Benzema zorlanıyor, Esprito kovulmanın eşiğinde! Şampiyonda büyük kriz

04.11.2023 - 08:59 | Son Güncellenme: 04.11.2023 - 09:01

Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ittihad karıştı! Kulübün ligdeki sıralaması yüzünden teknik direktör Nuno Espirito Santo ve Karim Benzema tartışılıyor! İşte detaylar...

Benzema zorlanıyor, Esprito kovulmanın eşiğinde! Şampiyonda büyük kriz

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Suudi Arabistan Pro Ligi ekibi Al Ittihad, ligdeki konumu yüzünden çalkantılı günler yaşıyor. Goal'ün derlediği haberlerde, Arap ekibinin hocası Nuno Espirito Santo'nun teknik tercihleri tartışılırken, yıldız futbolcu Karim Benzema'nın da performansı eleştiriliyor.

Oyuncuları mutlu etmeli

Nuno'nun oyuncu ve diziliş seçimleri Arap taraftarlar tarafından çokça eleştiriye maruz kalıyor. Takımın iki önemli yıldızı Karim Benzema ve Abdürrezzak Hamdullah'ı bir arada oynatmak durumunda olan teknik adam, Tottenham kariyerinde de oynadığı 4-3-3 dizilişinden uzaklaşmak zorunda kaldı. Her iki ismi de mutlu etmek isteyen Nuno, 4-2-4 gibi deneysel dizilişler denemesine rağmen istikrarı sağlayamadı.

Benzema eleştirileri gündemde

Karim Benzema, sezon başında Real Madrid ile sözleşme uzatmadı ve Al-Ittihad'a transfer oldu. Suudi Arabistan'da coşkuyla karşılanan Benzema, şu anda eleştirilerin odadğında. Hocasıyla arasının iyi olmadığı iddia edilen Fransız yıldız, takımının kritik maçlarında gol atamadığı için de eleştirilere maruz kaldı.

İlgini Çekebilir
"Çebi süresini doldurmalıdır"
Habere Git

"Karim Benzema ile mutluyuz"

Takımın yıldız isimlerinden Benzema ile arasının kötü olduğu iddialarına cevap veren Nuno, "Tüm oyuncularla ilişkilerim iyi. Güçlü bir grup ilişkimiz var ve tüm oyunculardan memnunuz. Karim'in burada bizimle olmasından mutluyuz. Sahada da görebileceğiniz gibi o mutlu. Keyif alıyor. Al-Ittihad için oynuyorum. Onun nereden geldiğini anlıyorum ama biz güçlü bir grubuz." dedi.

Ayrılık ihtimali

Takımı Suudi Arabistan Pro Ligi'nde 6. sırada olan Nuno için ayrılık şu an için gündemde yok. Al-Ittihad yönetimi, aralık ayında düzenlenecek Kulüpler Dünya Kupası öncesinde teknik adam değişikliğine sıcak bakmıyor. Bu nedenle deneyimli teknik adamın takımı düzlüğe çıkarması için gereken vakti olacak gibi duruyor.

Salah'ı da istemişlerdi

Yaz transfer döneminde Karim Benzema'yı renklerine bağlayan Al-Ittihad, Mohamed Salah için de Liverpool'a teklifte bulunmuştu. Salah için 175 milyon Euro teklif eden Al-Ittihad'ın teklifi İngiliz kulübü tarafından kabul edilmemişti.

İlgini Çekebilir
"Zaha'nın topu kaptığı pozisyon net bir fauldü"
Habere Git

Ligdeki son durumu

Al-Ittihad, Suudi Arabistan Pro Ligi'nde 11 hafta sonunda topladığı 21 puanla 6. sırada bulunuyor. Arabistan ekibi ligdeki son 4 maçında galip gelemezken, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile sahadan ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler