Bayern Münih'te Julian Nagelsmann'ın Yerine Thomas Tuchel Geldi

24.03.2023 - 20:45 | Son Güncellenme: 24.03.2023 - 21:05

Bundesliga devi Bayern Münih'te Julian Nagelsmann dönemi sona erdi. Yerine gelen isim ise eski Dortmund teknik adamı Thomas Tuchel oldu. Detaylar...

Bayern Münih'te Julian Nagelsmann'ın Yerine Thomas Tuchel Geldi

AJANSSPOR HABER

Bundesliga ekibi Bayern Münih'te teknik direktör Julian Nagelsmann ile yollar resmen ayrıldı. Bavyera ekibinde Nagelsmann'dan boşalan teknik direktörlük görevine Thomas Tuchel'i getirdi. Detaylar...

Resmen açıklandı

Bayern Münih'te Julian Nagelsmann ile yolların ayrıldığı resmen açıklandı. Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Thomas Tuchel oldu. 

Bayern Münih'te bu kararı CEO Oliver Kahn, futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hasan Salihamidžić ve Başkan Herbert Hainer'in aldığı belirtildi. Thomas Tuchel'in sözleşmesinin 30 Haziran 2025'te sona ereceği kaydedildi.

''Kalite az öne çıktı''

Oliver Kahn resmi siteden açıklama yaptı. Kahn, "2021 yazında Bayern için Julian Nagelsmann ile sözleşme imzaladığımızda, onunla uzun vadeli çalışacağımıza ikna olmuştuk ve sonuna kadar hepimizin hedefi buydu. Ancak şimdi, kadromuzdaki kalitenin giderek daha az öne çıktığı sonucuna vardık. Dünya Kupası'ndan sonra daha az başarılı ve daha az çekici oynadık. Performanstaki büyük dalgalanmalar, bu sezon için hedeflerimizin yanı sıra gelecek için hedeflerimiz hakkında da şüphe uyandırdı. Bu yüzden şimdi harekete geçtik" dedi.

''Ayrıldığı için üzgünüm''

Hasan Salihamidžić ise "Bu, Bayern Münih'te aldığım en zor karar oldu. İlk günden beri Julian'la açık, güvene dayalı, dostane bir ilişkim oldu. Julian'la yolların ayrıldığı için üzgünüm. Ancak takımımızın özellikle Ocak ayından bu yana gösterdiği sportif gelişimi kapsamlı bir şekilde analiz ettikten ve geçen sezonun ikinci yarısında edindiğimiz deneyimden sonra onu serbest bırakmaya karar verdik. FC Bayern için yaptıklarından dolayı Julian'a minnettarım ve ona en iyisini diliyorum" diye konuştu.

3 kupa kazandı

35 yaşındaki Nagelsmann, 2021 yazında Bayern Münih'e geldi ve ilk sezonunda Almanya Bundesliga  şampiyonluğunun yanı sıra 2021 ve 2022'de Almanya Süper Kupası'nı kazandı.

İlgini Çekebilir
Bayern Münih'te Nagelsmann gidiyor Tuchel geliyor
Habere Git

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıktılar

Nagelsmann'lı Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turda Fransız devi PSG'yi eleyerek adını  çeyrek finale yazdırmıştı. 

Tuchel'in ilk maçı Dortmund

Bayern Münih, daha önce Borussia Dortmund'u da çalıştıran ve Chelsea ile Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşayan Thomas Tuchel'i takımın başına getirdi. Tuchel, Bayern Münih ile ilk maçını ise eski takımı Dortmund'a karşı oynayacak. Zorlu maç Allianz Arena'da oynanacak. 1 Nisan 19.30'da başlayacak. 

Senin için hazırladığımız haberler