Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar?

17.07.2020 - 20:59 | Son Güncellenme: 17.07.2020 - 20:59

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu haberde. Bakan Selçuk ödemelerin başladığını açıkladı. Peki, Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar?

Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi ne kadar? Soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Konuyla ilgili beklenen açıklama Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. İşte, bayram ikramiyeleri ödeme tarihi


BAYRAM İKRAMİYELERİ ÖDEME TARİHİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, zamlı temmuz aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin, SSK emeklileri için 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur emeklileri için de 25-28 Temmuz tarihleri arasında aylık ödeme günlerinde hesaplara yatırılacağını ifade etti.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR?

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri 1000 TL olarak belirlenirken; her yıl iki defa olmak üzere ödeme yapılır. Ödemeler maaşın alındığı banka ve PTT şubelerinden emeklilerin hesaplarına yatırılmaktadır.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olalar;

– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

– Şehit yakınları ve gaziler

– Ölüm aylığı alanlar

– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

– Geçici köy korucuları

– Şeref aylığı alanlar

– Şampiyon sporcular,

– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

Senin için hazırladığımız haberler