Beşiktaş, transferde Aboubakar ile anlaştı mı? Vitor Pinto'dan flaş sözler!

27.08.2019 - 15:24 | Son Güncellenme: 27.08.2019 - 18:24

Beşiktaş, transferde Aboubakar ile anlaştı mı? Vitor Pinto'dan flaş sözler!

Beşiktaş’ın, Portekiz’de Porto forması giyen eski golcüsü Vincent Aboubakar’ı transfer etmek istediği gündeme geldi. Portekiz’in saygın kuruluşlarından Record’un Porto Temsilcisi Vitor Pinto, transferle ilgili son bilgileri Radyospor’da paylaştı.

Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Pinto, Beşiktaş ile Porto arasında anlaşma sağlanma ihtimalini değerlendirdi. Vitor Pinto’nun açıklamaları şu şekilde:

"Aboubakar'ın Beşiktaş'a kiralanması söz konusu olabilir"

Conceiçao prensip olarak tüm oyuncuların kalmasını istiyor. Ama Aboubakar’ın fiziksel olarak hazır olmadığı gerçeği var. Beşiktaş da onun için bir seçenek. Beşiktaş’ın mali açıdan zemini oluşturması soru işareti. Ancak; kiralık olarak transferi söz konusu olabilir. Aboubakar’ın Porto’dan Beşiktaş’a kiralık gelebileceğini düşünüyorum. Marega gibi oyuncular önünde. Aboubakar’ın şans bulması daha zor gibi görünüyor. Bu açıdan Beşiktaş transferi gerçekleşebilir diye düşünüyorum.

"Beşiktaş, Aboubakar için önemli bir opsiyon"

Aboubakar bir takım problemler yaşadı. Sakatlıklar sebebiyle arkadaşlarının gerisinde kaldı. Krasnodar maçında süre aldı. Aboubakar oynamak istiyor ve duygusal bir oyuncu. Sevildiğini hissettiğinde başarılı oynuyor. Beşiktaş onun için önemli bir tercih. Kulüpler arasında önümüzdeki günlerde anlaşmanın sağlandığını duyabiliriz.

Vincent Aboubakar fiziksel açıdan ne durumda?

Aboubakar geçen sene iyi başlamıştı sezona. Goller de attı fakat sonrasında sakatlıklar yaşadı. Kalan sürede 1 ay oynayabildi. Yaz döneminde de istediği ritme ulaşamadı. Diğer forvetler fiziksel açıdan çok daha iyi durumda. Aboubakar bu fiziksel ritmini yakalayamaya ihtiyaç duyuyor. Güçlü bir oyuncu. Porto şampiyon olamadı. Aboubakar’ın ayrılması gündemde. Önemli bir opsiyon Beşiktaş.

Beşiktaş, Porto'ya kiralama bedeli ödemek durumunda mı?

Aboubakar serbest çıkabilir. Şu koşullarda Porto’nun kiralama bedeli isteyeceğini düşünmüyorum. Porto’nun isteği parasının Beşiktaş tarafından ödenmesi. Porto maaş yükünden kurtulmak istiyor. 20 milyon Euro değer biçilen bir oyuncu. Göstereceği performansla pazar değeri artabilir. Aboubakar 2 milyon Euro’nun üzerinde kazanıyor. Aboubakar’ın ücretini Beşiktaş verebilir. Porto’nun Beşiktaş ile görüşmeye kapısı açık. Aboubakar, Beşiktaş’ın gidebileceği en iyi takım. Beşiktaş’a gitme ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. Aboubakar da Beşiktaş’ı istiyor diye biliyorum.

"Aboubakar'ın kalbinde Beşiktaş'ın çok özel bir yeri var"

Aboubakar için Saint Etienne değil, birçok ülkeden ilgi var. Ama Beşiktaş çok özel bir kulüp. Bunu deklare etti. Beşiktaş’ın Porto ile oynadığı maçtan sonra soyunma odasına gitmişti. Beşiktaşlı arkadaşlarıyla fotoğraf çektirdi. Zor duruma düştü. Aboubakar’ın kalbinde Beşiktaş’ın yeri ayrı. Diğer tekliflerden ziyade Beşiktaş’tan gelecek teklifi değerlendirecektir. Beşiktaş’a dönme amacı var. Birinci planda Beşiktaş var. Ama olmazsa diğer kulüplerden gelen tekliflere bakacak. Beşiktaş’ın bir adım atmasını ve müzakerelere başlamasını bekliyor. Aboubakar’ın Beşiktaş’ın kalbinde olduğunu biliyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler