Beşiktaş, Burak Yılmaz transferinde mutlu sona ulaştı! Yıllık ücreti...

31.12.2018 - 13:11 | Son Güncellenme: 31.12.2018 - 10:14

Beşiktaş, Burak Yılmaz transferinde mutlu sona ulaştı! Yıllık ücreti...
Süper Lig’in ilk yarısında Vagner Love ve Cyle Larin’den verim alamayınca teknik heyetin isteği doğrultusunda golcü transferi için düğmeye basan Beşiktaş mutlu sona ulaştı.   (Serdar Sarıdağ / Milliyet)
Siyah beyazlı ekip Burak Yılmaz’la prensip anlaşmasına vardı. Siyah-beyazlı yönetim bir süredir görüşme halinde olduğu 33 yaşındaki golcü oyuncuyla maddi konularda el sıkıştı.

Beşiktaş, Burak Yılmaz'a ne kadar ödeyecek?

Beşiktaş’ın, Trabzonspor’da kadro dışı olan Burak Yılmaz’la sezonun ikinci yarısı için 1.2 milyon euroya anlaşma sağladığı, transferin gerçekleşmesi halinde golcü oyuncuya önümüzdeki yıl 2.4 milyon euro ödeneceği aktarıldı. Anlaşmanın 1.5 yıldan daha uzun süreli olması durumunda Burak’a sezon başına yine 2.4 milyon euro ödenecek. Ödemeler güncel kur üzerinden Türk Lirası olarak yapılacak.

‘Ben çözeceğim’

Beşiktaş ile Burak Yılmaz arasında maddi konularda anlaşma sağlandı ancak transferin tamamlanması için golcü futbolcunun, Trabzonspor’la da el sıkışması gerekiyor. Teknik Direktör Şenol Güneş’in çok istediği Burak’ın, Beşiktaşlı yöneticilerle yaptığı son görüşmede, “Trabzonspor’la olan problemleri ben çözeceğim” dediği belirlendi. 

Kritik görüşme Trabzonspor’la 1.5 yıl daha sözleşmesi olan tecrübeli oyuncunun, TFF’ye şikayet ettiği bordo-mavili kulüpten toplam 2.1 milyon euro alacağı bulunuyor. Karadeniz ekibi 4 Ocak’a kadar bu parayı ödemezse Burak serbest kalma hakkı kazanacak. 
Önümüzdeki 1.5 yıllık alacağını kulüpte bırakmayı kabul eden golcü oyuncunun geçmişe dönük 2.1 milyon euroyu istediği ifade edildi. Bu parayı ödemeye yanaşmayan Trabzonspor’un ise alacaklarına karşılık Burak’ın sözleşmesini karşılıklı fesh etmeyi planladığı öğrenildi. Bordo-mavili kulüp ile Burak Yılmaz arasında anlaşma sağlandığı anda golcü oyuncunun Beşiktaş’a transferinin önünde hiçbir engel kalmayacak.
32 lig maçında 28 gol kaydetti  Burak Yılmaz 2017-2018 sezonunun başında Çin ekibi Beijing Guoan’dan 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Trabzonspor’a transfer oldu. Geride kalan 1.5 sezonda bordo-mavili formayla 32 Süper Lig maçına çıkan tecrübeli oyuncu 28 gole imza attı. Burak, Trabzonspor’un 9 Kasım’da Malatyaspor’a 5-0 yenildiği maçtan sonra Onur Kıvrak’la beraber kadro dışı bırakılmıştı.

Öte yandan Hürriyet gazetesinde de Burak Yılmaz transferiyle alakalı bir haber yer aldı. Buna göre Beşiktaş Yönetimi, Burak Yılmaz ve menajeriyle bir kez daha bir araya geliyor. İşte detaylar...

 

Beşiktaş, 2006-2008 yılları arasında siyah beyazlı formayı giyen 33 yaşındaki yıldızla anlaşmak üzere... Kartal futbolcunun Trabzonspor’dan alacaklarının dörtte üçünü ödeyecek, yıllık 3 milyon Euro civarında garanti ücret verecek.

 

Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında gol yollarında sıkıntı çeken ve ara transferde mutlaka en az bir forvet almak isteyen Beşiktaş, bir süredir görüştüğü eski yıldızı Burak Yılmaz’ın transferini birkaç gün içinde tamamlamayı planlıyor. Taraflar bugün yeniden bir araya gelecek ve aradaki pürüzleri giderirlerse resmen anlaşmaya varacak.

Taraflar arasındaki anlaşmazlık ise maddi konular... Trabzonspor’da bir süredir kadro dışı olan ve antrenmanlarını tek başına sürdüren Burak Yılmaz, bordo mavili kulüpteki birikmiş birikmiş 2 milyon Euro civarındaki alacaklarını ve Trabzon’da aldığı yıllık 3 milyon 550 bin Euro’nun garanti edilmesini istedi.

Geçen hafta içi yapılan görüşmelerde Umut Güner yönetimindeki Beşiktaş heyeti, Burak’ın istediği yıllık ücreti fazla buldu ve indirim istedi. Bir ara tıkanma noktasına gelen görüşmelerde iki taraf da bazı konularda geri adım attı. Burak, yıllık ücretini 3 milyon Euro civarına çekerken, Beşiktaş Kulübü de futbolcunun serbest kalabilmesi için Trabzonspor’un tecrübeli futbolcuya olan 2 milyon Euro’luk borçlarının dörtte üçlük kısmını ödemeyi kabul etti. Tarafların bugün son bir kez görüşüp resmen anlaşmaya varması ve Burak’ın da 3 Ocak’ta başlayacak Antalya kampına yetiştirilmesi planlanıyor.

Senin için hazırladığımız haberler