Berat Albayrak istifa etti mi? AKP açıkladı...

09.11.2020 - 19:38 | Son Güncellenme: 09.11.2020 - 19:42

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından paylaştığı bir açıklamaya istifa etmesinden sonra hiçbir resmi yerden konuyla ilgili açıklama gelmemesi soru işaretleri yaratmıştı. Berat Albayrak'ın istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilip edilmediği ise merak edilen olaylardan biriydi. AK Parti'den açıklama geldi. Peki Berat Albayrak istifa etti mi? AK Parti Basın Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama...

Berat Albayrak istifa etti mi? AKP açıkladı...

AK Parti Basın Sözcüsü Ömer Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasıyla ilgili gelen bir soruyu Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda cevapladı.

"Söz konusu değil"

Çelik yaptığı açıklamada, "Göreve getirme, görevden alma Cumhurbaşkanlığı makamının takdirindedir, benim bir açıklama yapmam söz konusu değildir. Cumhurbaşkanımız kendi takdirlerinde olan bu konuyu kendi uygun gördüğü şekilde paylaşacaktır. Devlet çok güçlü şekilde yoluna devam etmektedir" şeklinde konuştu.

İki kere istifa sorusu

Yeniden gelen "İstifa var mı" sorusuna yanıt veren Çelik, "Tekrar ediyorum; göreve getirme, görevden alma Cumhurbaşkanlığı makamının takdirindedir" diyerek sözlerini noktaladı.

Ne olmuştu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda istifa ettiğini açıklamıştı. Albayrak yaptığı paylaşımda, "Bu beş yıllık süre zarfında benimle bu zor ama kutsal yükü yüklenen tüm yakın mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. At izinin it izine karıştığı, Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle çetin bir zamanda bizlerin samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan rabbim razı olsun" demişti. (HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ)

Senin için hazırladığımız haberler