Beşiktaş'ta Fikret Orman ile Ahmet Nur Çebi yüzleşmesinin perde arkası

20.11.2021 - 17:21 | Son Güncellenme: 20.11.2021 - 17:26

Beşiktaş'ın 2021 yılı 3. Olağan Divan Kurulu toplantısında eski başkan Fikret Orman ile mevcut başkan Ahmet Nur Çebi'nin konuşmalarının perde arkası haberimizde

Beşiktaş'ta Fikret Orman ile Ahmet Nur Çebi yüzleşmesinin perde arkası

Kartal YİĞİT -AJANSSPOR

Beşiktaş'ta Fikret Orman'ın katılacağını açıklamasıyla Divan Kurulu toplantısı başka bir anlam kazandı. Başkanlıktan sonra ilk kez Divan'da bulunan Orman'ın gelmesiyle borçlar ve idari konular ikinci plana düştü.

Fikret Orman'dan cesur hamle

Hakkında söylenenlere ve birçok iddiaya karşın Fikret Orman 'ın salonda bulunması cesaret göstergesiydi.  Fikret Orman, kimseye sataşmazken yapıcı bir konuşma yaptı. Yönetime sitemi vardı ama sert konuşmadı. Sadece borçları TL'ye çevirdiklerini hatırlattı. Borç artışından kendi yönetiminin birinci dereceden sorumlu tutulamayacağını üstü kapalı olarak söyledi.

Orman'ın konuşması değil, gitmesi sorun oldu

Fikret Orman, konuşmasını tamamlayıp yerine geçmek yerine salondan ayrılınca ortalık karıştı. Bir çok üye eski başkana tepki gösterip adeta kaçarcasına ayrılmasının doğru olmadığını savundu. Eski Beşiktaş Başkanı'nın salonda kalma zorunluluğu yoktu ama en azından bir süre oturup kendisine yöneltilen soruları bekleyebilirdi.

Ahmet Nur Çebi'den uzlaşmacı tavır

Koltuğu Fikret Orman'dan devralan Başkan Ahmet Nur Çebi de konuşmasında uzlaşmacıydı. Çebi, Orman ve arkadaşlarının Mali Kongre'ye gelmesi gerektiğini belirterek orada hesaplarla ilgili her şeyin açığa çıkacağını söyledi. Kendisi dahil hata yapanların  hesap vereceğini belirten Çebi'nin konuşması alkış aldı.

Divan'da korkulan olmadı

Çok gergin geçmesi beklenen Beşiktaş Divanı, sakin bir şekilde sona erdi. Sadece Orman'ın salondan ayrılmasından sonra kısa bir süre tartışma yaşandı.

Güç bitince...

Fikret Orman başkanken yanından ayrılmayan bazı kişilerin yaptıkları Divan Kurulu'nda üzerinde durulması gereken başka bir konuydu. Gücün olduğu yere doğru gidenler diyebileceğimiz bu kişilerin tavrı Beşiktaş'a yakışmıyor.

Senin için hazırladığımız haberler