Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in füzesiyle liderliği bırakmadı

03.02.2024 - 20:28 | Son Güncellenme: 03.02.2024 - 21:10

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Antalyaspor sahasında Fenerbahçe’yi konuk etti. Karşılaşmayı Fenerbahçe 1-0 kazandı. İşte gol, özet ve detaylar...

Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in füzesiyle liderliği bırakmadı

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Antalyaspor sahasında Fenerbahçe’yi konuk etti. Fenerbahçe, Galatasaray'ın kazandığı hafta hata yapmayarak zorlu Antalya deplasmanında 3 puan ile dönmeyi başardı. Kanarya böylelikle tekrardan liderlik koltuğuna oturdu.

Cengiz'den muhteşem gol

Karşılaşmanın 42. dakikasında Tadic'in ortasında savunmanın uzaklaştırmak istediği top İsmail Yüksek’in önünde kaldı. İsmail'in bekletmeden pasında Cengiz Ünder, ceza sahası içi sağ çaprazdan plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. Fenerbahçe bu golle 1-0 öne geçti.

Devre Kanarya'nın

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Antalyaspor sahasında Fenerbahçe’yi konuk etti. Mücadelenin ilk 45 dakikası Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Gol ise Cengiz Ünder'den geldi.

Kilit açmak Cengiz'den

Fenerbahçe'de bu sezon 5. kez kilidi açan gol Cengiz Ünder'den geldi. Ünder, attığı gollerle Fenerbahçe'ye galibiyet getirmeyi başardı. Samsunspor maçında asist yapan Cengiz Ünder, Kayserispor, İstanbulspor, Ankaragücü ve Antalyaspor maçlarında ise ilk golü atan oyuncu oldu.

Antalyaspor son dakikalar baskı kurdu

Fenerbahçe, oyunun son bölümlerde savunmayı 5li yaparken Antalyaspor, üst üstte ataklar başlattı. Kanarya'nın ceza alanı içine oyunu yığan Akdeniz temsilcisi Buksa ile net gollerden faydalanamadı.

Batshuayi çıktı sahneye

Fenerbahçe, oyundan düştüğü son bölümlerde sonradan oyuna giren Michy Batshuayi ile skoru 2-0'a getirmeyi başardı. Bonucci, Kanarya'da ilk asistini de yapmış oldu. 

Antalyaspor 7 maç sonra mağlup

Sergen Yalçın'ın yönetimindeki Antalyaspor, 7 maçtır mağlubiyet yüzü görmemişti. Fenerbahçe'yi kendi sahasında konuk eden Akdeniz ekibi 2-0 mağlup olarak 7 maçlık serisini sonlandırdı.

Fenerbahçe deplasmanda yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Antalyaspor ile karşılaştı. Sarı-lacivertliler, Cengiz Ünder ve Michy Batshuayi'nin golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Bu sezon deplasmanlarda başarılı bir grafik sergileyen Kanarya, bu akşamki müsabakada da hanesine 3 puan yazdırırken, dış sahada 11 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.


Fenerbahçe bu süreçte; Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasımpaşa, Pendikspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Başakşehir ve Antalyaspor’u mağlup ederken, Adana Demirspor ile berabere kaldı ve 34 puan topladı.

Deplasmanda en fazla puan toplayan takım konumunda yer alan Fenerbahçe, konuk olduğu karşılaşmalarda rakip fileleri 25 kez havalandırdı.


Süper Lig’de yenilmezlik serisini de 13 maça çıkaran sarı-lacivertliler, puanını 63'e yükseltirken, Antalyaspor ise 34 puanda kaldı.


Fenerbahçe, ligin 25. haftasında evinde Alanyaspor ile oynayacak.

Cengiz Ünder, 8. golünü attı

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Cengiz Ünder, Antalyaspor maçında attığı golle bu sezonki 8. golüne ulaştı.
Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Antalyaspor ile karşılaştı. Sarı-lacivertliler, Cengiz Ünder ve Michy Batshuayi'nin golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Mücadeleye 11’de başlayan Cengiz, 42. dakikada takımının ilk golünü kaydetti. 26 yaşındaki futbolcu bu sezon 16. lig maçına çıkarken ligde 8. golüne imza attı. Cengiz Ünder, müsabakanın 68. dakikasında yerini İrfan Can Kahveci’ye bıraktı.

Senin için hazırladığımız haberler