Beşiktaş TFF'ye seslendi: Derbinin VAR kayıtları açıklansın

05.03.2024 - 17:29 | Son Güncellenme: 05.03.2024 - 17:42

Beşiktaş, TFF'den Süper Lig'de Galatasaray'a 1-0 kaybettiği derbide Cenk Tosun-Derrick Köhn mücadelesinin VAR kayıtlarının açıklanmasını istedi. Detaylar.

Beşiktaş TFF'ye seslendi: Derbinin VAR kayıtları açıklansın

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 28'inci haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadyumu'nda Galatasaray'a 1-0 kaybetti. Siyah-Beyazlılar, mücadelenin 53'üncü dakikasında Cenk Tosun'un rakip ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda penaltı bekledi. Birçok hakem yorumcusu da pozisyonun penaltı olduğunu belirtse de maç esnasında VAR müdahalesi gerçekleşmedi ve hakem Halil Umut Meler devam kararı verdi.

Penaltı itirazında bulunan Beşiktaş, VAR'ın hakemi neden çağırmadığı konusunda Türkiye Futbol Federasyonu'ndan kayıtların açıklanmasını talep etti. Bilindiği üzere TFF yalnızca VAR müdahalesi gerçekleşen pozisyonların kayıtlarını paylaşıyor.

Beşiktaş geçen sezonu hatırlattı

Beşiktaş, "Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz haftalarda VAR kayıtlarının yayınlanması konusunda doğru bir karar alarak kamu vicdanını rahatlatma ve şeffaflık yönünde bir adım atmıştı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sezon oynanan Sivasspor- Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarında sahada verilen kararlar üzerine hararetli tartışmalar yaşanmış, TFF o iki karşılaşmanın VAR kayıtlarını hukuken bir zorunluluk olmadığı halde yayınlamıştı" ifadeleri ile geçen sezonu hatırlattı.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek'ten derbi açıklaması! Koalisyon var karşımızda...
Habere Git

"Kamu vicdanı VAR'ın neden davet etmediğini merak ediyor"

Siyah-Beyazlılar'ın yaptığı açıklamada, "Bu hafta oynanan Beşiktaş-Galatasaray karşılaşmasında Cenk Tosun ile Derrick Köhn arasında yaşanan pozisyon tartışmalara konu olmuş, kamuoyunda VAR’ın hakemi neden çağırmadığı konusu merak uyandırmıştır. VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması konusunda alınan son karar doğrultusunda “VAR tarafından çağrılmayan” pozisyonlar yayınlanmamaktadır. Ne var ki kamu vicdanı bu tip pozisyonlarda hakemin VAR tarafından ‘neden davet edildiğini değil neden davet edilmediğinin’ cevabını aramaktadır" denildi.

"Cenk Tosun ile Derrick Köhn pozisyonundaki VAR konuşmaları yayınlansın"

Son olarak, "TFF tarafından verilen şeffaflığı sağlama, kamu vicdanını rahatlatma prensibi doğrultusunda Cenk Tosun ile Derrick Köhn arasında geçen pozisyondaki VAR konuşmalarının yayınlanmasının Türk futbolunun sağlıklı bir yapıya kavuşması için yarar sağlayacağını düşünüyor ve ilgili pozisyonla ilgili VAR konuşmalarının yayınlanmasını talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler