Belhanda o sözleri unutmadı... Eleştirisi birikimin sonucu

08.03.2021 - 13:31 | Son Güncellenme: 08.03.2021 - 13:41

Son dakika haberleri… Galatasaray'ın Faslı 10 numarası dün maç sonunda çok sert bir çıkış yapıp yöneticilerin zeminle ilgilenmek yerine sosyal medyada vakit geçirdiklerini ifade etti. İşte Belhanda'nın bu çıkışının arkasında yatan sebepler...

Belhanda o sözleri unutmadı... Eleştirisi birikimin sonucu

Burhan Can Terzi-AJANSSPOR

Galatasaray, Ankaragücü maçından sonra Sivasspor karşısında da puan kaybederken, mücadeleye damga vuran olaylardan biri sahanın zemini oldu. Karşılaşmanın ardından takımın 10 numarası Younes Belhanda da zeminin bozukluğuna dikkat çekerken, "Yöneticiler Instagram ve Twitter'da dolanmak yerine zeminle ilgilenmeliler" diyerek gündem oldu.  

Gerginlik 'Bedevi' ifadesiyle başladı

Belhanda'nın bu çıkışı yapmasının sebepleri var. Galatasaray'da Mustafa Cengiz yönetimiyle birlikte göreve gelen disiplin kurulu üyesi Cem Emiroğlu, Belhanda için "Bu Bedevi ile mi sözleşme uzatılacak, kuruş değeri yok bu herifin, gönderin gitsin" şeklinde tweet atmış, Belhanda da "Bedevi olduğum kesin ama Galatasaray'ı seven, temsil eden bir kişiyim" cevabını vermişti. Cem Emiroğlu akabinde istifa etmek zorunda kalmıştı.

Belhanda'ya sosyal medya baskısı

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Younes Belhanda ile geçtiğimiz aylarda yeni kontrat görüşmeleri yapılmış, Faslı futbolcuya bu görüşmelerde sosyal medyada eleştirildiği hatırlatılıp buna göre yeni isteklerde bulunması ima edilmişti. Görüşmeler bir neticeye varmamış Belhanda ile, mart ayına gelinmesine rağmen henüz yeni bir sözleşme yapılmamıştı.

Başkan Cengiz'in "halt" açıklaması

Galatasaray mevcut yönetimi, sosyal medyada da sıkça tartışılan Younes Belhanda'nın maaşını sürekli gündeme getirmesi Faslı oyuncunun canını sıkan olaylardan biriydi. Ayrıca başkan Mustafa Cengiz'in, ekim ayında kamuoyunun önünde "Oyuncu maaşlarının tamamını ödedik. Bütün takım %15 indirimi kabul etti, 2 kişi kabul etmedi. Onların ne halt yediklerini anlatacağım. Bunlar yüzde 15'i kabul etmedi, hepsi kabul etti, bunlar etmedi" açıklamasında bulunması ve sonrasında Belhanda ile Feghouli'nin hedef alınması bu futbolculara yanlış gelmişti.

Senin için hazırladığımız haberler