"Beni Galatasaray’dan gönderip, kağıdımı 19.05’te yolladılar!" Terim’den çarpıcı Belhanda yorumu...

13.03.2021 - 19:08 | Son Güncellenme: 13.03.2021 - 22:24

Son dakika haberleri… Galatasaray Yönetimi’nin Belhanda kararını değerlendiren Fatih Terim, geçmişte kendisinin yaşadığı durumu örnek vererek, “Bu kulüp beni gönderdi. 1-2 gün sonra da 19.05'te noter kağıdını yolladılar bana ayrılmak için. Tam 19.05'te... Ben Galatasaray'a küsmedim” ifadelerini kullandı.

"Beni Galatasaray’dan gönderip, kağıdımı 19.05’te yolladılar!" Terim’den çarpıcı Belhanda yorumu...

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kayserispor maçından önce yayıncı kuruluşa çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sarı kırmızılı teknik adam Younes Belhanda ile yolların ayrılmasından sonra ilk kez konuşarak, yönetimin kararını şu sözlerle değerlendirdi: 

"Belhanda ile bize zarar vermelerine müsaade etmem"

“Belhanda ile alakalı...Orada neler beklediğini görüyorum insanların... Biz 6 ay listeye yazmadığımız Nagatomo'yu nasıl yolcu ettiysek, Gomis'i nasıl gönderdiysek, Drogba'dan nasıl ayrıldıysak, Melo'yu nasıl gönderdiysek, Belhanda'yı da 4 sene hizmet etmiş bir oyuncumuz olduğu için sahanın kenarında tüm çalışanlara, emek verenlere, kendi emeğine, Galatasaray kültürüne yakışır şekilde yolcu ettik ve bizim için orada tamamlandı. Belhanda mevzusunun bize zarar vermesine müsaade etmem. Özellikle takımımda. 

"Kulüp kararı almış, iş bitmiştir"

Temsilcilerimiz dünyanın her tarafında. Bugün Harry Kewell, Avustralya için önemli bir adamdır. Ama Galatasaray'ın temsilcisi gibidir. Sneijder öyledir, Drogba Afrika'da öyledir, Güney Amerika'da Mariano veya Melo öyledir. Ve iyi ayrılmak, hizmetlerine bir teşekkür etmek Galatasaray'ın bir kültürü olmalıdır, orada bitmiştir ve kulüp o kararı almıştır. Tek önemli olan kelime ve cümle Galatasaray'dır. 

"Namağlupken Beşiktaş'ı yendikten sonra gönderildim"

İki sene üst üste şampiyon olduk, 5 maçta namağluptuk, en son Beşiktaş'ı yendikten sonra beni gönderdiler. Bu kulüp beni gönderdi. 1-2 gün sonra da 19.05'te noter kağıdını yolladılar bana ayrılmak için. Tam 19.05'te. Ben Galatasaray'a küsmedim. Dolayısıyla bunun bir kaos, bir kriz yaratmasına izin vermeyiz, o konu orada kapanmıştır.”

"Uçak sarsılınca herkes hostese, pilota bakar"

Taraftarlara seslenmek istediğini de vurgulayan Galatasaray Teknik Direktörü fatih Terim, şu örneği verdi: “Hani uçak sallanmaya başlandığı an hemen hostese bakarsınız, surat ifadesi nedir diye. Onun için pilotu göremediğiniz için, yoksa pilota bakarsınız. Ama kabin amiri başta olmak üzere... Ben sanki kabin amiri gibi ve herkesin suratında ne ifade ettiği çok önemli bir insanım takımım içinde, taraftar içinde eve camia içinde. Benim sinerjim hiçbir zaman düşmez. Krizler, kaoslar olur ama yönetilir. Dolayısıyla biz büyük bir kulübüz. Son 10 maçta neler yaptığımızı düşünecek olursak oralara geliyoruz. Hiç kimse merak etmesin uçağın sallanmasındaki yüzü herkes görecektir.”

Senin için hazırladığımız haberler