Berat Albayrak istifa etti iddiası! Yerine kim gelecek?

08.11.2020 - 22:29 | Son Güncellenme: 08.11.2020 - 22:36

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada 'sağlık sorunları sebebiyle' istifa ettiği duyuruldu. Bu gelişme üzerine, Berat Albayrak istifa etti mi, görevinden ayrılırsa yerine kim gelecek gibi aramalar ise arttı. Mehmet Şimşek, Ersin Özince ve Adnan Bali gibi isimlerin ise Albayrak'ın yerine göreve gelebileceği iddia edildi. İşte detaylar...

Berat Albayrak istifa etti iddiası! Yerine kim gelecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından istifa paylaşımı geldi.

İstifanın kabul edilmesi halinde 'Albayrak'ın yerine kim gelecek?' sorusu ise merak konusu oldu. Mehmet Şimşek, Ersin Özince ve Adnan Bali gibi isimler de gündeme geldi.

İşe detaylar...

Bakan Albayrak, Instagram hesabından istifa ettiğine yönelik paylaşım yaptı.

Sağlık nedenlerini gerekçe gösteren ve artık ailesine vakit ayırmak istediğini vurgulayan Albayrak, "Bu beş yıllık süre zarfında benimle bu zor ama kutsal yükü yüklenen tüm yakın mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. At izinin it izine karıştığı, Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan rabbim razı olsun" dedi.

Albayrak, Twitter hesabını ise kapattı. Bu durum da "Bakanın hesabı hack'lendi mi" sorularına neden oldu.

Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin başladığı Temmuz 2018'den bu yana, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini yürütüyordu.

Berat Albayrak yerine kim gelecek?

Bakan Albayrak sonrası yerine kimin geleceği de merak konusu oldu. Mehmet Şimşek, Ersin Özince ve Adnan Bali gibi isimler aday olarak lanse edildi.

Senin için hazırladığımız haberler