Beşiktaş yeni transferleri için imza töreni düzenledi!

01.08.2018 - 14:58 | Son Güncellenme: 01.08.2018 - 17:58

Beşiktaş yeni transferleri için imza töreni düzenledi!

Beşiktaş'ın yeni transferleri Enzo Roco, Umut Nayir, Dorukhan Toköz ve Güven Yalçın imza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte Beşiktaş'ın yeni transferlerinin açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri:

Futbolcuları basına tanıtan Fikret Orman, "Oyuncularımıza hoş geldin diyorum." dedi.

Beşiktaş'ın Bayern Leverkusen'den transferi Güven Yalçın, "Buraya geldiğim için çok mutluyum" dedi.

Genç golcü Umut Nayir ise, "Bu camiaya geldiğim için çok mutluyum. Bu camiada önemli isimler yer aldı ve adını altın harflerle yazdırdı. Biz de İnşallah o kadrolarda yer alırız." diyerek duygularını anlattı.

Dorukhan Toköz ise, Fikret Orman'a teşekkür ederken savunma oyuncusu Roko, "İyi günler, bu şansı verdiği için başkanımıza ve yönetim kurulumuza çok teşekkür ederim. Stadyumu gezmek için sabırsızlanıyorum." dedi.

"UEFA ile anlaşmamız sona erdi"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bizim 3 yıllık UEFA anlaşmamız vardı. Biz de bu anlaşmalarımıza harfiyen uyduk. Şu anda şartlarımız yok. Futbol kadromuz yaşlanmaya başlamıştı. Takımdan ayrılan oyuncularımızın yaşlarına bakarsak bunu da görebiliriz.

"Kendi hikayemi yazmak istiyorum"

Umut Nayir'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Cenk Tosun herkesin verebileceği bir örnek. Benim mevkimde birçok oyuncu oynadı. İlhan hocam vardı. Onunla şimdi çalışıyoruz. Ben Umut Nayir olarak kendi hikayemi yazmak istiyorum.

Benim için çok faydalı olacak İlhan hoca ile olmak. Basketbolda pozisyon almanın ve sıçramanın faydasını gördüm.

Ben bu kulüpte hukuk fakültesinde okuyan iki oyuncuyum. Baba Hakkı da hukuk fakültesinde okuyordu. İstanbul'a yatay geçiş yapmak ve eğitimime devam edip, örnek olmak istiyorum.

"Mücadeleye hazırım"

Enzo Roco'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Son maçımı şilide 16 gün önce oynadım. Mücadeleye hazırım. Milli Takıma da gidebilirim.

Medel'i çok uzun süredir tanıyorum. Medel hangi pozisyonda oynarsa oynasın tribünlere güven veren bir oyuncu. Ben kendimden şu şekilde bahsedebilirim. Çalışkan ve kafa toplarında etkili bir oyuncuyum.

"Yoğun kamp dönemi geçirdik"

Dorukhan Toköz'ün açıklamalarından öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

Gençler için çalışmak önemli. Şu anda psikolojik desteğe gerek yok. Yoğun kamp dönemi geçirdik. Hem orta sahada hem de sağ bekte oynayabiliyorum. Şenol hoca bana daha çok orta sahada şans verdi.

Fikret Orman basın mensuplarının sorularını yanıtladı

İmza töreninin ardından Fikret Orman basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Fikret Orman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Hayatı bir tek Beşiktaşlılar ile yaşamıyoruz. Beşiktaş bir spor kulübü. Bizim gönlümüz Beşiktaş'ı çok seviyor. Bizler, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile düşman değiliz. Benim yakın çevremde farklı tutan arkadaşlarım ve dostlarım var. Fakat ortamı gerenler var. Başakşehir ile ilgili özellikle kişisel bir sıkıntımız olmadı. Geçen sezon Galatasaray şampiyon oldu. Galatasaray'ı tebrik ettik. Son günlerde olumlu bir hava oluştu. Bunu Ali Beye (Koç) borçluyuz. Kulüpler Birliği'nde bu olumlu tablo var.

Hiçbir ego elde etmeden bizimle ilgili olumlu cümleler kullandı. Ben spor adamı olarak Ali Koç'a teşekkür ettim. Türkiye'nin gerçekleri var. Kur artışı oldu. Yayıncı kuruluş kur artışından rahatsız oldu. Bütün kulüplerde dahil şu ismi alacağız mantığında değil. Herkes tablonun farkında. Bunu aylar öncesinde dile getirmiştim. Faizler arttı, kur arttı, daralacağız demiştim. Şu anda kulüplerimiz bu konuda ciddiyet içerisinde.

Avrupa'nın en büyük liglerine oyuncular gönderebiliyoruz. Bize gelen oyuncular Avrupa'ya gidebiliyor. Beşiktaş bir vitrin kulübü. Biz hiçbir oyuncuyu satmak için almıyoruz. Bizim bütün icraatımız başarı üzerine. Bizim bazı oyuncularımız var. 'Git' diyoruz gitmiyor. Biz Fabri'ye git demedik. O Premier Lig'de oynamak istediği için ayrıldı. İnsanların son dönemdeki dedikodularla dengesi bozuldu. Beşiktaş yönetim kurulu şikayet ve tenkit makamı değildir. Taraftar da transfer makamı değildir. Basının işi de bizi yönetmek değil.

"Vida'ya teklif gelmedi"

Tosic'e 'git' demedik. İyi bir teklif aldı. Mitroviç geçen sezon da oynamadı takımda. Fabri'nin Beşiktaş'a çok yardımı oldu yardımcı olduk. Vida her kulübe gitti, geldi. Vida için bizlere ulaşan bir teklif yok. Pepe ayrılmak isterse biz yardımcı oluruz. Pepe ile direkt ben konuşmadım. Bana gelen bir talebi yok. Oyuncu ayrılmak isterse konuşuruz.

Unutmamız gereken bir şey var. Bu kulüp stadyumu olmadan mücadele etti ve hedefe ulaştı. Beşiktaş bir vitrin kulübü bu yıl da iyi işler yapacağımızı düşünüyorum.

Beşiktaş'ın futbolcu satışları

Bunun formülü yok. Bu bir ekip işi. Birçok arkadaşımızın yönetici manasında çok katkıları var. Ben kararlarımızla ilgili 2. başkanımızla istişare ederim. Bunun bir de Şenol Güneş ve ekibi var. Biz transferi yaparız. Oyuncularımızın gelişimi noktasında Şenol Güneş ve ekibinin emeği var.

Beşiktaş, Harun'u transfer etmek istiyor mu?

Ali Ay bizim sevdiğimiz bir abimiz. Genel olarak sohbet ederken konu Harun'a geldi. Şu anda Harun'la ilgili gündemimiz yok.

İlgilendiğimiz oyuncular var.

İsimleri zikretmenin anlamı yok. Bazen çok fazla isim yazıyorsunuz. Beşiktaş'ın geniş bir kadrosu var. Forvet hattında Love, Larin, Mustafa, Umut ve Negredo var.

Tolga bana göre ve kaleci hocalarıma göre Fabri'den iyi bir kaleci. Tolga'nın bu sezon iyi bir iş çıkaracağını düşünüyorum. Süreç içerisinde hamle yapar mıyız? Bilmiyorum. Tolga'ya ve genç kalecilerimize çok güveniyorum.

Eskiden futbolun en önemli şampiyonluk adayı 3 büyük kulüp oluyordu. TSYD Kupası'nda maçlar olduğunda kamuoyu baskısı olabiliyor. Netice itibariyle çok önemli bir kupa değil. 3 büyük takım arasında olan maçlar gazozuna da olsa mücadele oluyor. Ben sıcak bakmıyorum. Mario Gomez'i biz göndermek istemedik, kendisi gitti. Bana gelen bir talebi yok. Sevdiğimiz bir oyuncu. Bir senede bin senelik sevgi yarattı. Taraftarımız bazen Aboubakar bazen de Gomez hakkında yazıyorlar.

Senin için hazırladığımız haberler