikide iki yaptı. Katar arasına 3 maçlık seri galibiyetle giren Fraport TAV Antalyaspor ise dönüşte üst üste iki mağlubiyet yaşadı. Böylece Başakşehir ileri, Antalyaspor ise geri vitese taktı.

Genç hocaların düellosunda Belözoğlu sevindi

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında iki genç teknik adam karşı karşıya geldi. Emre Belözoğlu'nun başında bulunduğu Medipol Başakşehir, Nuri Şahin'in çalıştırdığı Antalyaspor karşısında 2-0 kazandı. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan mücadelede goller Deniz Türüç ve Danijel Aleksic'ten geldi.

İlk yarıda tek isabetli şut Antalya'dan

Mücadelenin ilk devresi pozisyon açısından kısır geçti. İki takımın da dengeli oyunu, tehlikeli atakların yaşanmasını önledi. Medipol Başakşehir, maçın ilk 45 dakikasında 3 şut çekti, hiç çerçeveyi bulamadı. Antalyaspor'un tek şutu ise kaleyi buldu.

Deniz Türüç'ten mükemmel gol!

Medipol Başakşehir'in ilk devredeki etkisiz futboluna teknik direktör Emre Belözoğlu müdahale etti. Genç hoca Berkay Özcan'ı kenara alırken, ikinci yarıya Deniz Türüç ile başladı. Deniz Türüç, 57. dakikada nefis bir şut çekerek, takımını 1-0 öne geçirdi.

57'de Başakşehir'in çok adamla baskıyı kurduğu anlarda Deniz, sağ kanatta topla buluşup yayın gerisine kadar ilerledi. Sol ayağının üstüyle uzak köşeye çok sert vuran Deniz, meşin yuvarlağı kalecinin bakışları arasında ağlara gönderdi.

Aleksic farkı 2'ye çıkardı

Mücadelenin 66. dakikasında sahneye çıkan Aleksic, farkı 2'ye çıkaran golü kaydetti. Sol kanattan atağa katılan Lima, son çizgiye inmeden ortasını yaptı. Okaka'yı aşan top, Antalyaspor kalecisi Alperen'e geldi. Alperen'in sektirdiği top kale alanına açıldı. O bölgeye hareketlenen Aleksic, topu boş filelere gönderdi.

Başakşehir, maç fazlasıyla Galatasaray'ı yakaladı

Bu sonucun ardından puanını 30'a yükselten Medipol Başakşehir, maç fazlasıyla Galatasaray'ı yakaladı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın henüz bu hafta maçlarını oynamadığı anda, Başakşehir ikinci sıraya yükseldi. FEmre Belözoğlu ve ekibi, geride kalan 15 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

Antalyaspor ise oynadığı 14 maçın 5'ini kazanabildi. 1 beraberlik, 8 mağlubiyet yaşayan Akdeniz ekibi, 16 puanda kaldı. Nuri Şahin ve öğrencileri, 14 maçın sonunda ligin 12. sırasında yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler