Başakşehir resmen açıkladı! Emre Belözoğlu...

25.05.2018 - 12:09 | Son Güncellenme: 25.05.2018 - 12:09

Spor Toto Süper Lig'in iddialı takımlarından Medipol Başakşehir'de flaş transfer gelişmesi yaşandı.

Başakşehir, Emre Belözoğlu'nun sözleşmesini 1 yıl uzattı. 

Başakşehir Kulübü resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan yapmış olduğu videolu paylaşımla deneyimli futbolcunun sözleşmesinin uzatıldığını böyle duyurdu. 

Göksel Gümüşdağ imzanın ardından konuştu!

İmzanın ardından Göksel Gümüşdağ ve Emre Belözoğlu, beIN Sports Haber'e özel açıklamalarda bulundular.

"Başakşehir 2014 yılında bu yana sadece 1 yılında Emre yok. Onun dışında Emre bu ailenin içinde. Bize inanılmaz katkı sağlayan, profesyonelliğiyle çalışkanlığıyla bizim takımın da isteği üzerine 1 daha çalışma kararı aldık."

"Geçmiş yıllarda uluslararası tecrübe noktasında bize çok büyük değer kattı. Diğer arkadaşlara da hep öncülük etti. Biz Emre ile 1 yıl daha beraber olmaktan dolayı mutluyuz. Geçen çıktığım yayında söylediklerim biraz yanlış anlaşılmış sanırım. Emre bu takımda sözleşmesi uzatılmayı en çok hak eden futbolcumuz. Benim bir abisi olarak son dönemleri yaklaştığı için sahalarda biraz daha dikkatli olması yönünde istişare ettik konuştuk o da elinden geleni yapacağını söyledi. Aynı duyguları paylaşıyoruz. Bize çok katkılar sağlayacaktır. Hayırlı uğurlu olsun."

'Biz bu istikrarı korursak...'

Başakşehir kurulduğu günden beri istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Şampiyonluk kadar kıymetli olan istikrar. İlk iki yıl 4., sonra 2. şimdi de 3. olduk. Kaldı şampiyonluk. Ona kilitleneceğiz. Biz bu istikrarı korursak şampiyonluk zaten gelir. Bu yıl geçen yıla göre daha başarılıydık. Son 90 dakikaya kadar şampiyonluğu kovaladık.

Arda Turan için ceza yorumu!

Arda Turan'ın cezasının yüksek olduğunu söylemiştim. Tahkim de bu hatayı düzeltmiş oldu. En fazla bu olmalıydı. Artık o da kendini en iyi şekilde hazırlamalı ve bu hatayı tekrarlamamalı. Mossoro ve Arda için ceza açıklayacağız bugün.

Transfer sorusu üzerine: "En büyük transferimiz burada. Hocayla bir değerlendirme yaptık. Genel anlamda büyük değişiklikler yapılmayacağını söyleyebilirim.

Emre Belözoğlu neler dedi?

3 sene önce sayın başkanımızla ve hocamızla yaptığım görüşmemizde elimden geleni yapacağıma söz vermiştim. Bu kulübün gelişiminde elimden gelen her şeyi yapmayı çalıştım. Mutluyum. Yönetim ve hocamız bir sene daha oynamama kararı alsalardı büyük ihtimalle futbolu bırakacaktım. Çok başarılı geçen 3 seneden sonra benim de büyük ihtimalle son senem olacak. İnşallah kupayla veda ederim futbola.

Futbola bıraktıktan sonra ne yapacak?

Bu geçişe kendimi hazırlamak daha doğru olacaktı. Bir karar verme durumum olabilir. Teknik direktörlük ya da spor yöneticiliği arasında karar vereceğim. Eğitimlere de devam ederim. Sayın başkanla bunu da konuştuk. Ama futbolun içinde yer almaya devam edeceğim inşallah.

'Biraz daha taraftarımız olsaydı...'

Şampiyonluk hak ederek kazanılmış şampiyonluktur. Bu hepsi için geçerli. Bir maçı şansa kazanabilirsiniz ama şampiyonluk için aynı şey geçerli değil. Başarılı bir sezon oldu bizim için. Biraz yalnızdık açıkçası. 100 senelik kulüplerle mücadele etmeye çalıştık. Biraz daha taraftarımız olsaydı 6-8 puan daha fazla alabilirdik ki bu aslında bizi şampiyon yapıyordu. Buradan insanları Başakşehir'i desteklemeye davet ediyorum. İnşallah hep beraber o kupayı kaldırırız.

Senin için hazırladığımız haberler