Başakşehir, Konya'da zirveye oturdu!

27.10.2018 - 17:25 | Son Güncellenme: 27.10.2018 - 20:25

Başakşehir, Konya'da zirveye oturdu!

Atiker Konyaspor ile Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’in 10.haftasında karşı karşıya geldi.

Başakşehir deplasmanda güldü

Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanan ve hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta kazanan taraf 1-0’lık skorla Başakşehir oldu.

Frei çıktı, Arda girdi! Konya'da Arda tepkisi...

Mücadelede konuk ekibe galibiyeti getiren golü 60.dakikada Riad Bajic kaydetti. Aynı zamanda eski takımına gol atan Bajic, kaydettiği gol sonrası sevinmedi. Golde asisti yapan isim Kerim Frei oldu. Mücadelede cezası biten Arda Turan da 83. dakikada oyuna girdi. Futbolcu oyuna girerken ıslıkların olması dikkatleri çekti.

Başakşehir maç fazlasıyla lider oldu

Alınan bu sonucun ardından Abdullah Avcı yönetimindeki Medipol Başakşehir, 21 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Rıza Çalımbay ve öğrencileri ise ligde üst üste oynadığı 4.maçta da galibiyet yüzü göremedi.

İki takımın ligdeki fikstürü

Spor Toto Süper Lig’in 11.haftasında Atiker Konyaspor deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak. Başakşehir de evinde Beşiktaş ile mücadele verecek.

MAÇTAN DETAYLAR

Stat: Konya Büyükşehir Belediye

Hakemler: Cüneyt Çakır, Alpaslan Dedeş, Erdem Bayık

Atiker Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Diagne, Uğur Demirok, Ferhat Öztorun, Traore (Dk. 64 Fofana), Jonsson, Yatabare (Dk. 75 Mücahit Can Akçay), Jevtovic (Dk. 70 Vedat Bora), Milosevic, Jahovic

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Uğur Uçar, Da Costa, Epureanu, Clichy, İrfan Can Kahveci (Dk. 77 Soner Aydoğdu), Mahmut Tekdemir, Visca, Mossoro (Dk. 69 Jojic), Kerim Frei (Dk. 83 Arda Turan), Bajic

Gol: Dk. 60 Bajic (Medipol Başakşehir)

Sarı kart: Dk. 50 Diagne (Atiker Konyaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR...

10. dakikada Jahovic'in pasında topla buluşan Traore'nin sert şutunda, top İrfan Can Kahveci'ye çarparak kornere çıktı.

26. dakikada Bajic'in sol kanattan ortasında, ceza sahası içerisindeki Visca'nın vuruşunda top Diagne'ye çarparak kornere gitti.

28. dakikada Josson'un, konuk ekibin savunmasından dönen topa gelişine vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

35. dakikada Da Costa'nın orta sahadan pasında, Clichy topu Bajic'in önüne indirdi. Bu futbolcunun ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Serkan Kırıntılı üzerine gelen topu kontrol etti.

60. dakikada konuk ekip öne geçti. Kerim Frei'nin ceza sahası içerisine pasına hareketlenen Bajic, topu ağlara gönderdi: 0-1. 

69. dakikada Milosevic'in pasına hareketlenen Yatabare'nin sert şutunda, kaleci Mert Günok topu kornere çeldi. 

81. dakikada Visca'nın ceza sahası içerisinden şutunda kaleci Serkan Kırıntılı topu kontrol etti. 

Senin için hazırladığımız haberler