Beşiktaş – Fenerbahçe Derbisinde 16 Yıl Sonra Dejavu!

30.09.2022 - 22:47 | Son Güncellenme: 30.09.2022 - 22:58

Derbide 16 yıl sonra yabancı hocalar kapışacak. 2006-2007'de Ismael gibi Fransız olan Tigana Beşiktaş’ın, Jesus gibi Portekizce konuşan Zico Fenerbahçe’nin başındaydı.

Beşiktaş – Fenerbahçe Derbisinde 16 Yıl Sonra Dejavu!

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftası Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kozlarını paylaşacağı asırlık İstanbul derbisine sahne olacak. Karşılaşma 2 Ekim Pazar günü saat 20.00’de Vodafone Park'ta yapılacak. Karşılaşma aynı zamanda iki yabancı hoca Valerien Ismael ile Jorge Jesus’un galibiyet mücadelesine sahne olacak.  

2006-2007 sezonunda gülen Fenerbahçe olmuştu

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin beraber yabancı hocalarla çıktığı son maç 2006-2007 sezonun 31. haftasında oynanan karşılaşmaydı. Beşiktaş’ı Jean Tigana çalıştırırken, Fenerbahçe’nin başında ise Arthur Zico vardı. Maçı Mateja Kezman’ın golüyle 1-0 kazanan Fenerbahçe, sezonu şampiyon kapatmıştı. O sezonun ilk yarsındaki karşılaşmada ise sahadan taraflar golsüz beraberlikle ayrılmıştı.

İlginç benzerlik

2006-2007 sezonunda Beşiktaş’ı çalıştıran Tigana aynı Valerien Ismael gibi Fransız vatandaşıydı. Fenerbahçe’de bulunan Brezilyalı Zico ise Jorge Jesus gibi Portekizce konuşuyordu. O dönem sarı lacivertlilerde Portekizce Türkçe’yle birlikte en çok konuşulan dildi. Bu da Jesus döneminde ilginç bir benzerlik oluşturdu. 

Son üç maçta kazanan çıkmadı

Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında Süper Lig’de oynan son üç maçta ise taraflar yenişemedi. İki ekip arasında son olarak geçen sezon ligin 36. haftasında Vodafone Park’ta oynanan karşılaşma Filip Novak ve Rachid Ghezzal’ın karşılıklı golleriyle 1-1 sonuçlandı.

Jesus’un Türkiye’de ilk derbisi

Geçen sezon Beşiktaş’ın teknik direktörlük görevini Önder Karaveli’den devralan Fransız çalıştırıcı Valerien Ismael şu ana kadar iki derbi mücadelesinde takımın başında yer aldı. Bu iki karşılaşmada beraberlikle bitti.  Öte yandan Fenerbahçe’nin sezon başında takımı emanet ettiği Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus ise sarı lacivertli ekip ile Türkiye’de ilk derbi maçına çıkacak. Jesus’un daha önce Benfica, Sporting Lizbon ve Flamingo gibi kulüplerle derbi deneyimi bulunuyor.

İlgini Çekebilir
TFF'de operasyon düğmesine basıldı! Çetin ve Reçber iddiası
Habere Git

Zirve için kritik maç

Sezona iddialı transferler yaparak başlayan iki ekip, ilk 7 hafta sonrasında zirveyi yakın takibini sürdürüyor. Yedi maç sonunda 14 puan toplayan Beşiktaş  4. basamakta yer alıyor.  Siyah beyazlılar son iki haftada Başakşehir ve İstanbulspor’a 5 puan kaybederek yarışta yara aldı. Bir maç eksiği bulunan Fenerbahçe ise 13 puanla 6. sırada.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da sakatlık şoku! Kırık tespit edildi...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler