Bayern Münih - Leipzig: 0-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

12.08.2023 - 23:56 | Son Güncellenme: 13.08.2023 - 00:18

Son dakika | Almanya Süper Kupa finalinde Leipzig, Bayern Münih karşısında 3-0 kazanarak, kupanın sahibi oldu. Maç sonucu, goller ve yazılı özet...

Bayern Münih - Leipzig: 0-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Almanya Süper Kupa finalinde Bundesliga'nın son 11 sezonuna ambargo koyan Bayern Münih ile Leipzig karşı karşıya geldi. Transfer döneminde kadrosuna kattığı isimler ile dikkat çeken Bayern, Süper Kupa finalini 3-0 kaybetti. Leipzig, kupayı kaldıran taraf oldu.

Harry Kane'in laneti devam ediyor

İngiliz futbolunun en önemli santrforlarından biri olan Harry Kane'in kupa laneti devam ediyor. 30 yaşındaki yıldız futbolcunun görkemli kariyerinde hiç kupa bulunmuyor. Futbola Tottenham'da başlayan ve yıllarca takımda kalan Kane, Alman devi Bayern'e imza attıktan sonra ilk maçına Süper Kupa finalinde çıktı. Kane finali kaybederek, kupa hasretini sürdürdü.

 

Öte yandan Bayern'in Napoli'den transfer ettiği eski Fenerbahçeli Kim Min Jae oyuna 46. dakikada dahil oldu. Thomas Tuchel'in bu hamlesi savunmada istenen etkiyi gösteremedi.

Bayern'i Olmo yıktı!

Leipzig'in İspanyol on numarası Dani Olmo, Bayern Münih'i yıkan isim oldu. 25 yaşındaki futbolcu, Bayern'e karşı hat-trick yapmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Cimbom'da meteor yağmuru yok!
Habere Git

Maç golle başladı

Karşılaşmanın gol perdesi 3. dakikada açıldı. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Raum ön direğe doğru ortaladı. Savunmadan seken topa ceza sahası sol çaprazında gelişine sağ ayağıyla plase bir vuruş yapan Olmo topu ağlara gönderdi.

Olmo'dan devre bitmeden bir gol daha

Maçın 44. dakikasında tekrar sahne alan Dani Olmo, farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası sol çaprazında şık bir hareketle Laimer ve De Light'den sıyrılan Olmo, sağ ayağıyla yaptığı vuruşta topu kalecinin bacaklarının arasından geçirerek ağlara gönderdi.

Hat-trick penaltıdan geldi

Dani Olmo, Bayern Münih karşısında hat-trick yaptı. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Olmo, sol köşeye yerden vurdu. Bu golle Leipzig, 68. dakikada farkı 3'e çıkardı.

Senin için hazırladığımız haberler