"Belhanda ve Gomis tribünleri doldurmaya yetmez"

19.06.2017 - 11:59 | Son Güncellenme: 19.06.2017 - 11:59

"Belhanda ve Gomis tribünleri doldurmaya yetmez"

AJANSSPOR - Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, Türkiye'nin "Premium" içerikli spor kanalı olan S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemi değerlendirdi. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı programda konuşan Ertül, çarpıcı tespitlerde bulundu.

Ertül’ün Sabah Sporu Extra programında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Galatasaray'ın transfer gündemi

"Transferlerin uçaktan inmeye başlayacağı muhakkak ama Galatasaray'ın transfer yapacağı belli. Uçağın inmesi var, inmesi var! Bir rötarla giden var bir de zamanın da kalkan var. Temmuz sonunda gelen de var, ağuston başında da gelen var. Zamanlama çok önemli. Uçaktan kimin indiği de önemli. Bir de uçak bileti kaça? Bazen promosyon oluyor, bazen de servet. Uçak zamanında kalkacak, zamamında inecek; bilet ve içinde olan da ucuz olacak."

"Maicon, Galatasaray için..."

"Tudor, 'Ben Maicon'un ağustosa kadar beklerim' diyor. Onu beğeniyor ve istiyor. 'Onun uçağı geç gelebilir' diyor. Çünkü Maicon şu an Sao Paulo'da sürekli maç oynuyor. 'Benim taktik etabıma yetişsin yeter' diyor. Bazı oyuncular var ki sezonu bitirmiş. Norveç, Brezilya, Arjantin'den oyuncu getirmiyorsan, tatile çıkıyorlar. Kollarına saat veriyorlar futbolcuların. Tatilde çalışıyorlar mı, bakalsın diye. Futbolcularında biri de saati köpeğine takmış. Bir gelmiş rakamlar tavan. Bu yüzden böyle şeyler de var. Kuzey Avrupa, Arjantin gibi ülkeler hariç transferleri erken yapacaksın ki aldıkları kiloları versinler."

"Beşiktaş yeni sezonda doğal şampiyonluk adayı"

"Beşiktaş yeni sezonda doğal şampiyonluk adayı. Fenerbahçe ve Galatasaray'da atletizm ön planda olacak. Igor Tudor zaten tamamen atletik oyun üzerine. Şu an kafasında sıfırdan yüklemeleri yapacak. Koşan mücadele eden kompakt bir takım. Tudor, 'Karabük'te yaptığımı yaparsam, ben de büyük hoca olacağım' diyor."

"Gomis kalitesinde bir oyuncuyu..."

"Maicon geç gelebilir ama Gomis ve Belhanda çabuk gelmesi lazım. Maicon, Porto'da müthiş bir adamdı. Sao Paulo'da hocayla problem yaşıyor. Son dönemi problemli. Gomis de tam tersi; son dönemi iyi. Gomis kalitesinde bir oyuncuyu ucuza alındığında denemek zorundasın. 2-3 milyon euroya illa soru işaretleri olacaktır. Valbuena da öyle. Bunlar doğru ve nokta atışı transferler. Fiyatları makul gözüküyor. Belhanda, Gomis'in bir an önce katılması gerekiyor. Galatasaray mevki itibarıyla doğru isimlere gidiyor. Maicon, Imbula, Clichy bunlar doğru isimler."

"Imbula oraya çok lazım"

"Belhanda, Sneijder varken de lazım; yokken de lazım. Sneijder ile Tudor arasında problem var. Belhanda doğru bir isim. Bruma'nın gitmesiyle ofansif bir sıkıntı da oluştu. Tolga Ciğerci zaten istikrarsız. De Jong'a zaten futbolcu gibi bakmadık. Selçuk İnan farklı bir tipte oyuncu. Imbula oraya çok lazım. Senin oraya bir değil, iki oyuncu alman lazım. Imbula'yı bonservisiyle alacaklarını zannetmiyorum. Kiralamayla anca olabilir.

Bir kere doğru adam. Defansif yönünde var oyunun. De Souza'nın biraz defansifi gibi. Ciddi bir çıkış yapmış. Biz takımlarımızı nasıl konumlandırıyoruz? Imbula güzel bir örnek. Gomis, Belhanda ve Imbula doğru. Clichy de kariyeri ortada. Kulüp ekonomiyi kaldırıyorsa hemen almak lazım. Imbula, Guingamp tarafından yetiştirilmiş Marsilya'ya 7.5 milyon euroya gitmiş. Sıfır maliyet. 7.5 milyon euroya alan Marsilya da 20'ye satıyor. Porto alıyor, oynuyor sonra da Stoke City'ye çakıyor.  Premier Lig'e kendini at, çoluğunu çocuğunu kurtarıyorsun. Bir de paraşüt ödeme veriyorlar. İngiltere'de sırtın yere gelmez. Acayip bir ekonomi var. Stoke City de parayı bulmuş, ne yapacağını şaşırmış. Porto da 24'e Stoke City'ye satmış. Şimdi de elinde çıkartmak istiyor."

"Beşiktaş bu işi çok iyi atlattı"

"Doğru oyuncu kiralık formülü. Beşiktaş bu işi çok iyi atlattı. Karşılığında da iki şampiyonluk aldı. 'Fenerbahçe ve Galatasaray da önümüzdeki yılı kurtarsın yeter' dediği oyuncularla bu işi kotarmaya çalışıyor. Ama biz şunu anlamamız lazım; Stoke City gibi düşüşe geçen, bir anda bonservisi çıkmış ya da düşmüş oyunculara gitmektense, Guingamp gibi olmalıyız. Monaco da batık bir kulüptü, Ruslar aldı doğru bir yapı kurdu. Hem de büyük başarılar kazandı."

