Beşiktaş için zor sınav

26.10.2020 - 14:57 | Son Güncellenme: 26.10.2020 - 15:06

Kara Kartallar, ilk galibiyetini Anadolu Efes karşısında arayacak.

Beşiktaş için zor sınav

Bertan ERMAN / AJANSSPOR

ING Basketbol Süper Ligi’nde 5. hafta, bu akşam Beşiktaş ile Anadolu Efes arasındaki karşılaşma ile sona erecek. Akatlar Spor Salonu’nda oynanacak maç, saat 20.00’de başlayacak.

Bu önemli karşılaşma öncesinde Beşiktaş’ın lige iyi başlayamadığı bir gerçek. Zira, TBF’nin verdiği -1 puan cezası ile sezona giriş yapan Kara Kartallar, NCAA’den gelen genç yabancı oyunculardan da faydalanamadı. Genç yeteneklerden oluşan Beşiktaş kadrosundaki tecrübeli tek isim, bir dönem siyah-beyazlı formayı terletmiş Mehmet Yağmur. Bu hafta öncesine kadar yabancı oyuncuyla sahaya çıkamayan Beşiktaş, son olarak Dolomiti Energia Trento forması ile izlediğimiz skorer oyuncu James Blackmon’ı kadrosuna kattı. İstanbul’a geleli bir hafta olmayan Blackmon’ın kısa sürede adapte olup olmadığını bu akşam göreceğiz; çünkü Kara Kartallar’ın Anadolu Efes karşısında direncini arttıracak bir isim.

BÜYÜK MAÇLARDA DİRENCİ YÜKSEK

Lakin bu durum, Beşiktaş’ın James Blackmon’ın ellerine bakacağı anlamına gelmiyor. Tek Süt Bandırma’dan gelen birçok genç yetenek, alınan mağlubiyetlere rağmen büyük bir mücadele ortaya koyuyor. Özellikle Alperen Şengün’ün pota altındaki performansı ve Şehmus Hazer’in mücadeleci yapısı takdire şayan. Bulunan koşullar, Beşiktaş için hiç kolay değil elbette. Ancak Burak Bıyıktay’ın öğrencileri, bu tarz büyük maçlarda önemli bir direnç gösterebiliyor. En ufak bir hata, Kara Kartallar’ı yükseğe çıkartır ki, bunu 2. hafta Fenerbahçe Beko ile oynanan derbi maçında gördük. Son çeyrekteki çıkış, bir anda Beşiktaş’ı maça ortak etme noktasına getirmişti; bu durumu Anadolu Efes maçında da görebiliriz.

EFES İÇİN ANAHTAR KELİME BELLİ

Öte yandan, Anadolu Efes’in bu maçta hangi yabancı oyuncuları dinlendireceğini bilmiyoruz. Shane Larkin henüz yok ama Larkin’in yokluğu ING Basketbol Süper Ligi’nde pek hissedilmiyor dersek yalan olmaz. Geniş bir rotasyona sahip olan Efes, buradaki maçlarda Türk oyuncularından önemli katkılar alıyor. Dış atışlarda etkili olabilen Buğrahan Tuncer, geçen hafta Bahçeşehir Koleji galibiyetinde başrol oyuncusuydu. Sertaç Şanlı da, yer geldiği zaman büyük çıkışlar yapabiliyor. Bu iki oyuncunun skorda çift hanelere ulaşması, Anadolu Efes’i Beşiktaş karşısında bir hayli rahatlatacaktır; ancak Lacivert Beyazlılar’ın farkı açması durumunda en ufak bir rehavete kapılması pahalıya mal olabilir.

Fotoğraflar: Bertan ERMAN

Senin için hazırladığımız haberler