Berna Gözbaşı: "Doğan ve Mensah’a teklifler var"

26.05.2021 - 00:08 | Son Güncellenme: 26.05.2021 - 01:08

Süper Lig takımlarından Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, kaleci Doğan Alemdar, Bernard Mensah, Robert Prosinecki ve FIFA ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Berna Gözbaşı: "Doğan ve Mensah’a teklifler var"

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig ekiplerinden Hes Kablo Kayserispor Kulübü Başkanı Berna Gözbaşı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gözbaşı, Doğan Alemdar ve Bernard Mensah'a transfer tekliflerinin geldiğini söyledi.

Doğan ve Mensah’a teklif var mı?

etv Kayseri'de yayınlanan 'Sportif' programında konuşan Gözbaşı, "Doğan ve Mensah’a teklifler var. Evet mali olarak takımın ihtiyacı da olabilir ama sıkışığız diye satacak değiliz. Mensah’la da geçen hafta konuştum. Tekrar dönüp oynamak istiyor. Yurtdışından ve Türkiye’den teklifler de var. Şu an için takımımızla devam edecekler. 

Yalçın Koşukavak devam edecek mi?

Hoca ile ilgili konuşmalar yapılıyor. Hoca ile biz 1,5 yıllık sözleşme yaptık. Yalçın Koşukavak hocamız devam ediyor. Hoca gündemimiz yok. Sportif direktörümüzle çalışmaları yapıyorlar. Sportif direktör de önümüzdeki hafta görevine başlıyacak. (Ali Naibi)

Bırakıp kaçmadım

Hala söylüyorum. Kulübümüz var olma savaşı veriyor. Bırakıp kaçmadım. Her dönem transfer yasağı geliyor borçlar çıkıyor. En düşük harcama limitlerinde fedakarlıklarla mücadele ediyoruz. 

Prosinecki ile yollar neden ayrıldı?

Prosinecki’nin sezon başı devam etmeme nedeni 9 transfer isteme mevzusu değil. Alacak meselesi, ligde tutamamasına rağmen, ligde kalma primi istemesi, FIFA’ya başvurması vs. gibi konular var. 

Chery alacağından feragat etti

Chery mesela yabancı. Bir kez oturtuk. Alacağının faizinden feragat etti. Ama Kayseri’nin evladı denilen bazı yardımcı hocalar, menejerler, sportif direktörler alacağının faizine kadar icra gönderdiler. Halen gelsin denilenlerden faizi için icraya başvuranlar var. 

100 bin Dolar'ın faizinin peşindeler

Bundan 4-5 söne önce 4 gün ya da 40 gün çalışmış sportif direktör. Haklı ya da haksız fesih. Sözde Kayserilisiniz. Ya faizini alma bari. 100 bin Dolar'ın faizinin peşindeler. Ve halen bunlar için kulübe gelsin deniyor. 

Bakıyorsun cuma günü yine bir haciz gelmiş

Cuma günleri kulüpten telefon geldimi yine haciz diyorum. Orada futbolcular antrenman yapıyor. Maç günü gelmiş. Takıma yansıtmamak, çözmek için elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Bakıyorsun cuma günü yine bir haciz gelmiş. Mesela 4-5 sene önceden bir restorana kulübün hesabı kalmış. Faiziyle alıp geliyor. 5 bin lira olmuş. Ya ayıp. Bu şehrin insanısınız. Ben oraya daha fazla bahşiş bırakmışımdır. Eski yöneticilere kadar haciz gönderiyolar. 

Mensah özür diledi

Halen söylüyorum. Kulübümüz var olma savaşı veriyor. Bırakıp kaçmadım. Her dönem transfer yasağı geliyor, borçlar çıkıyor. En düşük harcama limitlerinde fedakarlıklarla mücadele ediyoruz. Mensah karakterli çocuk. İlk başkan olduğumda Mensah’ın ödemeleri yapılmadığından fesih hakkı vardı. Problemler vardı. Hatta kadro dışı bırakmıştım. Sonra özür diledi. Takımı ligde tutmak için çalışacağını söyledi. Başarılı olursa transferine kolaylık istemişti. 

Gaziantepli geldi destek oldu

Kayseri’de birçok holding firma var. Sucuk pastırmacılar var. En çok fayda sağladığımız sektörlerden biri. Çok sağ olsunlar, Sadece Erciyes Anadolu holding’in sırtında. Başka firma yok mu Kayseri’de. Bir kafe Gaziantepli olarak destek oldu. Kayseri’den yok. 

Taraftar Nike'tan memnun değil

Nike ile benim dönemimden önce yapılmış sözleşme var. Bu sezon da devam ediyor. Futbolcular Nike’tan memnun ama taraftar pek memnun değil. Ama bu sezonda devam edeceğiz. Yine taraftarımızın arasından bir tasarımı seçip yaptırmayı düşünüyoruz. Taraftar ürün mağazamız meydanda güzel bir yerde açıldı. Yeni ürünleri bu sezon erken çıkarmaya çalışacağız. Yurtdışı ve şehir dışından gelen taraftarlarımızında yoğun talebi var. Taleplere cevap vermeye çalışacağız”

Koca şehir bir kadının sırtına...

Kayseri sanayi odası, ticaret odası hatta en çok faydayı sağlayan pastırmacılar ticaret borsası lütfen şehrinizin takımına destek olun. Kayserispor’dan herkesin faydası var. Dünya kadar firmalar var. Gocunmuyorum ama koca şehir bir bayanın sırtına yıktı dedirtmeyin.

Destek istedi

Önümüzde 1 ay 45 gün var. Borcu kim yapmış etmiş mevzusu değil. Ben kendi dönemimde olan borcu ödemeye razıyım ama tek başıma bu tüm enkaz kalkmaz. Sadece Haseki başkanın siyasetcilerin çabasıylada olmaz. Maddi olarak şehrin elini taşın altına koyması lazım. 

Artık tüm şehir elini taşın altına koymalı

Özhaseki başkan, Memduh başkan, Baki vekilimiz, belediye başkanlarımız oturup bir yol arıyoruz. 1,5 yıldır uyku uyumuyorum. Artık tüm şehir elini taşın altına koymalı. Borcu kim yapmışın önemi yok. Artık bir seferde bu enkazı şehir olarak kaldırmalıyız" dedi. 

Kaynak: Twitter / Kayserispor Fan

Senin için hazırladığımız haberler