"Sneijder bu takımın lideri"

"Sneijder kalsa ve Tudor'la kalsa Belhanda daha faydalı olur. Ön kapı ve arka kapı Sneijder'in geldiği yerde aynı noktada. Belhanda'dan önce de Sneijder'in Tudor ile problemi vardı. Riekerink'in gitmesiyle başladı. Yıldızlarının barışmadığı aşikar. Belhada sadece sorunu derinleştirdi. Sneijder hala bu takımın en kariyerli oyuncusu. Tudor ile Sneijder arasında problem olduğu belli. Bundan sonra problem olmayacaksa olur. Belhanda, Gomis al, Belhanda al, Sneidjer de kalsın. Muslera, Clichy, Belhanda, Imbula, Sneijder.. Hepsi takımda olduğunu kabul ediyorum. Yine de Sneijder bu takımın lideri. Bence gemi limandan ayrılmış. Kazanmakta yarar var ama en az zararla çözülmeli."

Galatasaray tribünleri doldurabilir mi?

"Tek bir şeyden geçiyor. Sen taraftara bir heyecan ver, gelsinler. Belhanda, Gomis yetmez. Maicon iyi isim ama Porto'dan sonra Sao Paulo'ya gitti. Brezilya'da oynamak çok da zor değil. Maicon hocayla sorun yaşıyorumuş. İki iyi tarafı; stoper ve sağ bek oynayabilmesi. Tudor da oyuncuyken stoperdi. Stoper, stoperi beğeniyorsa iyi bir şey var. Clichy taraftar getirir. Belhanda da getirir. Gomis'in de ilk önce atması lazım. Maicon soru işareti. Uçak açıklayarak, kombinineler patlamaz."

"Sen oraya imzayı atınca zaten iş bitmiş"

"Ben Oğuzhan'ın, '12 milyon euroya serbest' maddesini bilmiyordum. Sen oraya imzayı atınca zaten iş bitmiş. Kjaer'de de aynı şey geçerli. Oyuncu gitmek isteyince, para da fena değil. Fiyat da 12 olunca zaten sana soran da yok. 

'1 milyona mal ettik ama 8'e gitmesi iyidir' ama her zaman iyi değildir. Her kar ettiğin satış illa dogru rakımı göstermez. 8-10-12 Marcelo için zaten normal rakamlar. 15-17-18'de zorlasan gider ama Belşiktaş'ın zorlayacak eli yok. Marsilya, Porto gibi masaya oturmuyor. Türkiye Ligi oyuncusunun takımının boynu bükük. Porto elinde olsa Marcelo?"

"Her geçen gün üzerine koyacak..."

"Ahmet Nur Çebi'nin Burak Yılmazı'ı tanımamasında yanındayım. Cesur bir çıkış tebrik ediyorum. Llorente iyi kalitesi tartışılmaz. Cenk'in yanına Aboubakar mı, Llorente mi? Aboubakar'ı dün seyrettim çok beğendim ve hazır, iyi gözüktü. Her geçen gün üzerine koyacak bir havası var. Kamerun böyle devam ederse, piyasası da artacaktır."

"Kjaer parasının hakkını veren tek adam oldu"

"Kjaeer de Marcelo gibi... Terrenao-Pereira o karanlık döneim tek iyi transferi. Kjaer parasının hakkını veren tek  adam oldu. Gerçekten üst düzey. Fenerbahçe 8'e aldı, 13 milyon euro+Gomez teklif ediliyor. Gomez ile kalite farkını bu pazarlık da gösteriyor. Fenerbahçe'nin Marcelo gibi benzer bir çıkmazı var. Kjaer, Fenerbahçe'ye lazım. Kjaer kalitesinde takviye yapamayacağın da aşikar. "

"Yarım kalan işlerinden biri..."

"Aykut Kocaman'ın bir tespiti vardı, 'Fenerbahçe, şu düştüğü duruma düşecek kadar kötü bir takım değil' dedi.Özellikle 100 milyon euro seviyesinde iki takımdan biriydi ve futbol iklimine bağladı bunu. Çok dogru bir yaklaşım. Hiçbir oyuncu almayıp, bu futbol iklimini düzeltmek. Oyuncuların, teknik adamın istedği Kuyt ruhunu biraz soyunma odasına soksan daha iyi oynayacak bir takımdı. Bu işin bir tarafı hem doğru yere transfer istiyor. Fenerbahçe'de o ölü toprağı atamazsan Valbeuna da bir işe yaramaz. Bir de bu takımın atletik olması gerekiyor. 'Robotic Eye'dedikleri oyuncuları 'Robot Göz' oyuncuları yukarıdan da takip eden. Oyuncuları analiz eden şeyi Fenerbahçeye getiren o. Giderken yarım kalan da  o; Konyada da devam eden de o. Yine bu işi insan yönetiyor. Daha  doğru performansı okuması ve oyuncuyu daha iyi yönlendirmesi. Bunların uygulanmaya başlaması dogru transfer politaksı, sağlık bir ekomoniyle bizim de gıpta ettiğimiz takımlara yaklaşmamızı sağlar."

"Başarılı bir uygulama"

"Var sistemi şu ana kadar bu kadar kapsamlı uygulanıyor. Video Hakem bu hata yapması mümkün değil. Bence başarılı bir uygulama. Hakemin de performansını hata endişesine bağlı olarak arttıracaktır."

 YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler