Berke Kaplan'ın menajeri Radyospor'a konuştu! Milan'a transferinde son durum!

14.02.2019 - 18:22 | Son Güncellenme: 14.02.2019 - 15:30

Berke Kaplan'ın menajeri Radyospor'a konuştu! Milan'a transferinde son durum!

AKA Tirol U18 takımında forma giyen 2002 doğumlu Berke Kaplan, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun da forma giydiği Milan ile antrenmanlara çıktı. Peki futbolcu İtalyan ekibine transfer oldu mu? Berke Kaplan’ın temsilcisi Cem Türkmen, Radyospor’da futbolcunun geleceğiyle ilgili olarak önemli bilgiler verdi. Türkmen, Türkiye Milli Takımı’ndan da Berke için haber beklediklerini anlattı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Cem Türkmen’in değerlendirmeleri şu şekilde;

Berke Kaplan, Milan’a transfer oldu mu?

Berke Kaplan ile ilgili 1,5 sene önce Türk Milli Takımları ve Avrupa takımlarına oyuncuyla alakalı olarak bilgi verdik. Bunlardan sadece bize Milan ve Borussia Dortmund döndü. Oyuncuyu takibe aldılar, izlediler. Geçen hafta başında Milan’a götürdük. Akademi takımında şu anda. Kontrat da masada. Dille alakalı bir takım problemler var. Taktik antrenmanları çok üst düzey bir takım. Gelişme aşamasında olan bir futbolcumuz. Kısa zamanda transferle ilgili kararımızı vereceğiz.

Dortmund ile transfer görüşmesi yaptılar mı?

Avrupa’da bu tip oyuncuların transferleri tamamen mail üzerinden gerçekleşiyor. Biz Dortmund ve Milan’a önerdik. Tabi ki kulüpler izlerken bilgi vermiyor. Dortmund da kendi oyuncularıyla birlikte görebilmek için bir davetiye gönderdi. Milan ile tarihleri çakıştı, biz Milan’a götürdük. Ama o kapı da açık.

“Türkiye Milli Takımı için haber bekliyoruz”

Türkiye’den sadece Milli Takım için bir girişimde bulunduk. Bu yaştaki bir oyuncunun Avrupa’dan Türkiye’ye gelmesine sıcak bakmadım. Türkiye’den bir takıma önermedik. Önümüzdeki haftalarda milli takımdan bir haber bekliyorum. Böyle bir beklentimiz var elbette.

“Berke Kaplan’ı Ceyhun Eriş’e benzetiyorum”

İşin gerçeği; Berke Kaplan’ı Ceyhun Eriş’e benzetiyorum. Onun stiline çok benziyor. Ama gelişimini henüz tamamlamadı. Gelişimini tamamladığında daha net bir görüntü olacak. Türkiye Milli Takımı’nın önemli bir oyuncu kazanacağını düşünüyorum. Berke akıllı bir çocuk. Milan, Dortmund ve Nürnberg de işin içinde. Milan değil de hangisi ona iyi olacaksa oraya gideriz. Ailesiyle birlikte oyuncunun geleceği hakkında karar verilecek.

Milan, Berke Kaplan için nasıl bir kontrat önerdi?

Milan’ın sunduğu kontrat 4+1 senelik. Berke Kaplan 18 yaşını doldurduğunda tekrar konuşabilme hakkımız var. Bu yaş grubu 2 senede bir oyun karakteri değiştirebiliyor. Eğer Milan’da kalırsak 21 yaşına kadar kontratla ilgili bir oynama yapmayı düşünmüyorum. Oyuncumuzun aklı karışsın istemiyorum.

Hakan Çalhanoğlu ile Berke Kaplan görüştü mü?

Milan-Cagliari maçını izledik. Hakan Çalhanoğlu da orada olduğumuzu biliyordu. Hakan da Berke’yi görmek istedi. Bir araya geldiler, bu doğru. Ben başka bir transfer için Almanya’ya döndüm. Ortağım Ali Korkmaz şu anda İtalya’da.

"Milli Takım adına kazanç olacak"

Berke’nin de hakkına hayırlısı neyse o olsun. 16-17 yaşında bir futbolcu için Radyospor’un ilgisi bizi çok mutlu etti. Milli Takımımız adına bir kazanç olacağına inanıyorum. Allah’tan en hayırlısını diliyorum.

Senin için hazırladığımız haberler