Bayramda yasak olacak mı, 9 gün yasak mı olacak? Ramazan bayramında kaç gün yasak olacak 2020?

08.05.2020 - 22:27 | Son Güncellenme: 08.05.2020 - 22:27

Bayramda yasak olacak mı sorusu trendlere yerleşti. Koronavirüs salgını sebebi ile hafta sonu ve resmi tatillerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.Peki ramazan bayramında yasak olacak mı? İşte Bayramda yasak olacak mı? Ramazan bayramında kaç gün yasak olacak 2020? sorularınızın cevabı

Ülkemizde koronavirüs sebebi ile 31 ilde hafta sonu ve resmi tatillerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Ramazan bayramının yaklaşması ile birlikte herkes bayramda yasak olacak mı sorusunu soruyor. Peki Bayramda yasak olacak mı? Ramazan bayramında kaç gün yasak olacak 2020? bayramda kısıtlama var mı? İşte detaylar sorularınızın cevabı

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Mayıs'ta gerçekleşen kabine toplantısı ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta sonu da sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını sürdüreceklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Halen 31 ilde uygulanan şehirlerarası giriş-çıkış sınırlandırmasını, ilk etapta, bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Bu illerimiz, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır. Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacak, gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş-çıkış sınırlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

9 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLECEK Mİ?
Alışveriş merkezlerinin kademeli açılması planı, salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içine alan 16-17-18-19 Mayıs’ta dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulanması formülleri üzerinde duruluyor.

Ayrıca Ramazan Bayramı boyunca 23-24-25-26 Mayıs’ta 4 günlük yasak getirilmesi planlanıyor.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı'nın 1.günü: 24 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı'nın 2.günü: 25 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı'nın 3.günü: 26 Mayıs Salı

 

Senin için hazırladığımız haberler