Bayern Münih'te 'Sarbi' vakası!

09.01.2022 - 13:04 | Son Güncellenme: 09.01.2022 - 13:09

Yıllar önce Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu'nun başına gelen, formada ismin yanlış yazılması olayı, bu kez Bayern Münihli Jamal Musiala'nın başına geldi.

Bayern Münih'te 'Sarbi' vakası!

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Bundesliga'nın ikinci yarısının ilk maçında Bayern Münih'in sahasında Mönchengladbach'a 2-1 yenildiği karşılaşmada yıllar önce Galatasaray'da yaşanan "Sarbi" vakasını hatırlatan bir forma karışıklığı yaşandı.

Musiala yerine Tolisso

Karşılaşmanın ikinci yarısında ıslanan formasını değiştirerek sahaya çıkan Jamal Musiala'nın sırtında  kendine ait 42 numara yazmasına karşın numaranın altında kendi adı yerine o gün kadroda olmayan Tolisso'nun adı yazmaktaydı.

24 ve 42 karışınca...

Alman milli oyuncu maçı bu şekilde tamamladı ancak bu karışıklık medyada gündem oldu. Olayın nedeninin formaların sırtına numaraları basan malzemecinin Tolisso'nun 24 numaralı forması ile 42'yi karıştırması olduğu daha sonra anlaşıldı.

Nagelsmann: Malzemecimiz Tolisso hayranı!

Kendisine bu konuda soru yöneltilen Bayern Münih teknik Direktörü Julian Nagelsmann durumu gülümseyerek karşıladı ve "Ben malzemeci değilim. Sanırım bir karışıklık söz konusu. Malzemecimiz herhalde Tolisso hayranı" diyerek, görüşünü esprili bir şekilde dile getirdi.

'Sarbi' olayı

Galatasaray'ın eski sağ beki ve kaptanı Sabri Sarıoğlu 3 Mart  2004'te oynanan ve 3-0 kaybedilen maçta formasının arkasına ismi yanlış yazılmıştı. Sabri yerine Sarbi yazılı forma Türk futbol tarihine geçmişti.

Senin için hazırladığımız haberler