Hatayspor'da Ömer Erdoğan başarının sırrını anlattı: Ben değil biz

08.10.2021 - 16:20 | Son Güncellenme: 08.10.2021 - 17:00

Süper Lig'in flaş ekibi Hatayspor'un teknik direktörü Ömer Erdoğan, transferi, hedeflerini ve elde ettikleri başarının sırrını anlattı. İşte detaylar...

Hatayspor'da Ömer Erdoğan başarının sırrını anlattı: Ben değil biz

Nazım Türknas-Volkan Yılmaz / AJANSSPOR

Radyospor mikrofonlarına konuşan Hatayspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, Üçleme programı sunucuları Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz’a konuk oldu. Başarılı teknik adam gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

'Başarı benim değil, ekibin başarısıdır'

Ömer Erdoğan, Hatayspor'un başarısındaki tek pay sahibinin kendisi olmadığını şu ifadelerle belirtti; "Başarının sırrı olarak beni merkeze almak doğru olmaz. Bu bir ekip başarısıdır, hem teknik ekip arkadaşlarımız hem de yönetimimiz bize destek oldular, oluyorlar sağolsunlar. Bize güvendiler, biz de güvenlerini boşa çıkarmamaya gayret ettik. Başkanımız çok zeki bir insan, zaten bunca yıldır Hatay gibi bir şehrin belediye başkanlığını başarıyla yapıyor olması da bunun göstergesidir."

'Transfer sezonunu verimli geçirdik'

Geçen sezonun transfer sezonunu çok verimli geçirdiklerini aktaran Erdoğan; "Geçen sezon 300-350 oyuncu izledik, bu boş dönemlerde sürekli yurtdışına farklı ülkelere gidip oyuncu izlemeye çalıştık. Geçen sene bence transfer sezonunu çok sağlıklı geçirdik, sonrasında da takım içerisindeki aidiyet duygusunu hızlı şekilde oturttuk ve muazzam bir sezon geçirdik. Sadece sıralama olarak değil, izlenen oyun da çok keyif vericiydi tüm futbolseverler için." şeklinde konuştu.

Erdoğan'dan geçen seneki oyuncularına teşekkür

Geçen sezonki kadrosunu korumayı çok istediğini belirten Ömer Erdoğan, "Ben geçen sene iskelet kadronun 8-9 tanesini tutarak devam etmek istiyordum ama tabii bu sadece benim istememle olmaz, çünkü mali boyutu da var. Yönetimimiz de sağolsun bizim faydamıza hareket etti. Ben geçen sene bu takımda oynayan, oynamayan tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum tekrar" ifadelerini kullandı.

Hatayspor'un taktik anlayışına yorum

Bazı oyuncuları farklı mevkiilerde de deneyen Erdoğan, bu konuda şöyle konuştu; "Açıkçası geçen sene Ruben Riberio'yuu farklı mevkiide denediğimizde oyuncunun kafasında soru işaretleri oluştu ama zamanla oyun kalitemizi arttırdığını görünce, kendi de keyif almaya başlayınca sistem oturdu. Ayoob El Kaibi'de bizzat kendisi bana 'Mame Diouf varken beni alıp nasıl değerlendireceksin?' dedi, ben de sürekli yer değişim halinde oynayarak rakibi şaşırtarak oynayacağımızı belirttim, onu da ikna ettik sağolsun verimli ilerliyoruz."

'Adım adım ilerliyoruz'

Başarılı teknik adam, hedefleri hakkında da şu şekilde konuştu: "Bizi seven insanların, yorumcuların yaptığı büyük hoca, iyi hoca yorumları tabii ki bizi mutlu ediyor fakat ben henüz kendimi orada görmüyorum açıkçası. İnşallah bir gün o seviyeye de geliriz, Hatayspor için de öyle. Çok üst düzey bir hedef söylemek istemiyorum ama her şeyi adım adım ilerletmek istiyoruz. Biz keyif verici futbol oynayalım, şuan için bu bizim için mutluluk verici."

Pro lisans eğitimi alıyor

Son olarak profesyonel lisans eğitimi aldığını belirten Ömer Erdoğan, bu program için federasyona teşekkürlerini iletti: "Profesyonel lisans için çok güzel bir eğitim programı olacak bu yüzden de kurstaki arkadaşlarıma kolaylıklar diliyor, federasyonumuza da çok teşekkür ediyorum bu program için."

Senin için hazırladığımız haberler