Galatasaray'da Abdurrahim Albayrak'tan Gedson Fernandes Açıklaması

27.03.2022 - 12:12 | Son Güncellenme: 27.03.2022 - 12:30

Eski Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, Beşiktaş'ın, Benfica'dan transfer ettiği Gedson Fernandes ile ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar...

Galatasaray'da Abdurrahim Albayrak'tan Gedson Fernandes Açıklaması

Galatasaray Spor Kulübü’nün 2021 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda ibra oylaması yapıldı. Sarı-Kırmızılılar'ın eski yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak, oylamanın devam ettiği sırada TRT Spor'a konuştu. Albayrak, ara transfer döneminde adı Galatasaray ile anılan fakat Beşiktaş'ın anlaştığı Gedson Fernandes hakkında açıklama yaptı.

Geçen sezon Galatasaray'da oynadı

Gedson Fernandes, geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde Benfica'dan Galatasaray'a kiralık olarak transfer olmuş ve 18 karşılaşmada görev almıştı. Başarılı performansı ile dikkatleri üzerine çeken Gedson, çıktığı 18 maçta 3 asist yaparken, kupa maçında da 1 kez ağları sarsmayı başardı.

Bu yıl da Cimbom ile anılıyordu

Geçtiğimiz sezon Galatasaray ile iyi bir grafik çizen Gedson Fernandes, bu sezonun devre arası transfer sezonunda da Sarı-Kırmızılılar'a gelecekti. Burak Elmas yönetiminin, oyuncunun kulübü Benfica ile olan görüşmelerinin ardından kadrodaki boşluğun oluşturulamaması, transferin bitmesini engelledi.

Devreye Beşiktaş girdi

Galatasaray'ın Gedson Fernandes transferini bitirememesi üzerine Beşiktaş harekete geçti. Orta sahada gençleşmeye giden Kara Kartal, Fernandes'in kulübü Benfica ile görüşmelere başladı. Anlaşma sağlayan Siyah-Beyazlılar, Gedson Fernandes'i gelecek sezon için renklerine bağladı.

Rize'ye kiralandı

Beşiktaş, uzun süredir Benfica yedek kulübesine hapsolan Gedson Fernandes'in, kalan yarım sezonda oynamasını istedi. Bu nedenle Benfica'dan oyuncuyu bir takıma kiralamasını talep etti. Kiralık görüşmelerde Çaykur Rizespor ile ilerleme kateden Portekizliler, Gedson'u yarım sezon için Karadeniz ekibine kiraladı.

"Ben olsaydım başka bir takıma gidebilir miydi?"

Abdurrahim Albayrak, Gedson Fernandes transferini bitiremeyen yönetimi eleştirdi. Albayrak, Beşiktaş'ın devre arasında renklerine bağlayıp, Çaykur Rizespor'a kiralana Fernandes hakkında, "Pilota bile prim verdim Gedson Fernandes'i şu saatte yetiştir diye. Ben olsaydım Fernandes gidebilir miydi, başka takıma?" diye sordu.

Senin için hazırladığımız haberler