Boris Becker Hapishanede Yaşadıklarını Anlattı: "Klopp'la Görüşmeme İzin Verilmedi"

22.12.2022 - 11:40 | Son Güncellenme: 22.12.2022 - 11:59

Borçlarını ödemediği gerekçesiyle sekiz ay hapis yatan ve serbest kalan eski Wimbledon şampiyonu Alman tenisçi Boris Becker, hapishane günlerini anlattı.

Boris Becker Hapishanede Yaşadıklarını Anlattı: "Klopp'la Görüşmeme İzin Verilmedi"

Eski Wimbledon şampiyonu Alman tenisçi Boris Becker, borçlarını ödememek için 2,5 milyon sterlin değerinde varlık ve krediyi saklamaktan aldığı hapis cezasının sekiz ayını çektikten sonra serbest bırakılmıştı. Becker, hapishanede yaşadığı günleri anlattı. 

Diken'in BBC’nin derlediği haberde, Becker, hapisten çıkınca parasını bir arkadaşının ödediği özel uçakla Almanya’ya sınır dışı edildi. Salı akşamı da Sat 1 kanalında Steven Gaetjen ile röportaj yaptı.

"Hapishanede bir hiçsin"

Gözaltındaki ilk haftalar Londra’nın güneybatısındaki Wandsworth Hapishanesinde olan Becker, cezasının çoğunu Oxfordshire’da Henley yakınlarındaki Huntercombe Hapishanesinde çekti. Becker, hayli duygusal geçen röportajda, “Hapishanede bir hiçsin, sadece bir numarasın” dedi. Onun numarası A2923EV idi.

İlgini Çekebilir
Icardi, G.Saray'daki geleceğine karar verdi!
Habere Git

"Hayatımda ilk kez aç yattım"

“Hayatımda ilk kez aç yattım” diyen Becker, birkaç ay içinde yedi kilo verdiğini söyledi. “Hapishane sağlığıma iyi geldi. İçki içtiler ama ben içmedim” diye anlattı o günleri.

Hücre kapısının ilk kez çarparak kapandığı anın, şimdiye kadar yaşadığı en yalnız an olduğunu anlatan Becker, akla gelebilecek her türden suçlu olan mahkum arkadaşlarının çığlıkları yüzünden uyuyamadığını da söyledi.

"Beni öldürmek istedi"

Ekim ayında Huntercombe Hapishanesinde “Kendisini öldürmek isteyen bir mahkumla tartışma dedikleri bir şey yaşadığını” söyleyen Becker, “Peşimden gelmeye çalıştı, bana yapacağı her şeyi anlattı” dedi. Yardım için bağırdığında, yardım etmek için dışarı çıkmak zorunda kalanların kanattaki diğer mahkumlar olduğunu belirten Becker, “Gardiyanlar yavaş yavaş ortaya çıktı ya da hiç çıkmadı” dedi. Becker’ın söylediğine göre o adam daha sonra ondan af diledi ve elini öptü.

İlgini Çekebilir
Arda Turan'ın eşinden flaş sözler: "Ayrılık iyi geldi"
Habere Git

İlk zamanlarda diğer mahkumlara bakmaktan kaçınmayı öğrenen ve gözlerini yere diken Becker bu dönemde ‘başka bir mahkuma yanlış yönden bakmamayı’ öğrenmiş.

Becker, Huntercombe’da üç ay geçirdikten sonra, fitness eğitmeni olarak çalıştığı ve Matematik, İngilizce ve hatta Yunan felsefesi öğrettiği başka bir kanada transfer edildiğini anlattı.

"Bazı şeyler iyi nedenle olur"

“Tüm bu deneyim bana aynı zamanda önemli ve iyi bir şey öğretti” diyen Becker, bunu da “Bazı şeyler iyi nedenle olur” diye açıkladı. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe transfere hız verdi! Genç oyuncu için teklif yapıldı...
Habere Git

Hapishanede geçirdiği 231 günün kendisine, hayatını yeniden düşünmesi, dört çocuğu ve partneriyle yakınlaşması için zaman verdiğini belirten Becker, kızıyla ilişkisinin her zamankinden daha yakın hale geldiğini söyledi.

Jürgen Klopp ziyarete gelmek istedi ama kabul edilmedi

Becker ayrıca, Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp'un da kendisini ziyarete gelmek istediğini ancak bunun hapishane yönetimi tarafından kabul edilmediğini açıkladı.

"Jürgen Klopp ile iyi bir arkadaşlığımız var"

Becker, "Ayda iki kez ziyaret hakkım vardı ve bu isimleri kontrol edebilmeleri için yetkililere vermem gerekiyordu ama bu süreç çok yavaş ilerliyordu. Jürgen Klopp ile iyi bir arkadaşlığımız var, yetkililere onun adını verdim ama kabul etmediler. Çünkü çok ünlü biri olduğu ve güvenliğinden endişe duydukları için kabul etmediklerini açıkladı" dedi. 

Boris Becker 2,5 yıl hapis ceza almıştı

55 yaşındaki eski Alman tenisçi, İflas Yasası uyarınca dört suçlamadan suçlu bulunduktan sonra geçen nisan ayında 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 2012'den beri İngiltere'de yaşayan Becker, 1999'da kortlara veda etmişti. Becker, 15 yıllık kariyeri boyunca 3'ü Wimbledon'da olmak üzere 6 Grand Slam tekler şampiyonluğu kazanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler