Bedelli askerlik için şehir çıkışı yapılabilecek mi?

04.04.2020 - 17:01 | Son Güncellenme: 04.04.2020 - 17:05

Büyük şehirlere giriş ve çıkış yasağı geldikten sonra İstanbul'da bedelli askerlik yapacaklar nasıl giriş yapacağını araştırmaya başladı. Bedelli askerlik ne olacak, şehir girişi olacak mı, askerler nasıl teskere aldıktan sonra nasıl geri dönüş yapacak, bedelli devam mı edecek, iptal mi oldu, celp askerleri nasıl gidecek bu ve daha fazlası için detaylar haberimizde...

Bedelli askerlik için şehir çıkışı yapılabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusa Sesleniş açıklamasından sonra 30 büyük il giriş ve çıkışları yasaklandı. Bu durumda bedelli askerlik için İstanbul'a giriş nasıl yapılacağı araştırılmaya devam ediyor. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından "Bedelli askerlikten terhis olacakların İstanbul'dan ayrılmalarında kısıtlama yoktur" paylaşımında bulundu.

Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Bedelli askerlikten terhis olacakların İstanbul’dan ayrılmalarında kısıtlama yoktur.Terhis belgesi yeterlidir. Terhis olacak askeri almak için özel araç ile gelecek 1 kişinin;oturduğu ilden “Seyahat İzin Belgesiöalması şartıyla İstanbul’a giriş ve çıkışına izin verilecektir" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler