Beşiktaş - Göztepe maçı sonrası canlı yayında flaş sözler: Negredo nerede?

07.04.2018 - 17:11 | Son Güncellenme: 07.04.2018 - 17:11

Beşiktaş - Göztepe maçı sonrası canlı yayında flaş sözler: Negredo nerede?

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş sahasında Göztepe'yi 5-1 mağlup etti. Bu karşılaşmayı yayıncı kuruluşun yorumcuları Metin Tekin ile Tümer Metin yorumladı. 

Güntekin Onay'ın moderatörlüğünde yayınlanan beIN Asist programında yapılan değerlendirmelerden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

Tümer Metin'den Negredo eleştirisi

Çıkarken Negredo çok mutsuz ayrıldı. Bugün Vagner Love yedek kulübesinde olsa Negredo sahayı daha erken kabul eder. Tamam kariyeri var. Ama futbol öyle bir oyun ki günü de konuşmak gerekiyor. Kimler geldi, geçti… Ne oyunlar oynandı. Talisca’nın golünü hatırlayın. Yapar mı santrafor? Yapması gerekiyor. Medel’in golü, Tosic’in golü, Larin’in, Babel’in golü… Bunları golcüden beklersiniz. Negredo hiçbirinde yoktu. Hiçbir topta yoksun? Ortaya bir şey çıkmıyor.

"Toptan ne zaman vazgeçeceğini bileceksin"

Belli durumlar var. Bir altyapın olacak. Talisca’da bir altyapı var. Ben Emre Mor üzerinden o örneği verirdim. Emre Mor’u görünce çok heyecanlanıyordum. Toptan ne zaman vazgeçeceğini bileceksin. Talisca da üzerine koyarak gidiyor. Demlenecek ve üstüne koya koya gidecektir.

"Beşiktaş'ın santraforu topa bile gitmiyor"

Göztepe’de Halil iyi işler yaptı. Çok iyi toplar da attı. Göztepe’de Demba Ba’yı da fizik olarak çok iyi gördüm. Talisca’nın golünde Caner iyi top attı. Bunları çok sık yapıyor. Orta gelir ama topa gitmek de önemli. Talisca, attığı golde öncelik aldı. O pozisyonda Beşiktaş’ın santraforu ne yaptı? Hiçbir hareketi yok, topa bile gitmiyor.

"Talisca oyunun sürekli içindeydi"

Kitlelere hitap ediyorsan keyif vermek ve elbette keyif almak zorundasın. Bugün Talisca çok istekliydi. Oyunun sürekli içindeydi.

Fark yaratan isimler kimlerdi?

Beşiktaş’ta Şenol Güneş, Necip ve Medel tercihini kullanarak takımın oyun anlayışını değiştirdi. Savunmadan direkt hücuma oynayan bir tercih yaptılar. Göztepe, "Ben çıkarım kendi oyunumu oynarım" dedi. Ama Beşiktaş skoru kolay buldu ve Göztepe’yi bu oyuna itti. Direkt oynar ve alan bırakırsanız rakibe imkan sağlarsınız. Göztepe’nin böyle oynayan Beşiktaş’ı görmesi lazımdı. Beşiktaş’ın istediği işler oldu. Beşiktaş’ın net bir galibiyeti vardı. Talisca, Babel ve Medel’in oyuncuları farkı yaratan isimler oldu. Lens istekli ama isteklerini yapamıyor.

"Herkese aynı şekilde yaklaşacaksınız"

Sadece Rotman’a kırmızı kart göstermekle olmuyor. Herkese aynı şekilde yaklaşacaksınız. Hakemler, bazılarıyla sohbet ediyor. Bayağı bayağı oluyor böyle. Herkese aynı şekilde yaklaşmak daha doğru.

"Talisca demlenecek ve çok daha üst seviyeye gelecek"

Talisca çok donanımlı bir oyuncu. 25-26 yaşında çok farklı bir noktaya gidebilir. Demlenecek ve çok daha üst seviyeye gelecek. Çok talepkardı. Eksik olan oyuncuların eksikliğini de halletti. İşi çözdü.

"Kilit şey; direkt oyundu"

Beşiktaş, Göztepe karşısında istediğini aldı. Bugünkü kilit şey; direkt oyundu. Futbolseverler maçın adamını seçmekte de sanıyorum zorlanmamışlardır.  Bundan sonra da elbette kolay maçlar oynanmayacaktır.

"Negredo, Beşiktaş'ın birinci santraforu olamaz"

Negredo, Beşiktaş’ta olmadı. Özellikle son haftalarda bunu gösterdi. Sözleşmesiyle ilgili bir şey diyemem. Ama Negredo, Beşiktaş’ın birinci santraforu olamaz. Bizi bu düşünceye itti. Larin'in de iyi futbolcu olup olmadığını henüz anlamadık ama şanslı bir oyuncu olduğunu anladık. Topu aldı, ilk şutunda golü buldu.

"Larin şanslı başladı"

Bugün Larin diye gencecik bir oyuncu giriyor ve hemen gol atıyor. Gelişimine bakacağız ama şanslı başladı. Mustafa Pektemek girdi, çok doğru işler yaptı. Zaman zaman Mustafa’yı da eleştirdik. Tüm şanssızlıklar üst üste bindi. Kalitesinden şüphemiz yok. Bir sürü eksiler yaşadı. Larin’in attığı golde muhteşem bir pas… Oyunun içine girmiş. Negredo girse böyle bir şey yapabilir mi diyorum.

"Lens'in ben buradayım demesi lazım"

Göztepe duran toplardan çok gol bulan bir takım. Bugünkü oyun anlayışlarıyla Beşiktaş’a fırsat verdiler. Beşiktaş’ta santrafor vuruşunu Negredo’dan göremedim. Bir kafa topu pozisyonunda çok kötüydü. Beşiktaş’ta ayrıca Lens’in de “Ben buradayım” diyecek bir gol atması lazım.

Savunmacıların skora yaptı katkı üzerine...

Golü istiyorsan araman lazım. Önceden golcüler 1-2 tane önüne düşeni atardı. Günümüz futbolunda temas bu kadar artmışken artık gol araman lazım. Savunmacıların skora yaptığı katkıyı da göz ardı edemeyiz.

"Ben o yüzden televizyonu seçtim"

Gelecek hafta kim oynayacak? Ben o yüzden televizyonu seçtim. O Şenol Güneş’in işi (gülerek). Örneğin; ben bir futbolcuyum. Çok iyi oynuyorum, 6-7 maçlık seri yakalamışım. Tam havaya girmişim, hoca geliyor, ”İyi bir seri yakaladın. Ama biraz dinlendirelim seni” diyor. Ondan sonra yerine oynayan adam bir bakıyorsun oynuyor müthiş bir şekilde. Sonra oluyorsun yedek oyuncu. Böyle durumlar da var.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler