Belçika'da kurallara uymamanın cezası 4000 Euro!

25.03.2020 - 15:56 | Son Güncellenme: 25.03.2020 - 16:01

Belçika'da kurallara uymamanın cezası 4000 Euro!

Avrupa nasıl önlemler alıyor? Belçika'da koronavirüs var mı? Futbol dünyası Covid-19'dan nasıl etkilendi?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan eski FIFA Menajeri Saffet Balkan'ın açıklamaları şu şekilde:

Belçika'da kurallara uymayanlara 4000 euro ceza!

"Şu anda iyiyiz. Karantinadayız. 10-12 gündür evdeyiz. Belçika böyşe bir karar aldı. Herkes 5 Nisana kadar evinde. Halk günlerini evinde geçiriyor. İnsanlar 2 kişi olarak yürüyüş yapabiliyor ancak aralarında 1.5 metre olması lazım. Herkes evinde kalırsa sağlık çalışanlarınında işi kolaylaşmış olacak. Şu anda organizasyon olarak çok iyiyiz. Kanunlara uymayanlara 250-4000 euro arası bir ceza veriliyor."

Gurbetçi Türkler evde kalmalı!

"Marketlerin hepsi çalışıyor. Biz faal çalışıyoruz. Biz şu anda Belçika'dayız. Fellaini virüsü kapan sporculardan biri. Herkes karantinada ancak Belçika'da önümüzdeki haftadan itibaren bir düşüş olacaktır. Kurallara uyan ülkelerde durum böyle. Birçok hasta taburce ediliyor. Genelde halk günlerini evinde geçiriyor. Genk Belediye Başkanı Türklerin evde kalması gerektiğini söyledi. Orada hastalananların neredeyse yarısı Türk."

Bir erteleme kararı daha gelebilir!

"Lukaku da şu anda karantina altında. Diagne'yle ilgili bir blgim yok. Burada bütün ligler ertelendi. 5 Nisana kadar her şey iptal edildi. Şu anda futbol adına bir şey yok. Bence erteleme süresi uzatılacak."

Senin için hazırladığımız haberler