Gaziantep FK - Beşiktaş: 1-1 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

25.12.2022 - 16:59 | Son Güncellenme: 25.12.2022 - 18:32

Süper Lig'de Gaziantep FK ile Beşiktaş karşılaştı. Figueiredo'nun golüne Weghorst cevap verdi. Maç 1-1 berabere bitti. Maç sonucu, goller, yazılı özet.

Gaziantep FK - Beşiktaş: 1-1 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası nedeniyle lige verilen ara sona erdi. Spor Toto Süper Lig, kaldığı yerden devam etti. 15. haftada Erol Bulut'un çalıştırdığı Gaziantep FK ve Şenol Güneş ile yeni bir döneme giren Beşiktaş karşı karşıya geldi. Kalyon Stadyumu'nda oynanan zorlu mücadele 1-1 berabere bitti.

Günay Güvenç maç başlamadan sarı kart gördü

Maçın başına Gaziantep FK kalecisi Günay Güvenç ile hakem Atilla Karaoğlan arasında yaşananlar damga vurdu. Hakeme itiraz eden Günay, koridorda sarı kart gördü. Tecrübeli file bekçisi, maça sarı kartla başladı.

Hakem taytı çıkarmasını istedi

Futbolcular maça çıkmak için koridorda toplanırken karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan, Gaziantep FK kalecisi Günay Güvenç'i uyardı. Şortunun altına giydiği taytın farklı renkte olduğunu işaret eden hakem, tecrübeli Günay'dan taytı çıkarmasını istedi.

İlgini Çekebilir
Erol Bulut muhabiri şoke etti: Şenol Güneş...
Habere Git

Günay itiraz etti

Günay Güvenç, Atilla Karaoğlan'ın bu uyarısını dikkate almadı ve itirazda bulundu. Karaoğlan, itiraz eden kaleciye sarı kartını gösterdi.

Maçta tansiyon yükseldi, VAR hakemi çağırdı

Mücadelenin 23. dakikasında tansiyon birden yükseldi. N'Koudou ile Kitsiou arasında yaşanan tartışma sonrasında Kitsiou yüzünü tutarak yerde kaldı. N'Koudou, bu müdahale sonrasında sarı kart gördü. VAR, Atilla Karaoğlan'ı pozisyonu tekrar izlemesi için çağırdı. N'Koudou'nun kafasıyla Kitsiou'ya yaptığı müdahaleyi yaralayıcı bulmayan Karaoğlan, kırmızı kartı gerekli görmedi.

Fenerbahçe maçından sonra bir kez daha! Beşiktaş şut çekemedi

Beşiktaş, bu sezon Fenerbahçe maçının ardından ikinci kez bir Süper Lig maçının ilk yarısını isabetli şu çekemden tamamladı. Gaziantep FK ise 115 pas ile bu sezon ikinci kez en az isabetli pas yaptığı ilk yarıyı oynadı.

İlgini Çekebilir
Maç başlamadan sarı gördü! Tayt itirazı ceza getirdi
Habere Git

Şenol Güneş müdahale etti

İlk yarıdaki etkisizliği dikkat çeken Beşiktaş, kapanan Gaziantep FK savunmasını çözemedi. İlk yarıda en fazla pas yaptığı maçı oynayan Siyah-Beyazlılar, rakip kalede tehlike yaratamadı. Teknik direkör Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Şanlıurfaspor maçında uyguladığı tarifeyi yeniden devreye soktu. Kupada 29. dakikada iki oyuncu değişikliği yapan Güneş, Gaziantep FK karşısında da değişikliğe gitti.

Beşiktaş, mücadelenin ikinci yarısına değişikliklerle başladı. Atiba Hutchinson yerini Salih Uçan'a, sarı kartı bulunan Kevin N'Koudou ise Nathan Redmond'a bıraktı.

Figueiredo ev sahibini öne geçirdi

Gaziantep FK, Beşiktaş karşısında 71. dakikada öne geçti. Welinton ile ikili mücadelede ayakta kalan Joao Figueiredo, sol çaprazda ceza sahasının hemen önünden kaleye vurdu. Top, uzak köşeye giderek, ağlarla buluştu.

Beşiktaş'ın ilk isabetli şutu gol oldu

Wout Weghorst, gollerine kaldığı yerden devam etti. 2022 Dünya Kupası'nda adından söz ettiren yıldız oyuncu, Beşiktaş'a döndükten sonra Şanlıurfaspor'un ardından Gaziantep FK'yı da boş geçmedi. Masuaku, sol kanatta ceza sahasının uzağından ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Weghorst, arka direkte tamamladı. İlk isabetli şutunda golü bulan Beşiktaş, deplasmanda eşitliği yakaladı.

14 maçta 6 galibiyet, 5 beaberlik ve 3 mağlubiyet alan Beşiktaş, bu sonuçla 23 puan ile Süper Lig'in 7. sırasında yer aldı. Gaziantep FK ise 4 galiibyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 17 puan topladı ve 10. sırada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler