Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi Amatör Branşlarla İlgili Açıklama Yaptı

14.12.2022 - 13:44 | Son Güncellenme: 14.12.2022 - 14:05

Amatör branşlar basın toplantısında sponsorluk anlaşması imza törenine katılan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, basketbol hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi Amatör Branşlarla İlgili Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, amatör branşlar basın toplantısına katıldı. Çebi, Vodafone Park'ta amatör branşlara destek olan firmalar ve yöneticilerini tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Siyah-Beyazlı kulübün başkanı, basketbol branşı hakkında sorulan sorulara yanıt verdi.

"Futboldaki gelirleri isteseniz dahi amatör branşlara veremiyorsunuz"

Spor Yasası'na göre Futbol A Takımı'nda elde edilen gelirin bir kısmını isteseler bile amatör branşlara aktaramadıklarının altını çizen Çebi, "Son çıkan Spor Yasası'na göre hiçbir şekilde bu spor branşlarına dışarıdan, kendi içerisindeki gelirleri dışında destek vermemiz mümkün değil. Futboldaki gelirler futbola yetse ve isteseniz dahi amatör branşlara veremiyorsunuz. Bu bir suç." dedi.

"Kadınlar, biz erkekleri her yerde geçtiler"

Kadın futbolu hakkında konuşan Ahmet Nur Çebi, "Kadın futbolu biliyorsunuz çok popüler hale geldi. Kadınlar, bugüne kadar biz erkekleri her yerde geçtiler. Çok yakında hep önümüzde olacaklar. Baş tacılar. Her şeyi hak ediyorlar." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Şenol Güneş'ten yıldız oyuncuya uyarı: ''Kendini toparla...''
Habere Git

"Dernek olacaksak, dernek olalım, hep beraber olalım"

Destekleri için derneklere çağrıda bulunan Çebi, "Diğer derneklerimizin de artık süratle bir yerlerden tutacaklarını biliyorum, ümit ediyorum. Yakışır da... Dernek olacaksak, dernek olalım. Yani hep beraber olalım. Dernek demek birlik demektir aslında." şeklinde konuştu.

"Muhalefetin hoş olmayan söylemlerine rağmen vazgeçmedik"

Sözlerine devam eden Çebi, "Birlik ve beraberlik yılı ilan ettiğimiz, her ne kadar muhalefetin hoş olmayan söylemlerine rağmen vazgeçmedik söylememizden camiayı birlik beraberlik ile bir araya getireceğimiz bu süreçte derneklerimizin de birlik ve beraberliğe duhul olduğunu gösterecektir. Onlara mesaj olarak iletmek istiyorum. Başladık, bekliyoruz. Kapılar sonuna kadar açık." dedi.

"Güreşe talep çok, özellikle bekledik ki açık arttırmaya çıkaralım"

Güreş branşı hakkında gelen soruya yanıt veren Ahmet Nur Çebi, "Güreşle ilgili özellikle bekledik ki açık arttırmaya çıkaralım. Talep çok. Güreş ata sporudur, önemlidir. Bir kızımızın Dünya Şampiyonu olması bizi daha da şevklendirmiştir." açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Kartal, Efes'e direnemedi!
Habere Git

"Basketbol ne amatör olabiliyor, ne de profesyonel olabiliyor"

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde kötü bir dönemden geçen Beşiktaş Basketbol Takımı hakkında konuşan Çebi, şunları söyledi: "Amatör sporlarda özellikle basketbol karışık durumda. Ne amatör olabiliyor, ne de profesyonel olabiliyor. Gelirler neredeyse sıfır. Bakıyorsunuz salona 20 kişi yok. Bilet parası 10-20 lira..."

"Rakiplerimizin arkasında ya müthiş sponsorlar var ya da şirket takımları"

Ahmet Nur Çebi, "Skorlar açısından kötü giden bir süreç var. Mutluluk bekliyorsanız başlangıçta biraz acı çekmeyi bilmemiz lazım. Rakiplerimize baktığımızda ya müthiş sponsorluklar var arkalarında ya da kurumsal anlamda şirketlere ait basket takımları var. Beşiktaş bir şirkete ait olmadığına göre kendi camiasının desteğiyle yükselebilir." diye konuştu.

"Bandırma'dan aldığımız 14 tane genç çocuk var"

Çebi, "Önce Akatlar dolacak. Sponsorlar da orada gördükleri ilgiye göre yardımlarını arttırmaya devam edecek. Bu sonuçlar çok çabuk düzelir. Bir evvelki sene Bandırma'dan aldığımız gençlerle Beşiktaş Basketbol Takımı'nın nasıl bir ivme kazandığını gördünüz. Şu anda o giden 3-4 arkadaşımızın dışında Bandırma'dan aldığımız 14 tane genç çocuk var. Biraz sabır gösterin. Ektiklerimizin nasıl faydalı olacağını göreceksiniz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler