Belhanda'nın Ocak'ta imza atacağı takım belli oldu

28.12.2020 - 19:17 | Son Güncellenme: 28.12.2020 - 19:24

Galatasaray, Faslı futbolcusu Belhanda ile sözleşme yenileyecek mi? Geldiği günden bu yana performansı tartışılan Younes Belhanda'nın sezon sonunda sözleşmesi sona erecek. 30 yaşındaki oyuncunun Galatasaray'la devam edip etmeyeceği ise merak konusu. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Belhanda'nın menajeri William D'Avilla, yeni sözleşme için görüştü. İşte detaylar...

Belhanda'nın Ocak'ta imza atacağı takım belli oldu

Özgür SANCAR-AJANSSPOR

Galatasaray'ın Faslı yıldızı Younes Belhanda'nın sezon sonunda sözleşmesi sona erecek. 30 yaşındaki futbolcunun Galatasaray'la sözleşme uzatıp uzatmayacağı ise merak konusu.

Görüşme öncesinde D'Avilla, Mustafa Cengiz'e Belhanda için Katar'dan 3 talip olduğunu söyledi. Bu takımlardan biri ise Al Duhail.

Aradaki fark 200 bin Euro

Galatasaray'dan 3.2 milyon Euro kazanan Belhanda yeni sözleşme için sarı kırmızılı takımdan 2.2 milyon Euro net ücret ve 3 yıllık kontrat talep etti. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ise 1+1 yıllık sözleşme ve maksimum 2 milyon Euro önerdi. İki talep arasında 200 bin Euro fark oluştu.

Bu şu anlama geliyor: Galatasaray, Belhanda ile devam etmek istemiyor. Başkan Cengiz bu görüşmede uzlaşmacı bir tavır sergilemedi.

Katar yolcusu

"Kalmak istiyorum" demişti

Belhanda, Galatasaray'ın Trabzonspor'u 2-0 yendiği maçın ardından yaptığı açıklamada, "Burası oynanması zor bir deplasman. Kendimle gurur duyuyorum. Buradan 3 puan alıp geri dönüyoruz. Galatasaray'da kalmayı çok istiyorum ama bu sadece benim elimde olan bir şey değil" demişti.

Belhanda'nın Galatasaray kariyeri

Kariyerinde daha önce Montpellier, Dinamo Kiev, Schalke ve Nice gibi kulüplerin de formasını giyen Belhanda 2017 yılında 9 milyon Euro bedelle Ukrayna Ligi takımlarından Dinamo Kiev'den Galatasaray'a transfer oldu.

Galatasaray formasıyla çıktığı 116 maçta 18 gol atan Faslı yıldız 24 de asist yaptı.

30 yaşındaki futbolcu Galatasaray ile 2 Süper Lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve bir de Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler