Beşiktaş, yeni kalecisini Süper Lig'de buldu! Transfer...

30.04.2019 - 14:42 | Son Güncellenme: 30.04.2019 - 17:42

Beşiktaş, yeni kalecisini Süper Lig'de buldu! Transfer...

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş diğer taraftan da gelecek sezon için çalışmalarını sürdürüyor. Siyah-beyazlılar, kadrosuna bir kaleci transferi yapmayı düşünüyor. Beşiktaş gelecek sezon için kaleci transferi yapacak mı? İşte yaşanan gelişmeler…

Beşiktaş kaleci transferi yapmayı düşünüyor

Beşiktaş, mevcut kalecilerinden bu sezon beklenen performansı alamadı. Siyah-beyazlılarda Loris Karius’un artan performansına karşın yönetim yeni bir kalecinin alınması düşüncesinde.

Beşiktaş, Ankaragücü’nü farklı yendi

Son olarak Spor Toto Süper Lig’de Ankaragücü’nü konuk eden Beşiktaş, rakibini 4-1 yenmiş ve derbi öncesi moralleri yükseltmişti.

Yemekte transfer konusu konuşuldu

Ankaragücü Kulübü yöneticileri ve Beşiktaş yetkilileri maç öncesinde yemekte buluştu. Yöneticilerin bir araya geldiği yemekte kaleci konusunun görüşüldüğü ortaya çıktı.

Beşiktaş’ın Altay Bayındır ile ilgilendiği gündemde

Beşiktaş’ın, Ankaragücü kalecisi Altay Bayındır ile ilgilendiği ve futbolcunun durumunu sorduğu öğrenildi. Sezon sonunda yeni bir görüşme yapılması bekleniyor.

Altay Bayındır, Ankaragücü’nde kaç maç oynadı?

 1.90 boyunda ve 21 yaşındaki Altay Bayındır, bu sezon Ankaragücü’nde 26 maçta 1440 dakika süre almıştı.

Daha önce Galatasaray’ın da transfer gündemine gelmişti

Altay Bayındır ile daha önce Galatasaray’ın da ilgilendiği gündeme gelmiş ve genç kaleciye olan ilgi yöneticiler tarafından da doğrulanmıştı.

“Hedefim Avrupa “demişti

Altay Bayındır, “Ankaragücü’nde başarılı olmak ve Avrupa kulüplerine gitmeyi arzu ediyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum” dedi.

Altay Bayındır’ın örnek aldığı kaleciler kimler?

Bayındır, ”Dünya çapında çok iyi isimler var. Buffon olsun, David de Gea olsun. Bir çok kalecinin güzel hareketlerinden alabildiklerimi alarak bu hareketleri kendime kurgulamak benim amacım. 'Şu kaleciyi örnek alıyorum' diyebileceğim bir kaleci yok. Bu konuda bir çok kaleci var” demişti. (AJANSSPOR ÖZEL)

Stoperlikten kaleciliğe

Spor Toto Süper Lig takımlarından MKE Ankaragücü’nün parlayan yıldızı kaleci Altay Bayındır, stoperlikten kaleciliğe uzanan futbol hikâyesini anlattı.

Son dönemde adından sıkça söz ettiren, ligin en genç kalecilerinden 1998 doğumlu Altay, İHA muhabirinin sorularını cevapladı. 

Futbola Bursa’nın amatör kulübü Yolspor’da stoper olarak abisi ile birlikte başladığını dile getiren Altay Bayındır, “Abim orta sahaydı ve çok güzel bir ikiliydik saha içerisinde. Yolspor’dan sonra abimle birlikte Bursaspor seçmelerine katıldık. Burada abimi beğendiler. Beni de ellerinde çok stoper olduğunu belirterek bana gerek duymadıklarını söylediler” diyen genç yıldız futbola ilk başladığı dönemlerde kaleciliğe ise merakının söz konusu dahi olmadığını belirtiyor ve ekliyor “Sürekli oyundaydım. Forvete gider gol atardım. Daha çok golcü bir kişiliğim vardı” dedi.

“Kaleci ekipmanları kaleciliğe olan merakımı arttırdı”

Bursaspor seçmeleri sonrasında tekrardan Yolspor’un yolunu tutan Bayındır kaleciliğe nasıl başladığını ise şöyle anlatıyor: “Kalecimiz antrenmana bir gün gelmedi. Fiziğimden dolayı hocamız ‘Altay geç oğlum kaleye’ dedi ve kaleye geçtim. Gelen toplara uçmak falan çok güzeldi ve keyifliydi. Sonrasında kaleciliğe merak sarmaya başladım ve internetten eldivenlere baktıktan sonra babama ‘bana eldiven alın’ dedim. O da sağ olsun hemen bir eldiven aldı. İlerleyen dönemde kaleci ekipmanlarından dolayı kaleciliğe merakım git gide artmaya başladı.”
Stoper olarak katıldığı Bursaspor seçmelerine bu sefer kaleci olarak katılan Altay gösterdiği performans ile yeşil beyazlı takımın altyapısına seçilmeyi başardı. Genç eldiven, “5-6 sene oynadıktan sonra çıkan fikir ayrılıkları sebebi ile yeniden Yolspor’a döndüm. Futbolu bırakmadım her zaman içimde bir azim ve hırs vardı. Arabayatağıspor kulübünün A takımında da 1 sene oynadıktan sonra Ankaragücü’nün kapıları açıldı. Uzun yıllardır buradayım ve burada olmaktan da çok mutluyum” diye konuştu.

“Ailem çok destek oldu”

Babasının eski dönemlerde futbol oynamış biri olduğunu belirten Altay, “Futbola karşı merakı her zaman vardı. Dolayısıyla beni etkileyen en büyük etkenlerden biriside buydu. Ailemin üzerimde çok büyük emekleri var. Her zaman arkamdaydılar. Benim için her zaman itici bir güç oldular” şeklinde konuştu.

“Mahalle maçlarında forvet oynardım”

Herkes gibi kendisinin de sokak aralarında top oynadığını söylen file bekçisi, “Fakat kaleye geçtiğim olmadı. Ancak ya çok farklı öne geçtiğimizde ya da gol yememek için boyumdan dolayı açı kapatabildiğim için kaleye geçtiğim olmuştu ara ara Fakat forvet oynuyordum genelde golcüydüm” diye belirtti.

“Sahaya kaptan olarak çıkmak onur ve gurur verici”

Kasımpaşa maçında sahaya kaptan olarak çıkan Altay, alt yapısında oynayıp A takımına yükseldiği Ankaragücü camiasında kaptanlık pazubandını takmanın çok büyük bir şeref olduğunu belirten bayındır, “Onur ve gurur verici bir durum bende bu duyguyu yaşadığım için çok mutluyum. Unutamayacağım anlardan bir tanesiydi. Taraftarımız önünde galip geldiğimiz bir maçta kaptan olarak çıkmak son derece önemliydi. Tarifsiz duygular yaşadım” ifadelerini kullandı.

“En büyük şansım Korcan Çelikay ve Mustafa Kaplan”

İkinci yarının başında kaleyi devir alan file bekçisi, “Kendimi iyi hissediyorum. Hocalarımız ile beraber yaptığımız çalışmalar hep gelişim yönünde bunlarda bana katkı sağlıyor. En büyük şanslarımdan birisi ise abilik vasıflarını yerine getiren Korcan Çelikay olduğunu düşünüyorum. Oynasın oynamasın her daim arkamda her zaman destekçim. Mustafa hocam ise her zaman bir abi, bir hoca olarak bana destek oldu ve güvendi. Kendisine çok teşekkür ediyorum özgüvenimi yukarı çeken isimlerden birisi” açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler