Berna Gözbaşı: "Tek kadın başkan olarak ayrımcılığı hissediyorum"

08.03.2021 - 12:57 | Son Güncellenme: 08.03.2021 - 13:42

Süper Lig'de tek kadın başkan olan Berna Gözbaşı, yayıncı kuruluşa konuştu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde mesajlar veren Berna Gözbaşı ayrımcılığa karşı olduğunu ifade etti. Gözbaşı, teknik direktör konusu ve Uğur Kulaksız'ın geleceği hakkında da konuştu. İşte detaylar...

Berna Gözbaşı: "Tek kadın başkan olarak ayrımcılığı hissediyorum"

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de tek kadın başkan olan Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yayıncı kuruluşa açıklamalar yaptı. Gözbaşı, kadın-erkek ayrımına karşı olduğunu ancak; bu ayrımı hissettiğini ifade etti. Ayrıca Gözbaşı, teknik direktör konusunda da bu hafta karar vereceklerini söyledi. 

"Ayrımı hissediyorum"

Berna Gözbaşı, "Bana galibiyeti armağan eden takıma teşekkür ediyorum. Kadın-erkek ayrımına karşıyım. Yeterli eğitimi alırsanız, kendinizi geliştirirseniz herkes başarılı olabilir. Tabii ki kadınların fiziksel koşulları farklı. Bazen çok da duygusal yaklaşıyoruz. Süper Lig'de bir kadın başkan olarak bu ayrımı hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Uğur Kulaksız ile devam edecekler mi?

Öte yandan Kayserispor Başkanı, takımın durum ve Uğur Kulaksız'ın geleceği konusuna da değindi. Berna Gözbaşı, "Sene başında planlarımız böyle değildi. Daha farklı başlamak istiyorduk. Ligde bir şekilde kaldık. Bu sene farklı planlarımız olsa da istediğimiz gibi gitmedi. Çok hocayı değiştirmek istemiyorum dememe rağmen şanssızlıklar yaşadık. Uğur Hoca ile da büyük bir risk almıştık, o da görevini başarıyla yerine getirdi. Son 2 maçta galip geldik. Biz takım olarak birlikte çalıştık. İyi analizler yaptık. Sonucu da sahada gördük. Bundan sonrası için bu hafta bir karar vereceğiz" dedi. 

"Tek kanatla uçamayız"

Gözbaşı, "Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. İnşallah her gün sayımızın arttığı, her sektörde daha da fazla yer aldığımızı görebiliriz. Nüfusun yarısı kadın. Ülkemizin geleceği açısından da kadınların her alanda yer alması önemli. Tek kanatla uçamayız" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler