Başkanlığı beraber alıp ters düştüler!

26.08.2020 - 13:22 | Son Güncellenme: 26.08.2020 - 13:36

Ocak 2018 ve Mayıs 2018’de Mustafa Cengiz’in seçilmesinde önemli rol oynayan Fatih Altaylı ile Galatasaray Başkanı artık mahkemelik. Ancak; Cengiz’in seçilmesinde büyük payı olup iki buçuk senede yolları ayrılan sadece Altaylı değil, liste geniş...

Başkanlığı beraber alıp ters düştüler!

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray kulüp tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri Aralık 2017 oldu. Dönemin başkanı Dursun Özbek, erken seçim kararı alıp, aynı zamanda takımın başına da Galatasaray efsanesi Fatih Terim’i getirdi. Dursun Özbek’in seçim hamlesi baskın seçim olarak nitelendirildi. Bu süreçte yeni bir adayın liste hazırlaması, güçlü bir şekilde Özbek’in karşısına çıkması çok zor gözüküyordu.

Mustafa Cengiz, beklenenden daha fazla oy aldı

Çünkü süre çok azdı. Ama Mustafa Cengiz “Ben adayım” dedi. Yine de Dursun Özbek seçimi kaybetme ihtimali olduğunu düşünmüyordu. Cengiz’in bu hamlesi sonrası listesinde kimlerin olacağı merak ediliyordu. Eski sicil kurulu başkanı, camianın en önde gelen isimlerinden Celal Açar, Cengiz’e “Seninleyim” dedi. Yine camiayı çok iyi tanıyan Ahmet Şenkal da Mustafa Cengiz’in listesine girdi. Bu iki isim eski üyeler üzerinde etkiliydi. Dursun Özbek’in en güvendiği sandıklardan olabildiğince oy çıkarma işi Açar ile Şenkal etkisiyle gerçekleşecekti. Öyle de oldu ve ilk sandıklarda beklenilenden çok daha iyi oy aldı Cengiz...

"Biz tüymedik buradayız"

2018 Ocak seçiminin en büyük kader anı ise futbol takımının Antalya kampında yaşandı. Kampa ziyarete gelen başkan Dursun Özbek, muhabirlerle yaptığı toplantıda, “Mustafa Cengiz’i aday olduğu için tebrik ediyorum ama o imza toplayanlar nerede? Hepsi tüyüp kaçtılar” şeklinde ifadeler kullandı. Bu söz yüzlerce üyeyi etkiledi. O süreçte herkesin geleceğin başkanı olarak gördüğü, taraftarın da çok sevdiği Burak Elmas’ın da Sportif A.Ş’den Mustafa Cengiz yönetimine gireceği bildirildi.

Mustafa Cengiz'i başkan yapan isimler, Cengiz ile değil...

Elmas’ın tüm arkadaş grubu; Özer Saraçoğlu, Alper Üner, Fatih Altaylı gibi isimler de Dursun Özbek’in karşısındaydı. Efsane başkan Faruk Süren de Mustafa Cengiz’in yanında yer aldı. Seçim günü Burak Elmas, koridordayken “Biz tüymedik biz buradayız” dedi. Sonrasında da seçimi kazandıran aktörlerden biri olarak sözünü tutup Sportif A.Ş’ye girdi... Son derece heyecanlı geçen Ocak 2018 seçimi Dursun Özbek’e büyük bir şok olurken, Mustafa Cengiz yeni başkan oldu. O gün Cengiz’i başkan yapan birçok kritik isimle artık Cengiz beraber değil. İşte o liste...

Celal Açar

Özellikle yaşı ileri olan üyelerce çok sevilen Celal Açar, Mustafa Cengiz’e büyük oy potansiyeli sağladı. Açar geleneklere göre yaşı itibarıyla seçimden sonra ikinci başkan olması gerekiyordu ancak Açar’a görev verilmedi. Açar bunu kendine hakaret olarak gördü ve mazbata töreninden 4 gün sonra istifa etti. Mayıs 2018 seçiminde karşı listede yer aldı.

Ahmet Şenkal

İlk Mustafa Cengiz yönetiminin ikinci başkanı oldu. Yaşanan anlaşmazlıklar sonrası ikinci Mustafa Cengiz yönetiminde yer almadı. Şimdi eleştirel üyelerden biri.

Faruk Süren

İlk seçimde Mustafa Cengiz’i dışarıdan destekledi ve Cengiz’e oy attı. İkinci seçimde damadı Burak Elmas, Ozan Korkut’un listesinde olmasına rağmen, Mustafa Cengiz’i destekleyen açıklamalar yaptı. 2019 genel kurulunda bir ibrasızlık yaşanmaması için Mustafa Cengiz ile konuştu ama Cengiz, Faruk Süren’in yaklaşımını kabul etmedi. Cengiz sonrasında gazetecilerle yaptığı toplantıda o anlar için Süren’e “Küfür edecektim ama etmedim” şeklinde konuştu.

Burak Elmas

Hem sosyal hayatta hem sosyal medyada ilk seçimde Mustafa Cengiz’e büyük destek verdi. Yönetim kurullarında yaşanan tartışmalar üzerine ikinci seçim öncesi Sportif A.Ş’den istifa etti.

Fatih Altaylı

Dursun Özbek’e yönelik eleştirilerde en başı çekti. Mustafa Cengiz’in en büyük savunucularından biriydi. İkinci seçimde de Mustafa Cengiz’i destekledi. Hatta ikinci seçime giren Ozan Korkut’u suçlayıcı ifadelerle gazetesinde eleştirdi. Gelinen noktada Mustafa Cengiz yönetimi, resmi siteden “Fatih Altaylı denilen zat” diye açıklama yaptı. Bugün de Altaylı köşesinden “Yüreği yetiyorsa gelsin karşıma” diye Mustafa Cengiz’e seslendi.

Cenk Soyer

İlk Mustafa Cengiz yönetimindeydi. Sonrasında Ozan Korkut’un listesinde yer aldı. Sedat Besen, Yasin Çakmak gibi isimler de ilk seçimde Mustafa Cengiz’e büyük destek verirken sonrasında yolları ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler