"Beşiktaş ve Fenerbahçe idarecilerinin yerinde olsam uyku uyumam. Üstüne Asamoah geliyor! "

22.08.2017 - 11:14 | Son Güncellenme: 22.08.2017 - 11:14

"Beşiktaş ve Fenerbahçe idarecilerinin yerinde olsam uyku uyumam. Üstüne Asamoah geliyor! "

"20-25 dakika etkili oyun ile La Liga takımı seviyesine çıkamıyorsun"

"İlk maç için söylenen 2-1 yenilmeyi haketmedik gibi ifadeler tam doğru ifadeler değildi. O karşılaşmada 20-25 dakikalık bir bölümü var. Sevilla'nın dokunulmaz, yenilmez olmadığı gösteren bir 20-25 dakika oynadı Başakşehir. Bu dönemde Başakşehir beraberliği yakaladı ve öne geçecek pozisyonunu da buldu. Ardından Sevilla takımı Ever Banega, Nolito, Jesus Navas ile daha kolay çıkmaya başladı. Sevilla 3-4 pas ile kolayca ileriye gidebiliyor. Atak organizasyonunu oturtmuş bir takım. Pas bağlantısı bozulmuş bir takımdan üçgenlere, tek paslara dönen bir takım oldular ve 2-1'i iki topta yakaladılar.

"Başakşehir henüz Sevilla seviyesine gelmedi. Başakşehir modern futbol analayışı ile bizim gururumuz. Transfer politikası, kadro mühendisliği, kendi futbolunu oynayan bilinçli bir takım. Sevillla karşısında da bunu oynamaya çalışmış bir takım. Türk futbolunun bunu yapabileceğini, Altınordu gibi kulüplerden doğru scouting ile para kazanarak takımın kalitesinin yukarı gidebileceği iyi bir örnek Başakşehir takımı. "

"Fakat şunu söylemek lazım, 20-25 dakika etkili oyun ile La Liga takımı seviyesine çıkamıyorsun. Bu oyunu 50-55 dakikaya çıkartmak lazım. Antalyaspor, Konyaspor, Başakşehir gibi iyi takımlar 20-25 dakika oyunu oynuyorlar ama sonra kesiliyoruz. Bunlar ise rakip ayırt etmeden yapabiliyor. Biz buna futbol kültürü diyoruz."

"En büyük farkları tecrübe ve kültür"

"Saha ve seyirci avantajını da verdiğimizi düşünürsek o 20-25 dakika iyi oynamak bile zor olacaktır. İlk maç 1-1 olsa belki uzatmalara, penaltılara götürebilirlerdi. Sevilla kadrosuna bakıyosun gerçek kadro gibi mi? Evet öyle Nzonzi, Banega, Nolito gibi oyuncular önde Ben Yedder var bildiğimiz Sevilla"

"Sevilla'nın hedefi Barcelona, Real Madrid ve arkası Atletico'nun ardından gelen takım olma özelliğini kaybetmek istemiyor. Bu araya Valencia, A.Bilbao, Villarreal giriyor ama bu hiyerarşi değişmiyor. Üçüncü kılasmandaki ilk takım özelliği kaybetmemek istemiyor. Sevilla yeni transferleri ile öyle çok daha güçlü bir takım olmadı ama Şamp. Ligi gruplarından çıkmayı hedefleyecektir"

"En büyük farkları tecrübe ve kültür. Başakşehir 3 yılda bu noktaya geldi ama kültürü almaya yetmiyor. Fakat iyi yolda olduğunu gösteriyor."

Saha ve seyirci avantajını da verdiiğimiz düşünürsek o 20-25 dk. oynamak bile zor olacak. İlk maç 1-1 olsa belki uzatmalara, penaltılara götürebilirdi.

Sevilla kadrosuna bakıyosun gerçek kadro gibi mi? Nzonzi, Banega, Nolito gibi oyuncular önde Ben Yedder var bildiğimiz Sevilla

Sevilla'nın hedefi Barca, Real ve arkası Atletico'nun ardından gelen takım olma özelliğini kaybetmek istemiyor. Bu araya Valencia, A.Bilbao, Villarreal giriyor ama bu hiyerarşi değişmiyor. Üçüncü kılasmandaki ilk takım özelliği kaybetmemek istiyor. Sevilla yen transferleri ile öyle çok daha güçlü bir takım olamdı ama Şamp Ligi gruplarından çıkmayı hedefleyecektir

En büyük farkları tecrübe ve kültür. Başakşehir 3 yılda bu noktaya geldi ama kültürü almaya yetmiyor. Fakat iyi yolda olduğunu gösteriyor.

"Başakşehir'in ezilmeyeceğini düşünüyorum"

"Başakşehir planlı ve doğru şekilde ilerliyor. Futbolun gerçekleri var, Sevilla'nın saha ve seyirci avantajı bulunuyor. Büyük bir sürpriz bekliyoruz ama Sevilla karşısında Başakşehir'in ezilmeyeceğini düşünüyorum. Çok çekişmeli, Başakşehir'in bir dönem belki 20-25 dakika önde oynayan, rakibi bunaltan, yüksek toplarla çıkmak zorunda bırakan bir oyununu izleyebiliriz"

"Fotoğrafın tamamı değil, bu aslında yarısı"

"Fenerbahçe'de hazırlık maçları soru işareti yaratmıştı. Fenerbahçe'nin hazırlık maçlarını takdir etmiştik çünkü yüksek profilli takımlar tercih etmişlerdi. Fakat bu hazırlık kampında başta Volkan Demirel'in performansı soru işareti oluşturdu. Kameni iyki transfer edildi demiştik. Vardar, Göztepe, Trabzonspor maçlarında soru işaretleri arttı. "

"Daha bu takıma gelecek Giuliano, Mehmet Ekici, Soldado gibi isimler var.  Bu isimler olduğunda Aykut Kocaman başka bir fotoğraf görüyorum dedi. Giuliano ve Soldado oyuna girdikten sonra bir 20 dakikalık kısım var. Dört-beş oyuncunun katkısı ile hızlı atak yapan bir takım görüntüsü vardı. Önde Trabzonspor'un top tutmasını engelleyen, faul yapmasını sağlayan bir duruma getirmişti "

"Bu durumu ışık yok anlamında değil ama bu fotoğrafın tamamı değil, bu aslında yarısı. Bu fotoğrafın bir de belden aşası var. "

"Aykut hoca sürekli şampiyon olacağız açıklaması yapıyor çünkü taraftara bir mesaj vermesi lazım"

"Kameni'den başlarsak, kanat bekleri ve savunma hatta ön liberolar topu oyuna iyi sokamıyor. Bu kez başlıyorsun Alper ile dikine oynamaya. Tabii ne zaman bu noktaya geldik takımdaki 8.oyuncuda..Fenerbahçe'nin ilk 7 oyuncusunda bu özellik yok. Fenerbahçe'nin sahaya çıkan 8. oyuncusundan okuyarak bir bütünlükten bahsedersek bu tüm fotoğraf olmuyor.

"Fenerbahçe'nin aslı derdi: Ön alanda değil. Ön tarafta zaten hep umut var. Alper bir 10 numara kadar etkili bir oyuncu değil. Alper'in isteği,  arzusu çok iyi ve yapabildikleri de diğerlerinin önünde. Belki Alper'i biraz arkada değerlendirebilirdi. Eğer Mehmet Topal-Josef'i bozup Valbuena-Aatıf-Dirar denense yine iki maçta iki puan alırdı ama yeni birşey deniyor diye kredisi fazla olacaktı. "

"Aykut hoca sürekli şampiyon olacağız açıklaması yapıyor çünkü taraftara bir mesaj vermesi lazım. Çünkü takım saha içinde bu mesajı verememiş. Igor Tudor'dan şampiyon olacağız lafını duydun mu yada Şenol Güneş'ten duydun mu? "

 

 

"Aykut Kocaman'ın yüreği bunu yapmaya yetmedi"

"Fenerbahçe ikinci bölgeyi geçemiyor. Giuliano geldiği zaman farklı olacak, Soldado ve Mehmet Ekici gelince farklı olacak ama top nasıl oraya geçecek? Mehmet Topal-Josef ikilisi bozup ya Alper yada Mehmet Ekici orada olacak. İşte bunu yaptığı zaman büyük resmi görmeye başlayacak. Aatıf oynadığı süre içerisinde "ben idare ederim" mesajını verdi. Valbuena'nın dilinden Aatıf mı Josef mi anlıyor? Aatıf'a yer açabilirdi Giuliano gelene kadar. Aykut Kocaman'ın yüreği bunu yapmaya yetmedi. "

"Valbuena sorumluluk alıyor. Geriye geliyor, yardım ediyor ve rakibini bozuyor en azından. Galatasaray'da takım halinde bu kültür gelişti. Takım halinde bu şekilde davranınca bu kez Linnes, Tolga gibi isimlerde oraya çıkıyor."

 

Valbuena sorumluluk alıyor. geriye geliyor yardım ediyor rakibi bozuyor en azından. Galatasaray'da takım halinde bu kültür gelişti. Takım haliden olunca bu kez Linnes, Tolga gibi isimlerde oraya çıkıyor. Bu şekilde olursa Isla nasıl oynuyor Şili Milli Takımı gibi oynuyor. Isla doğru pasları alamazsa ne oynayacak ki?

