Belhanda'ya talip olan Katarlılar belli oldu!

30.05.2020 - 14:46 | Son Güncellenme: 30.05.2020 - 14:56

Belhanda'ya talip olan Katarlılar belli oldu!

ÖZGÜR SANCAR / AJANSSPOR ÖZEL

Younes Belhanda, sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmasına karşın, Galatasaray'ın satılacaklar listesindeki en önemli hedefi durumunda.

Sarı kırmızılılar, oyuncunun satışıyla, önemli bir maaş yükünden kurtulmayı, ayrıca yapmayı planladığı transferde kolaylaştırıcı bir parayı kasasına koymayı amaçlıyor. Peki Faslı oyuncuya talip olan Katar takımları hangileri?

Avrupa kapısı kapalı!

Gerçekçi bir bakış açısıyla ele alacak olursak, Galatasaray'ın Belhanda'nın gidişinden para kazanma ihtimalinin olduğu adresler son derece sınırlı. Avrupa'dan ortalama olarak kabul edebileceğimiz kulüpler, örneğin Real Betis, bedâva geliyorsa bu oyuncunun transferine sıcak bakıyor. Yani, Avrupa kapısı açık gözükmüyor.

Rasyonel olan Arap Yarımadası... özelde ise Katar kulüpleri; çünkü sarı kırmızılıların idari menajeri Şükrü Hanedar'a Sûudi Arabistan'dan bazı takımlar teklif yolladı; ancak bunlar Galatasaray'ın kabul edebileceği miktarlar içermiyordu. Katar kulüpleri ise finansal açıdan çok daha fazlasını vermeye razı...

Belhanda için 7 milyon Euro!

Ajansspor, hangi iki Katar Stars League ekibinin Belhanda için teklif yapmaya hazırlandığını ortaya çıkardı.  Bunlardan bir tanesi Al Rayyan. Bu kulüp, Faslı orta saha için 6 milyon Euro'luk bir bütçe oluşturdu. Sarı kırmızılılara, pazarlıkları başlatmak için 6 milyon sunacaklar; ancak onları zorlayabilecek faktör, oyuncuya talip olan bir diğer Katar kulübü, Al Duhail'in teklifi olabilir. 
 
Mario Mandzukic, Evans Mensah gibi flaş transferlere imza atan ve Asya Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmayı amaçlayan Al Duhail, Fas asıllı Fransız teknik direktörü Walid Regragui'nin, başta muhalif kalmasına karşın, Belhanda için 7 milyon Euro'ya çıkmayı planlıyor. 

Maliyeti 9 milyon Euro'yu geçmişti!

Eski başkan Dursun Özbek'in ipleri tamamen Dinamo Kiev ve oyuncunun menajerine veren bir anlaşmaya imza atmış olmasından dolayı, ki Galatasaray bu nedenle Ukrayna kulübüne şampiyon olduğu ve Şampiyonlar Ligi'ne gittiği dönemler için komisyon ödüyor, Belhanda'nın transfer bedeli 9 milyon Euro'yu geçmişti.  Oyuncu ise yılda 3.35 milyon Euro kazanıyor. Ayrıca bonusları var. Oyuncuya 4 yıllık sözleşme verilmişti.  

Katarlıların teklifi zararı büyük ölçüde karşılayabilir!

 
Bu koşullarda, sarı kırmızılılar, kısa süre içerisinde resmî tekliflerini yapması beklenen Al Rayyan ve Al Duhail'den, maksimun rakamı verene Belhanda'yı satacak. Faslı oyuncu için, Galatasaray'dan satış yetkisi alan William D'Avila, Arabistan'dan teklif getirmiş; ancak bunlar düşük rakamlarda olduğu için kabul görmemişti.  
 
Bu konuda, idari menajer Şükrü Hanedar'la iletişimini koruyan menajer Fatih İlek ise, dün Radyospor'a yaptığı açıklamada, "İki Katar kulübü ile görüşüyorum. Galatasaray'a gelecek hafta, kabul edilebiler teklif sunmaya hazırlanıyorlar. Her iki kulüp de Belhanda için kararlı" demişti.  
Senin için hazırladığımız haberler