'10 numara' haleften selefe: Ağabeyim gibi

14.11.2020 - 14:14 | Son Güncellenme: 14.11.2020 - 14:33

Son dakika haberleri... Galatasaray'da 10 numarayı formayı giyen Younes Belhanda, Galatasaray'ın mobil uygulamasından yaptığı açıklamada eskiden 10 numarayı giyen takım arkadaşı Arda turan'a övgü yağdırdı. İşte detaylar...

'10 numara' haleften selefe: Ağabeyim gibi

Galatasaray'da 10 numarayı formayı giyen Younes Belhanda, Galatasaray'ın mobil uygulamasından yaptığı açıklamada eskiden 10 numarayı giyen takım arkadaşı Arda turan'a övgü yağdırdı.

Galatasaray Mobil uygulamasına özel açıklama

Galatasaray’ın mobil uygulamasında Younes Belhanda’nın özel açıklamaları yayınlandı. Belhanda'ya ilk soru kaptan Arda Turan’dan geldi.

Arda Turan sordu Belhanda yanıtladı

Turan'ın "Galatasaray'a imza attığında ne hissetin?" sorusuna Belhanda şu yanıtı verdi: “Galatasaray'a imza attığım an çok doğaüstü bir andı. Havalimanına geldiğimde böyle bir karşılamaya hazır değildim. Taraftarların kulüp üzerindeki etkilerine hazır değildim aslında. Havalimanına geldiğimde beni karşılamaya gelen binlerce taraftar vardı ve böylesi büyük bir ilgiyi beklemiyordu. O an ben ve ailem için unutulmazdı. Galatasaray ile bir gün yollarımız ayrılsa da bana yapılan bu karşılamayı asla unutmayacağım. Bu an kalbime kazındı ve tüm hayatım boyunca bunu kalbimde hissedeceğim.”

Arda Turan'a övgü: Ona her zaman saygı göstereceğim

Belhanda, Arda Turan’la ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ben Arda'yı çok seviyorum. Benim ağabeyim gibi. Bize her zaman doğru tavsiyeler verir ve hep neşelidir. Kaptana hep ihtiyacımız var. Küçük bir kelimeyle bize güven aşılar.İyi hissetmediğiniz anlarda yanınıza gelir, sizinle konuşur. Sen en iyisisin der. Bir ağabeyinin kardeşine yaptığı gibi bize tavsiyelerde bulunur. Ona her zaman ağabeyim gibi saygı göstereceğim. Arda'yı çok seviyorum. Verdiği tavsiyeler için ona teşekkür ediyorum. Sonuna kadar birlikteyiz.”

10 numara sorumluluğu

Belhanda, 10 numaralı formayı giymesiyle ilgili soruyu da şöyle yanıtladı: “Galatasaray'da geçirdiğim senelerle birlikte sorumluluğu öğrendim. Galatasaray'da 10 numaranın ne kadar önemli olduğunu öğrendim. 10 numaralı formam benim için seçilmesi gereken herhangi bir numaradan ibaretti. Ama burada 10 numaranın çok önemli bir rolü var. Zamanla bu sorumluluğu taşımayı öğrendim. Ve takım için elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum.”

Belhanda: Mental açıdan güçlüyüm

Sakatlıklardan sonra normalden daha çabuk sahalara dönen Belhanda, bunu mental açıdan güçlü olmasına bağladı. Belhanda konuyla ilgili şöyle konuştu: "Şükürler olsun ki Allah'ın yardımıyla sakatlıklardan çabuk geri dönebiliyorum. Bunun yanında mental açıdan da çok güçlü olduğumu düşünüyorum. Kenarda duramıyorum. Diğerlerini antrenman yaparken görünce içim acıyor. Bu nedenle de en hızlı şekilde iyileşmeye çalışıyorum. Örneğin 3 hafta sürmesi beklenen bir sakatlığım vardı. Ancak bir hafta sonra sahaya döndüm. Bunu Allah'ın izniyle yapabiliyorum. Tabii burada fizyoterapistlerle yaptığım çalışmaların da katkısı çok büyük. Sonrasında o hafta iki antrenman yaptım ve Sivas maçıyla sahalara geri döndüm. İyi bir maç çıkardığımı düşünüyorum. Sakatlandığımda kenarda duramıyorum."

Belhanda: Galatasaray büyük kulüp her sene başarı gerek

Galatasaray'daki ilk iki senenin çok iyi geçtiğiniz fakat Galatasaray'da her zaman kazanmak gerektiğini ifade eden Belhanda, geçen yıl yaşanan başarısızlığı pandemiye bağladı. Belhanda, "Galatasaray'da üçüncü sezon kötü geçti. Verilen ara bizleri yavaşlattı. Üçüncü sene kötü geçtiği için de haliyle önceki senelerde yapılanlar unutuluyor. Burası büyük bir kulüp o yüzden her sene kazanmam gerekiyor. Geçen seneyi unutturmak için de bu sene kendimizi daha fazla zorlayacağız. Bu sene şampiyon olmak için odaklanacağız. Önceki seneleri unuttuk bile" dedi. Taraftarların her zaman yanlarında olduğunun altını çizen Belhanda taraftarların emeğine, güvenine karşılık vermeleri gerektiğini anlattı.

Minik Belhanda Galatasaray hayranı

Oğlu Muhammed Belhanda ile ilgili soruyu cevaplayan Faslı futbolcu şunları söyledi: "Maçları takip ediyor en büyük Galatasaray taraftarı. Evde sürekli Galatasaray marşlarının çalınmasını istiyor. Uyanır uyanmaz Galatasaray taraftarlarının şarkılarının çalınmasını istiyor. Re-re-re ra-ra-ra Galatasaray Galatasaray Cimbom bom. Elbette onun burada oynadığını görmek isterim. Çünkü o bir Galatasaray taraftarı. Oğlum futbolu çok fazla bilmiyor sadece Türk takımlarını bilir. Normalde o yaştaki bir çocuk Ronaldo, Messi gibi oyuncuları bilir ama Ronaldo ve Messi'yi sorunca umrunda değil. Sadece Galatasaray'ı biliyor. Galatasaray altyapısında oynuyor. Pandemiden dolayı antrenman yapamıyorlar. Başkana antrenmanlara izin vermesi için rica etmemi istiyor. Ben de pandemi olduğu için henüz olmaz, sabret diyorum."

Senin için hazırladığımız haberler