Beşiktaş, 'satsalar da' Rosier'i alamayabilir!

08.12.2020 - 09:52 | Son Güncellenme: 08.12.2020 - 09:58

Galatasaray ve Fenerbahçe ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'ta Valentin Rosier'in geleceği merak konusu oldu. Yaptığı asistlerle dikkati çeken Fransız sağ bek Rosier Beşiktaş'ta kalacak mı, maliyeti ne kadar? İşte Rosier ile ilgili son durum...

Beşiktaş, 'satsalar da' Rosier'i alamayabilir!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, diğer taraftan da gelecek adına hamleler yapmak için düğmeye bastı. Siyah-beyazlıların, bu sezon kiralık olarak kadroya dahil edilen Valentin Rosier için girişimlere başladığı gündemde. Peki, Rosier Beşiktaş'ta kalacak mı? İşte detaylar...

Rosier, iyi başladı

Gökhan Gönül'ün Beşiktaş'tan ayrılması ve sonrasında Fenerbahçe'ye gitmesinin ardından siyah-beyazlılar 'kapalı kutu' olarak tabir edilen Valentin Rosier'i transfer etti. 'Gökhan Gönül'ün boşluğu dolmaz' fikrinin izlerinin silinmesi elbette kolay değil. Ancak; Rosier, şu ana kadarki görüntüsüyle kaliteli bir kumaşa sahip olduğunu ortaya koydu.

Yaptıkları asistler değersiz mi?

6.haftada oynanan ve 3-2 kazanılan Denizlispor maçında Rosier, Larin skoru 3-0'a getirirken asisti yapan isimdi. İlk maçında asist yapmıştı! Rosier, 3-1 kaybedilen Gaziantep FK maçında da asist yaptı. Aslında her ne kadar kaybedilmiş bir maçta Rosier asist yapmış gibi görünse de 8. haftadaki o maçta skoru 1-1'e getiren golün (Larin) pasını vermişti.

Maliyet açısından Rosier...

'Beşiktaş'ın sağ kroşesi' Rosier, son olarak Kasımpaşa maçında da Aboubakar'a asist yaptı. 5 maçta 3 asiste ulaşan Fransız oyuncu, teknik heyetin de yönetimin de yüzünü güldürdü. Yönetimin memnun kalma sebebi; 650 bin Euro gibi bir rakama oynayan Rosier'in verdiği katkı... İşin mali tarafına bakıldığında Gökhan Gönül, 2019-20 sezonunda 1 milyon 650 bin Euro garanti ücret kazanıyordu. Beşiktaş, Ahmet Nur Çebi'nin de ifade ettiği gibi 1 milyon Euro tasarruf sağladı. Bu rakam, Çebi'nin söylediği, "Bu sezon, geçen sezonki kadroya göre 8 milyon Euro tasarruf ettik" dediği rakamın 8'de 1'i...

'Satarlarsa alırız' cümlesi...

Beşiktaş, Valentin Rosier'in bonservisini alabilir mi? İşte kritik soru bu... Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Satarlarsa alırız" açıklamasını yapsa da bu transfer konusu sadece bu cümleyle bitirilecek kadar kolay değil. Zira futbolcunun kulübü Sporting Lizbon, oyuncunun Beşiktaş'taki performansını takip ediyor ve sezon sonunda performansını mutlaka göz önünde bulunduracak.

5 milyon Euro'yu Beşiktaş veremez

Portekiz basınına göre; Sporting Lizbon, Rosier için 5 milyon Euro fiyat belirledi. Beşiktaş'ın bu rakamı bir sağ bek oyuncusu için ödemesi imkânsız. Futbolcu ise şu anda bonservisinin alınıp alınmayacağı konusunda yorum yapmaktan kaçınıyor. Rosier, 'Şu anda Beşiktaş'ta mutluyum. Kulüplerin anlaşması önemli. Sezon sonunu şimdiden düşünmüyorum' dedi. 

Herkes bekleyişte, finalde para konuşur

İşin özeti; bir Zeki Müren şarkısının ardından bir başka sanatçıyı dinlediğinizde ne düşünüyorsanız Gökhan sonrasında Rosier için de benzer şeyleri düşünebilirsiniz. Mevcut ekonomide maliyet ve fayda açısından Rosier transferi başarılı görünüyor. Bu, şu anlık görüntü. Futbolcuyu tam anlamıyla değerlendirmek için herkes bekleyişte. Rosier, Beşiktaş ve Sporting Lizbon... Finalde ise 'para' konuşacak.

Senin için hazırladığımız haberler