Belçikalı gazeteci, Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise eşleşmesinin favorisini açıkladı

07.03.2024 - 09:25 | Son Güncellenme: 07.03.2024 - 09:35

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi son 16 turunda Royale Union Saint-Gilloise ile eşleşmişti. Belçika basının önde gelen ismi zorlu eşleşmeyi değerlendirdi. İşte detaylar...

Belçikalı gazeteci, Fenerbahçe - Union Saint-Gilloise eşleşmesinin favorisini açıkladı

AJANSSPOR - HABER

UEFA Konferans Ligi H grubunu 12 puanla lider tamamlayan Fenerbahçe, doğrudan son 16 turuna kalmayı başarmıştı. Bu sezon 3 kulvarda başarıyı hedefleyen sarı-lacivertliler, son 16 turunda Belçika Ligi'nin zorlu takımlarından Union SG ile eşleşmişti.

Belçikalı gazeteci Streckx eşleşmeyi değerlendirdi

Belçika basınının önde gelen isimlerinden Bert Streckx, kazananın çeyrek finale yükseleceği önemli zorlu eşleşmeyi değerlendirdi.

"Olağanüstü bir şekilde bu sezon şampiyonluk için yarışıyorlar"

Sabah.com.tr'ye konuşan Streckx, Union SG'nin yükselişinin oldukça önemli bir hikaye olduğunu belirterek, "Brighton'la birlikte çalışarak 2. ligden geldiler. Şu anda Brighton'la olan işbirliği sona erdi çünkü ikisi de Avrupa Ligi'nde oynuyor, Union şu an bağımsız çalışıyor. Geçen yıl ve ondan önceki yıl Belçika şampiyonu olmaya çok yaklaşmışlardı. Zaten 11 kez şampiyon oldular ama sonuncusu 1935'teydi. Şimdi yine olağanüstü bir şekilde bu sezon şampiyonluk için yarışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Bert Streckx değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

"Çok iyi bir sisteme sahipler"

Her sezon önemli oyuncuları satmak zorunda kalmadıkları sürece (örneğin Boniface, Teuma) istatistiklerle çalışan çok iyi bir sisteme sahipler. Takıma gerçekten mükemmel uyum sağlayan çok bilinmeyen/ucuz oyuncular almayı başarıyorlar. Örneğin Gustaf Nilsson ve Mohamed Amoura. kimse onları tanımıyordu. Artık çok önemliler.

"Turun favorisi..."

Fenerbahçe - Union SG eşleşmesinde iki takım için de tur şansını %50-50 görüyorum. Union'ı hafife almak her zaman tehlikeli. Kadrolarında büyük isimler yok ama onlara karşı oynamak çok zor.Frankfurt'a karşı gürültülü bir atmosferde oynayarak bunu gösterdiler. Ayrıca geçen yıl Almanya'dan Union Berlin'i ve bu sezon her ne kadar genç kadroyla çıksalar da Liverpool'u mağlup ettiler.

"Dikkat edilmesi gereken 2 futbolcu"

Orta sahada ve önde bölgede teknik becerilere sahipler, ayrıca bazı çok sert defans oyuncuları da var. Savunma iyi, ancak gerekirse profesyonel faul yapmaktan veya sert bir müdahale yapmaktan çekinmiyorlar. Kevin Mac Allister oldukça hızlı bir futbolcu, Loic Lapoussin ise çok güçlü ve teknik bir isim. Dikkat edilmesi gereken 2 futbolcu bunlar.

Senin için hazırladığımız haberler