Başakşehir satılacak mı? Başkan Göksel Gümüşdağ açıkladı

03.05.2018 - 16:19 | Son Güncellenme: 03.05.2018 - 16:19

Göksel Gümüşdağ'dan flaş açıklamalar! Başkan Gümüşdağ, Başakşehir'in satılacağı yönündeki iddialara yanıt verdi. 

Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda konuşan Gümüşdağ'ın sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Başakşehir, Türkiye'de A.Ş olan bir kulüp. Göztepe'nin de benzer bir durum. Türkiye'de bir kısım dernek, bir kısım şirket. Ben kendi şirketimi nasıl yönetiyorsam Başakşehir'i de o şekilde yönetiyorum. Uzun vadeli planlamalar yapıyorum. 2 sene sonra burada mıyım? Böyle bir derdim yok. Şu anda önümüzdeki yılın planlamasını toparlaşmış durumdayız. Şirketin yönetim kurulu başkanıyım. Çok hızlı aksiyon alabiliyoruz. Bunlar bizi öne çıkaran hususlar. Rakipler başka şeyle uğraşırken, biz de başka şeylerle uğraşıyoruz.

Son yıllarda başarılı bir görüntümüz var. Bu sene ligin sonlarındayız. Kim şampiyon olur bilmiyorum. Umarım biz oluruz. 4 yıllık istikrar önemli. Borçlar içinde boğuluyor kulüpler. Doğru modelle gitmek gerekiyor. Ben yaptıklarımdan sorumluyum. Özel şirketimde neyse, burada da aynı sorumluluklarım var. Hesaplı ve kitaplı gitmem gerek. Planlamı yapıyorum. Cengiz Ünder'i sattık, Galatasaray'da Arda rekoru vardı. Şu anda rekor bu anlamda Başakşehir'e geçti. 15 milyona sattık Cengiz'i. Satışından da yüzde 20 alacağız. City ile Roma arasında toplantılar yüzde 20 için 1 ay devam etmişti. Hızlı kararlar alabiliyoruz. Sadece yarışmacı değil, üreten de olmamız lazım. Yoksa Başakşehir de uzun vadede Cengizler çıkaramazsa zora girebilir. Altyapıya önem vereceğiz, diğer taraftan da yayından kopmayacağız.

Teknoloji her alana girdi. Teknik direktörler öyle şeyler kullanıyor ki... Bunlar 5 yıl önce yoktu. Biz de teknolojiye açığız. Avrupa'da ne varsa eşdeğer tutuyor ve daha iyi nasıl oluruz, bunun derdindeyiz. Oyuncu satmak zorundayım, ekonomik davranmak zorundayım, başarılı olmak zorundayım. Ligde 7.olduğunuzda farklı, birinci olduğunuzda farklı para alıyorsunuz. Hep başarılı olmak zorundayız. Başakşehir son dönemde oyuncu anlamda farklı yatırımlar yapamayabilirdi. Elia, Kerim Frei gibi genç oyuncularımız var. Bu tip çalışmaları geliştirmemiz lazım. Başka türlü ayakta kalmamız zor.

Medipol Başakşehir satılacak mı?

Bizim bütün denetimimizi bağımsız kuruluşlar yapıyor. 4 yıldır istikrarlı gidiyoruz. Gelecekte futbola yatırım yapmak isteyenler var. Çin'den Avrupa'dan görüşmeler yaptığımız kişiler oldu. Bunlar gelecekte olabilir. Doğru bir ortak yapısı olursa, bunu kulübü büyütmek için kullanırız. Biz bir model geliştirmek istiyoruz. Milan, Chelsea, Inter, Tottenham, PSG gibi kulüplerin sahipleri var. Biz kulübü satmak, çıkmak değil büyütmek için bir evliliğe sıcak bakarız dedik. Yanlış anlaşılmalar var. Başakşehir'in borcu yok. Biz denk bütçedeyiz. Planladığımız şekilde gidiyoruz. FFP'ye uymak zorundayız. Farklı farklı camialarımız bununla mücadele ediyor. Önceki başkanlardan gelen borçlar var. FFP bildiğim kadarıyla bu seneden sonra farklı olacak. İnanılmaz sıkıyorlar ve hayata geçirdiler. Servet Yardımcı da elinden gelen desteği veriyor. Ama FFP olmazsa olmaz. Kulüpler de ayağını yorgana göre uzatmak zorunda.

Borçlar dağ haline gelmiş durumda. 4 büyüklerin borcu ortada. 100 yıllık çınarlar ve saygı duyuyoruz. Onlar olmazsa bizler olmayız. Sadece bizim değil, bütün kulüplerin iyi olması lazım. Dünya bunu yapıyor. Dernekler Kanunu bugünkü yapıyı kaldıramayacak düzeyde. Dernekler Statüsü, Vakıf Statüsü'ne mi döner bilmiyoruz. Bakanlıklar da çalışıyor. Biz, FFP'nin arkasında durmazsak olmaz. Başakşehir A.Ş değil de dernek olsaydı, 4 yıl sonra bırakıp gitseydim? 4 yıl borçsuz, ondan sonra benim bıraktığım 100 milyon borç olsaydı? Hayır biz bunu istemedik. Mesele sadece şampiyonluk değil. 1 gün kupayı kaldırıyorsunuz. İstikrarlı şekilde yürümeliyiz. TFF yapmasa UEFA geliyor ve sen yasaklısın diyor. Türkiye'yi bu duruma düşürmemek zorundayız. Bir milat oluşturulmalı ve kulüpler de FFP'ye uyacak şekilde olmalı"

Senin için hazırladığımız haberler