Gustavo Gomez-Sosa-Emre Mor

"Fenerbahçe mesela olur da 10 maç üst üste Neustadter-Skrtel ile oynadı. Bu durumda her iki oyuncuda yıpranır. Fenerbahçe'nin o bölgeyi toparlaması lazım. İlk öncelik stoper. Sosa transferi öncelik değil. Trabzonspor'un o bölgeye daha çok ihtiyacı olabilir."

"Emre Mor çok yetenekli, heyecan getirir. Dikine oynayan bir isim, Dirar için alternatif olabilir. Fenerbahçe'nin opsiyonlarını güçlendirebilir. Fakat saha içinde olduğu kadar saha dışında da kolay yönetilecek bir oyuncu değil. Aklı dışarda biraz. Emre Mor'un getireceği potansiyel gibi götüreceği risk var. En önemlisi Giuliano ve Soldado'nun adaptasyonu. "

"Galatasaray'da izlediğimiz Tolga'nın performansı, Milli Takım için teminat değil"

"Etrafında oynayan oyuncuların kalitesi Tolga'yı yukarı taşıyor. Bu tabii özgüven veriyor ayrıca fiziksel olarak iyi hazırlanmış. Geldiği dönem 3-4 maç iyi oynamıştı. Hem istekli, hem de Fernando ile oynamak başka bir şey. Milli Takım için kapıyı açar bu performans ama Milli Takım hocası aynı iklimi üretebilir mi ? Milli Takımı yöneteneler bir 11 çıkartmadılar hatta bırak kadroyu formasyon yada sistem getiremediler. Her maç farklı şey oynuyoruz. 10-15 yıldır böyle. Fatih Terim'in 50'e yakın oyuncuyu kampa alıp hiçbirini kadroya dahil etmediği dönemleri de biliyorum. "

"Galatasaray'da izlediğimiz Tolga'nın performansı, Milli Takım için teminat değil. Lucescu'nun Milli Takıma alması Tolga Ciğerci'nin özgüveni ve moralini de oraya taşıması demek. Kendi takımında kadroya giremeyen oyuncuların alınmasını eleştirdik, çünkü küskünleri yada moralsizleri rehabilite etmek Milli Takım yer değil."

"Beşiktaş ve Fenerbahçe idarecilerinin yerinde olsam, şu Galatasaray'ı gördükçe uyku uyumam. Üstüne Asamoah geliyor! "

"Asamoah'ın aslı pozisyonu merkez orta saha. Sol kanatta önde ve arkada oynayabiliyor hatta sol kanatta daha çok oynayarak sanki asıl pozisyonu gibi benimsemiş bir isim. Oyuncu kalitesi yüksek bir takım oldu Galatasaray. Tüm bunların üzerine bir de Asamoah konuşuyoruz. Bir futbolsever olarak iyi oynayanı seyreder ve onu konuşurum. Premier Lig izlerim, iyi futbol oynayanı izlerim ve tarafsız gözle bunları yorumlarım. "

"Beşiktaş ve Fenerbahçe teknik direktörlerinin ve yöneticilerinin yerinde olsam, şu Galatasaray'ın kadrosu ve iki maçlık performansı üstüne bir de Asamoah olursa uyku uyumam! "

"Galatasaray daha ileriye gidecek. Galatasaray gümbür gümbür geliyor. Asamoah gelecek bunun üzerine."

"Premier Lig'de hep oyun oynama düşüncesi var"

"Maç sonunda Guardiola ile Rooney'i gördün mü? İlişkileri şu şekilde yönetsek önce sonra sahaya döneriz. Oyunu yavaşlatmak, faul yapmak, yerde zaman çalmak  herşeye iklimi düzeltince geliriz.  Hep oyun oynama düşüncesi. Yayıncının yatırımının hakkını vermek. Burası Premier Lig!"

"Everton, İngiltere'nin en iyi kolej takımlarından biri. Hedefi her zaman 4-8 arasında olabilmek. Rooney transferi ile o kolej takımına bir lider getirdiler. Her takım için zor rakiptir. City için 1-1 büyük bir kayıp sayılmaz, üstelik 10 kişi koca bir 45 dakikayı 1-0'dan gelerek nasıl döndüler. Bu kazanan takım özelliği. City yine şampiyonlukta ilk sırada yer alan takım. "

AJANSSPOR – Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemdeki gelişmeler masaya yatırıldı. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü üstlendiği programda Radyospor Genel Yayın yönetmeni Barış Ertül, spor gündemini farklı bir bakış açısıyla yorumladı, analiz ve tespitlerini paylaştı.

Barış Ertül’ün S Sport’ta yaptığı açıklamalar şöyle:

Senin için hazırladığımız haberler